tiistai 4. joulukuuta 2018

Rokotetuille ajattelun haasteita

Ihmisen älyllinen evoluutio tarvitsee ruttoa .

- Voivatko lastentaudit suojata ihmistä tyhmyydeltä? Saako rokotus ihmiset uskomaan sellaisiin asioihin, joka lopulta koituu koko ihmiskunnan tuhoksi? Onko oikein jättää ihmisten tyhmentyminen huomiotta, eikä miettiä koko asiaa ja sen syitä.
US, 13.11. 2012: Geenitutkijan jäätävä miete: Ihmisestä on tulossa tyhmä ja ahne eläin.
IS, 1.3. 2012: Tutkimus: Demokratia ei toimi, koska ihmiset ovat liian tyhmiä.
IS, 9.2. 2015: Suomalaisten älykkyys laskenut jo 18 vuoden ajan: ”Me pääsemme liian helpolla”.
YLE, 9.2. 2015: Älykkyystason kasvu tyssäsi monissa länsimaissa – Suomalaiset tyhmentyneet vuodesta 1997 lähtien:
Tuo älykkyyden laskukauden alkaminen ajoittuu juuri siihen aikaan, kun kolmoisrokotetuista oli tullut aikuisia, mutta tämä korrelaatio ei välttämättä tunnu oikealta heistä, jotka uskovat, että heitä on kohdannut suurenmoinen onni, kun ovat syntyneet sellaisena aikakautena, jolloin ei enää tarvitse sairastaa lastentauteja, joka sekin kuuluu argumentaatiovirheisiin.
Sairaudet eivät aina voi olla vain onnettomuus, vaan ne voivat olla jopa ihmiskunnan siunaus ja ihmisen evoluutiolle yhtä tärkeä kuin gammasäteily. Tiedättehän? Voimakasta säteilyä käytetään vaikkapa jalostuksessa: Wikipedia, Mutaatiojalostus.
Mutaatiojalostus on kaikkein lähimpänä luonnollista evoluutiota. Luultavasti rokotetut ihmiset haluavat kohta kieltää sellaisen jalostamisen, jonka seurauksena suurin osa lajin yksilöistä kuolee, koska nykyään armoa eikä kuolemaa ei sallita edes sairaaksi jalostetuille koirille: Docstop: Sairaan kaunis koira.


Miksi ihmiskunnan kaikki nerot ovat edesmenneitä, historian henkilökuvia?
Miksi meillä ei enää tehdä melodisia iskelmiä, joiden sanoituksissa on häntä ja pää? Miksi suuret taiteilijat ovat kaikki menneisyydessä, mutta nykyään löytyy vain suttaajia, joiden tuhrujen edessä ihmiset pomppivat hurmiossa kuin Niilo Yli-Vainion kokouksessa?
Ihmiset eivät enää edes kaipaa mitään näköistaidetta, vaan uskovat, että tuhannen vuoden kuluttua tulevaisuuden ihmiset ovat hurmiossa, kun näkevät jonkun karttakiven, tai jonkun vänkyrän seinällä, josta jokainen saa nähdä mitä huvittaa. Onko sellainen taidetta, joka ei kerro mitään mistään?
200 vuoden kuluttua ihmiset eivät pysty tajuamaan, miten joku kiven lohkare muka voisi olla jonkun suurmiehen muistopatsas. Sen tajuamattomuuden syy voi tietysti olla sekin, että ihmiset ovat silloin vieläkin tyhmempiä.
Voidaan kysyä, miten nykytaide sopii yhteen suvaitsevaisuuden kanssa, joka vaatii ihmisiltä yhdenmukaista ajattelua. Mutta nykytaide edellyttää, että ihminen saa ja hänen pitää ajatella taidenmuseon seinällä riippuvasta roskasta mitä tahansa, koska itse taiteilija ei ole voinut täsmällisesti taiteellaan kertoa maailmanajasta muuta kuin sen, että se on roskaa.
Taidekriitikot ovat innoissaan, miten hienoa on, kun kaikkien mietteet roskasta ovat yhtä arvokkaita. Paisi niiden mietteet, jotka kutsuvat roskaa roskaksi, koska elämme totuuden jälkeistä aikaa, jolloin se on vihapuhetta sanoa rehellinen mielipide.
Nykytaide edellyttäisi, että sananvapautta ei rajoiteta, koska jos kaikkien pitää ajatella yhteneväisesti, miten silloin jokaisella voisi olla oma mielipide siitä roskasta, jota nykytaiteeksi kutsutaan? B, 16.11. 2017: Miksi vanha taide on aitoa taidetta?

Onko niin, että rokotetut ihmiset eivät edes vaadi enää mitään mistään ja siksi he tyytyvät roskaan, jota vain sanotaan taiteeksi ja pääsevät nirvanaan, kun kuuntelevat jonkun rokkarin huumehöyryistä huutoa.

Voiko vastaus löytyä lastentaudeista? Voisiko olla niin, että nerouteen tarvitaan lasten tauteja? Ennen vanhaan lapsia ei rokotettu, joten Einstein, Newton, Calilei, da Vince, Platon, Maxwell ja tuhannet muut entinaikojen ihmiset, joiden ansiota nykyinen teknologia ja tiede on, ovat kaikki sairastaneet lapsina ja saaneet telmiä vapaina "likaisessa" luonnossa:
B, 1.12. 2018: Ministeri Saarikko laittaa lapsille multakakkuja.

Suomen kulttuurin luojat saivat lapsina kokea elämän haavoittuvuuden ja ehkäpä juuri se kokemus antoi heille oikeat elämän arvot. Toivo Kärki, Tapio Rautavaara, Olavi Virta, Vexi Salmi, Reino Helismaa, Juha Vainio, Juice ja muut, Suomen parhaimmat taiteilijat olivat niitä, joita ei rokotettu lasten tauteja vastaan, eikä heitä suojeltu "likaiselta" luonnolta.

Olisiko niin, että jos ihminen ei koskaan sairasta, niin silloin hän helposti sairastuu mieleltään ja masentuu, kun elämä on niin mälsää? Jospa masennus on ihmisen keino paeta helppoa elämää. Voisiko masennusta parantaa oikealla taudilla, kuten tuhkarokolla?

Monesti kuullaan, miten joku lähellä kuolemaa käynyt ihminen luopuu jopa politiikasta, koska hän tajuaa, että elämässä on paljon arvokkaampiakin asioita. Sauli Niinistö palasi Thaimaan tsunamista muuttuneena miehenä. Monet muut lähellä kuolemaan käyneet ovat luopuneet huippuviroista, politiikasta ja muuttaneet elämänarvonsa täysin päin vastaiseksi, mitä jatkuvaan kasvuun tähtäävä politiikka ihmiseltä vaatii.

Myös sairastaminen saa ihmisen tajuamaan elämän todellisia arvoja. Jos ihminen ei saa sairastaa, niin silloin hän toimii täysin arvottomasti: Suttaa, huutaa, ilveilee, roskaa, tuhoaa, luo lakeja vain siksi, että rikkaat rikastuivat... .

Miksi ihmisiä ei rokoteta roskaamista vastaan?
Onko ihminen terve, jos hän saa olla turvassa lastentaudeilta, mutta hän sairastaa roskaamista?
B, 27.10. 2017: Roskaamisen aika teki roskasta taidetta ja politiikkaa.

Lasten taudit suojaavat ihmistä tyhmyydeltä ja roskaamiselta.

On erinomaista, että vielä löytyy ihmisiä, jotka voivat perustella sairauksista olevan myös hyötyä:
YLE, 7.9. 2012: Tutkija: Musta surma oli hyödyksi henkiin jääneille.
Ajatelkaa sitä, millainen harppaus ihmiskuntaa odottaisi, jos pian saataisiin mustasurma, joka antaisi muille tilaa elää ja hengittää.
Voi tietysti olla, että virassa toimiva tutkija olisi hyvin pian entinen tutkija ja nykyinen sossun asiakas, jos hän esittäisi, että se voisi olla hyväksi koko ihmiskunnalle, että saataisiin jokin tappava tauti, joka vähentäisi ihmiskunnan optimaaliselle tasolle. Globaali, maailmanlaajuinen tappava tauti olisi parempi vaihtoehto ydinsodalle, koska ihmiset eivät syyttäisi toisiaan, kun ihmiskunta kuolisi tautiin, kun taasen sodat saavat ihmiset vihaamaan itseään.

Facebook, 4.12. 2018: Nyt tulee haastavaa juttua.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Rokotetut ihmiset ilmeisesti tuppaavat ajattelemaan olevansa terveitä, joten heidän ei tarvitse ajatella nenäänsä pidemmälle, vaan he uskovat olevansa terveitä silloinkin, kun työllistävät siivoajia heittelemällä roskansa kaduille ja puistoihin ja metsiin ja meriin.

Olavi Koskela kirjoitti...

Enpä olisi oikein varma siitä, jalostavatko tarttuvat taudit jotenkin populaatiota. Ne kun eivät taida valikoida uhrejaan näiden älykkyyden tai paremminkin tyhmyyden perusteella. Sikäli kyllä, että tiedon puute, taikausko ja yleinen typeryys altistavat ihmisiä monille taudeille, esimerkkinä vaikkapa tuo tuhkarokko. Rokottaminenhan vastaa elimistön kannalta lievää tautimuotoa, ja blogin logiikan mukaan rokotettujen pitäisi olla rokottamattomia viksumpia. Enpä tuota tiedä. Nykytaiteesta, sellaisesta jota esimerkiksi Kiasma on täynnä, olen täysin samaa mieltä.

Brainleak kirjoitti...

Kiitos. Taudit jalostavat, koska ne yleensä tuppaavat tappamaan niitä, jotka eivät elä kovin älykkäästi: Taudit tappavat useimmiten niitä, jotka toimivat älyttömämmin. Kolerakin tappaa niitä, jotka elävät jätteidensä keskellä, joten olisi onnettomuus, jos kolera hävitettäisiin maaimasta, sillä silloin ihmisten ei tarvitsisi välittää edes siivoamisesta.
Toinen esimerkki: Miehet kuolevat naisia varhemmin, mutta se johtuu vain miesten älyttömistä tempuista, eli ihminen kehittyy silläkin tavoin älykkäämmäksi, että älyttömyydet poistavat hedelmällisyysikäisiä miehiä.
Mutta, kuten kirjoitettua, niin eläinlajin luontainen evoluutio ei välttämättä pysy perässä, jos se laji on nostanut itsensä luonnon yläpuolle ja tuhoaa luontoa, minkä kerkee.