maanantai 21. syyskuuta 2020

Susille punaisella laputettua kaupan lihaa

 Ja hanhille EU-ruokaa. IS, 21.9. 2020: Valkoposkihanhet kuohuttavat eduskunnassa: ”Hanhi ei tarvitse buffetpeltoja, se tarvitsee haulikkoa”.

Nykyään se on muotia järkyttyä ja kauhistua täysin luonnollisia asioita, kuten sitä, jos näkee eläimen syövän toista eläintä. Ihminen ei ilmeisesti enää tee mitään aivoillaan, kun ei enää tajuta, että elämän peruspilarina on elämän itsesyönti. Hirvet, jänikset ja muut ruohonpurijat eivät ole uhreja, ne on tarkoitettukin syötäväksi, koska elämä nyt vain pysyy olemassaolossa juuri siten.

Alkuasukkaat eivät järkyty. Käsite "järkytys" on voinut syntyä vasta sitten, kun ensin on sata vuotta laitettu eläimiä säilykepurkkeihin, jolloin kaupan hyllyltä lihansa hakevat mitä ilmeisimmin kokevat jonkin oudon tunteen, jonka he ovat nimittäneet järkytykseksi, kun näkevät itsensä elämän olevan elossa ja nautiskelevan suurella tyytyväisellä itseään.

Kun eläin syö eläintä, niin juuri siinä kohtaan ihminen näkee itse elämän. Elämän näkeminen syömässä pitäisi kaikille katsojille olla kaikkea muuta kuin järkytys.

Susi järkyttyi.

Toimittajan sydän särkyi.

Haulikkoa hanhille, koska ihminen on mainioilla aseillaan ampunut säälittä tappanut lähes puolet Elämästä, juuri sen puolen, jonka pitäisi syödä valkoposkihanhia. Miten paljon joku piipertäjä järkyttyisi, jos näkisi kotkien nauttivan aamiaisekseen hankia?

Ei kommentteja: