lauantai 3. joulukuuta 2016

Suomi 100v-Kaarnaveneellä Esi-Historiaan

Mokuttaminen saa ihmisen täyshölmöksi
HS, NYT, 9.9. 2015: Docventures perustaa yrityshautomoita vastaanottokeskuksiin ja tekee tulijoista kaarnavene-yrittäjiä
Starup Refugees: Uusi "Nokia", yhdistää mokuttajia 150 000:lla veronmaksajien euroilla
IS, 2.11. 2016: Suomen 100-vuotisjuhlavuoden rahankäyttö hämmästyttää – 30 000 euroa koodaribussille Afrikkaan
Youtube: Slushventures S01E01: kaarnavene


Yle Areena, 30.11. 2016: Start up -yritysten suhde vastuullisuuteen
YLE, 28.6. 2016: Suomalaisen muotoilun vienti saa järeää kritiikkiä – Aalto-vaasit eivät kanna loputtomiin, Retron aika on ohi
Lainaus:
Suomalaisen muotoilun historia on komea. Kultakautta elettiin 1950–1960-luvuilla Tapio Wirkkalan, Timo Sarpanevan, Kaj Franckin ja Alvar Aallon tahtiin. Nimet tunnettiin Suomen rajojen ulkopuolellakin.
Monien mielikuvissa suomalainen muotoilu on edelleen peräisin samoilta vuosikymmeniltä.


Minua eivät Aalto-vaasit ja Muumi-mukit haittaa, mutta se haittaa, että nuoret, uudet suunnittelijat eivät näy missään, sanoo Aalto-yliopiston taideteollisen muotoilun professori Timo Salli.
Unohtakaa digitalisaatio ja Digiaika; nyt mennään ja lujaa Kivikauteen
FB-Pauli Vahtera, 2.12. 2016: Kaarnaveneestä uusi Nokia
FB-Päivän Byrokraatti, 3.12. 2016: Päivän Byrokraattipalkinto

Että semmoisia vekkuleita nuo professorit. Peittoaa Duudsonien koheltelut mennen tullen. Impivaaralainen muotoilu ei ole enää IN, mutta auta armias, kun professori näkee mokuttajia kymmenien tuhansien setelitukkuja käsissään, niin johan alkaa kivikausi häämöttämään, koska onhan toi professori Timo Sallin mentoroima kaarnavene varmasti tehty kivikirveellä, jonka näkee jo siitä, että sen masto heiluu tyynessä studiossakin.

Olen melko varma, että Mad Venturoijat ovat yhdessä muiden mokuttajien kanssa panneet 150000 euroa sileäksi, ja nyt kun YLE kutsui heidät esittelemään SLUSHin tähden mokutuksen saavutuksia, niin heille tuli paskat housuihin ja kiire luoda joku konkreettinen tuote, jota voisivat esitellä suomalaisille.
Ja hätäpaska housuissa he löysivät YLE:n lavastamon jätelavalta kaarnan palasen, josta Riku Rantala kiiruulla veisti täysin kelvottoman kaarnaveneen. Sillä on ihan turha tulla mulle tai kellekään toiselle tolkun suomalaisille väittämään, että maahanmuuttajat olisivat itse keksineet kaarnaveneen ja jonkun muotoilun professorin mentoroimana viikkokausien ajan veistelleet siitä noin saatanan onnettoman tekeleen.

Joko professori Timo Salli on pöhkö, tai sitten koko tuo Start Up Refugees -porukka mokuttajineen on tehnyt Suuren Puhalluksen. Jonkun valvovan viranomaisen pitää tehdä täydellinen selvitys Suomi 100 vuotta rahaston jakamien verorahojen käytöstä.
Kuka tahansa suomalainen saisi hetkessä aikaan sellaisen kaarnaveneen, missä olisi KÖLIKIN ja TUOHINEN purje:
Kaikesta näki, että Riku Rantala veti korkeintaan Duudsonit-tyyppistä Showta AamuTV:ssä, mutta pahoin pelkään, että hän on kehitysmaita "YLE:n rahoilla" kierrellessään päässyt itsesuggestiollaan jo liian kauaksi todellisuudesta, sillä jos tuo ei ollut mokuttamisen pohjakosketus, niin lisää paskaa tulee satamaan suomalaisten niskaan, se on varmaa se.

Nyt olen erittäin tyytyväinen siitä, että lopetin Helsingin Yliopistossa opiskelun kesken, koska minäkin olisin varmasti nyt kaukana Impivaaran takaisessa todellisuudessa, kuten nuo mokuttajatkin ovat sinne päässeet hakattuaan riittävän kauan päitään vastaanottokeskusten sisäseiniin, jotta ovat saaneet päänsä niin pehmeiksi, että pilkkaavat kaikkea suomalaista ja kaikkia tolkun suomalaisia hehkuttamalla kaarnaveneteollisuutta Suomen uudeksi vientituotteeksi.

Uskomatonta, miten hienoja matokoukkuja mokuttajat ovatkaan virittäneet Uutisvuoden Jari Tervolle ja Pressiklubin Ruben Stillerille. Varmasti Yle Leaks vetäisi miljoonayleisön, kun se alkaisi tekemään sketsejä mokuttajien tekemisistä.
Mutta pannaas kattoen, niin Jari Tervo ei iki maailmassa pysty repimään minkäänlaista vitsiä kaarnaveneistä, koska Jari Tervon päähän ei mahdu kuin suomalaisten pilkaaminen, mutta nyt kyllä Suomi 100 vuotta-porukka laittoi paljon paremmaksi.

Y-Studio, 2.11. 2016: Kädentaidot hukassa – mikä avuksi?

IS, 27.11. 2013: Kansanedustaja tyrmistyi: Miten tämä mies voi johtaa Suomen 100-vuotisjuhlabileiden suunnittelua?
Kansalainen, 11.10. 2016: Suomen 100v juhlan budjetti kääntyi monikulttuurisuuden edistämiseksi
Blogi, 3.12. 2016: Kaarnavene Life Seeker Boat kaatui ja tuhansia hukkui

4 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Professorin Timo Salli on alkanut opettamaan kädentaitoja Riku Rantalalle ja hänen Star Up Refugees-porukalleen.

Mutta, ei ehkäpä ollut kovin viisasta tuoda porukkaa vielä Studioon, koska heidän esittelemästään kaarnan palasesta näki, ettei kädentaitoja ole vielä opittu, vaan koko professorin oppilasporukka on ilmeisesti laistanut tunneilta ja ollut ravintoloissa tuhlaamassa veronmaksajien rahoja.

Jos olisin itse muotoilun professori, niin en todellakaan kehtaisi antaa käyttää nimeäni moisen tuotteen esittelyyn.

Suosittelen, että professori Timo Salli kertoo, mikä tuollaisen mentoroinnin oikea tarkoitus on, jotta hän ei pilaa lopullisesti Suomen mainetta.

Sillä välin suosittelen, että Riku Rantalalle jälki-istuntoa koko ensi vuodeksi, ettei hän pilaa Suomen satavuotisjuhlavuotta mokuttamisellaan.

Brainleak kirjoitti...

Tuli mieleen, että ehkäpä Riku Rantala on nyt patentoinut The Kaarnaveneen ja tienaa sillä miljoonia, kun saa jokaisesta maahanmuuttajan tekemästä kaarnaveneestä royalteja?

Brainleak kirjoitti...

Hmmmm? Saakohan tuon The Kaarnaveneen Esineiden Internettiin?

Ainakin sille saa helposti patentin, koska Patentti ja Rekisterihallitus ei voi kieltää sellaiselta tuotteelta patenttia, joka on saatu aikaan valtioneuvoston Suomi Satavuotta-juhlarahaston rahoilla.

Brainleak kirjoitti...

Ehdotan Riku Rantalalla, että rakennat satametrisen kaarnalaivan, jolla pääset pakoon inhoittavia suomalaisia, jotka eivät tajua sun olevan maailman suurin hyväntekijä, kun opetit mamut käyttämään veitsiään toisella tavalla kuin tavallisesti.

Kulje Thor Heyerdalin jäljillä ja mene kaarnalaivalla Amerikkaan