tiistai 14. maaliskuuta 2017

Suvakkien Sentimentaalista kommunismia

Tunteellinen ihminen on itsensä pettäjä.
Blogi, 8.11. 2007: Rohkeat ovat erilaisia.
IS, 17.4. 2017: Kommentti: Tragedia, josta arkkipiispa ei twiitannut

Sentimentaaliset ihmiset antavat itselleen kunnian kivoista tunteista,
-- mutta syyttävät muita huonoista tunteistaan.
Myös kommunistit ja muut uskovaiset tekevät samoin:

Tunteellisuus sulkee älyn pois. Ihminen ei voi kaikessa tunteellisuudessaaan mitään muuta kuin syyttää jotain toista, jos asiat eivät suju juuri hänen mielensä mukaan.
Lakinikkarit ja uskontojen teologit ovat äärimmäisen narsistia, jotka eivät voi sietää sitä, jos toisella on oma mieli. Lakien laatijat ja uskomusten rustaajat eivät halua, että ihmiset kehittyisivät henkisesti.

Tunteellisuus aiheuttaa uskonnollisuutta ja sen ateistista muotoa, eli  lakiuskovaisuutta.
Blogi, 25.9. 2015: Feminismi - maailman uskonnoista suurin.
Blogi, 19.2. 2014: Viisaus nousee virtapiirien harmoniasta.
Blogi, 06.8. 2014: Masennus johtuu holhouspolitiikasta.

Viisas ihminen ei vaadi muita huomaamaan itseään. Kun kaksi viisasta ihmistä tapaa toisensa, niin he ovat jo huomanneet toinen toisensa ilman mitään perinteistä huomion vaatimista.
Henkisesti kehittynyt ihminen ei vaadi toiselta mitään tervehdystä. Pelkkä joku pienen pieni ele, ehkäpä vain elohiiri silmäkulmassa, riittää henkiselle ihmiselle, että toinen on hänet huomannut ja hyväksynyt.

Usko tervehtimiseen pitää yllä loukkaantumiskulttuuria. Olen huomannut, miten valtavasti ihminen voi loukkaantua siitä, etten ole tervehtinyt toista näyttävästi ja kuuluvasti. Miten usein olenkaan kuullut toisen sanoneen loukkaantuneella äänellä, että "sano kuuluvammin huomenta" tai "oletko pahalla mielelle, kun et tervehdi".
IS, 18.3. 10:43, 2017: Kiusaantuneet ilmeet videolla paljastavat jäätävän tunnelman – Trump kieltäytyi kättelemästä Merkeliä
Osoitan myötätuntoa vain terveille samalla periaatteella kuin yhteiskunnan pitää olla hyvä vain hyville. Tunteellisuutta ei saa palkita, eikä laiskoille saa antaa vastikkeetta rahaa. Älykkäät ihmiset eivät tarvitse tunteita; Tunteelliset ihmiset eivät parane sillä, että heille annetaan lisää tunnetta.
Loukkaantumisen palkitseminen oikeudessa ja mielensä pahoittajien sääliminen on yhtä sairasta touhua, jos itsensä viiltelijää viilleltäisiin joukolla: Tunteellisuus on itsensä viiltelyä.

Sentimentaallnen loukkaantuja ei voi koskaan loukata henkistä ihmistä, vaan loukkaantuminen on verrattava lähinnä itsensä viiltelyyn. Mielensäpahoittaja ei voi pahoittaa sellaista ihmistä, joka on älyllisesti ohjautuva. Älykkyys on verraton suoja mielensä pahoittajien pahaa mieltä vastaan.

Mielensä pahoittajat luulevat, että myös muiden pitää tuntea pahaa mieltä, koska muutoinhan ihminen pyrkisi välttämään oman mielensä pahoittamista, jos hän näkisi, ettei hänen itkupotkutraivanrinsa saa toivottua tulosta aikaan.

Älä osoita myötätuntoa toisen huonoille tunteille.
Huomataan triviaalisti, että tunteellisuus on addiktiota, himoriippuvuutta, joka vaatii ihmistä jatkuvasti loukkaantumaan mitä pienimmitä asioista. Itselleen ihminen ihan itse tekee pahan mielen, jos hän odottaa toiselta tiettyä käytöstä, ja jos ei sitten saa sitä, mitä on vaatinut toiselta, niin alkaa pillittää ja sitten syyttää toista omista tunteistaan.

Myötätuntoisuus toisen pahalle mielelle olisi samaa, jos aikuinen nauraa lapsen ilkeyksille. Lapsesta kasvaa ilkimys, jos hän kokee, että toiset tykkäävät hänen pienitsä ilkeyksistään. Samoin ihminen kokee, että kun hän saa muilta huomuiota, kun on ensin itse pahoittanut mielensä, niin hän alkaa pahoittamaan mieltään mitsä tahansa asiasta saadakseen muilta huomiota

Sairaat ihmiset katsovat, että heillä on oikeus tehdä muille pahaa: Olen sairas, joten teidän on oltava kilttejä minulle, tai muutoin rikon paikkoja.
Mielensä pahoittaja: "Minulla on paha mieli; teidän pitää olla minulle aikuisia."
Jos toinen osoittaa myötätuntoa toisen pahalle mielelle, niin silloin hän vain lisää toisen riippuvuutta pahasta mielestä
Blogi, 04.3. 2014: Tekosyiden top 10
Blogi, 15.2. 2010: Ole kiltti ihminen
Blogi, 17.11. 2016: Suvaitsevaisuus on imperialismia koska

Ihmiskuntaa ei kehitetä siten, että vaaditaan toista käyttäytymään jonkin hiton perinteen mukaan.

Ei kommentteja: