sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Haulikkoonkin voisi ostaa uusia osia

Tämä on tosi yksinkertaista: IS, 6.9. 2020: Suomelle tappio EU:n lyijyhaulisodassa – metsästys­asiantuntija kertoo, mikä kiellossa oikein on ongelmana.

Tosi surkeita selityksiä, miksi muka tipuja ei voisi tappaa teräshauleilla.
Maailmassa, missä koi syö ja ruoste raiskaa, on ainakin yksi asia, joka ei saa kulua; Haulikon piippu, jolla on jo tunnearvoakin, kun jo isoisän isä ampui sillä tuhat kiloa lyijyä luontoon, josta johtuen suomalaisten älykkyys on laskenut jo 1700 luvulta lähtien. Lyijymyrkytys on metsästäjien suosikkitauti, varsinkin sorsille, koska tyhmentyneet tiput ovat helpompi teurastaa. Näyttävät nuo lyijyhaulit jo laskeneen metsästäjienkin älykkyyttä, koska he eivät pysty kuvittelemaan haulikkoa, johon voisi ostaa uusia osia.


Onko metsästäjä ihan viisas, jos hän vaatii, että hänen tulee päästä ampumaan tipuja sata vuotta vanhalla haulikolla, koska hänellä ei ole varaa uuteen halpaan haulikkoon, kun Bemarin polttoainettakin kuluu renkaiden polttamiseen, ja uusi kännykkäkin pitäisi ostaa vuoden vanhan tilalle.

Mikä hiton hinku noilla metsästäjillä on käyttää vanhoja aseita? Minä olen keksinyt jo aikoja sitten haulikonpiipputehtaan, joka tuottaisi puusta tehtyjä kertakäyttöisiä haulikonpiippuja, jotka eivät vaadi metsästäjää ampumaan luontoon myrkyllistä lyijyä.

Joku toinen voisi ihan oikeasti kehittää haulikon, johon voisi ostaa uusia osia. Kyllähän autoonkin voidaan uusia moottori tai jopa kumirenkaat, mutta onhan se vallan idioottimaista puhetta, että haulikkoon ei voi uusia mitään osia, koska muutoin pitäisi käyttää teräshauleja? HALLOO!

Lyijybensaakin puolustettiin samoin; -- Että moottorit ja niiden sylinterit eivät kestä ilman lyijyä! Sen jälkeen moottorien käyttöikä on kasvanut viisinkertaiseksi.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Metsästäjien elämän kunnioitus voisi näkyä edes siitä, että he voisivat uhrata pienen summan uuteen haulikon piippuunsa. Koska metsästäjät pitävät haulikkoaan enemmän arvossa kuin lyijytöntä elämää, niin jo se takia metsästäjille pitäisi määrätä puuhaulikot. Pum pum.

Anonyymi kirjoitti...

Ei se noin mene, vaan koska lyijy on painavaa se säilyttää nopeutensa rautaa paremmin,
lisäksi sahanomistaja kiroaa kun terä osuu rautahauliin, lyijy on pehmeää eikä
pilaa terää.

Brainleak kirjoitti...

Kiitti. Olen seurannut tuota Ylen paukuttelusarjaa, jossa ne räiskivät taivaalle sohottaen lintuja kohti ja vain harvoin sieltä on ollut koiralle noudettavaa.

Lyijyhaulitkaan eivät läpäise edes nahkatakkia sadan metrin päästä (Karpo testas), joten siinä ei ole kuin korkeintaan muutama metri eroa lyijyhaulien ja teräshaulien tappoetäisyydessä.
Huolellinen metsästäjä pystyy lähestymään kohdettaan sen muutaman metrin, jonka uskotaan olevan erona lyihyhaulien ja teräshaulien välillä.

Jos todella ominaispainoa pidetään syynä sille, miksi lyijyä olisi edelleen luvallista kylvääå maaperään ja vesiin, niin sittenhän johdonmukaista olisi käyttää köyhdytettyä uraania.

Lyijyhauliin uskova sellaiset ukkelit, jotka ovat kykenemättömiä hiipimään kahta metriä lähemmämmäksi.