maanantai 7. syyskuuta 2020

Lintujen mahdollisuudet lyijymyrkytykseen

 Tappoaseen ammuksen ominaispaino merkitsee elämää enemmän vain sellaisille, jotka eivät välitä luonnosta ja puhtaudesta mitään. Lyijyhaulien ja teräshaulien tappoetäisyyden ero on mitätön sen rinnalla, mitä lyijyhaulien kylväminen luontoon aiheuttaa elämälle.

Metsästystaito ei ole riippuvainen lyijyhauleista.

Näyttää siltä, että lyijyhauliin uskovat eivät halua antaa kohteilleen mitään mahdollisuutta, vaan haluavat tappaa kohteensa mahdollisimman etäältä. Ei puhettakaan, että lyijyuskovaiset pyrkisivät kehittämään hiipimistaitojaan lähemmäksi petoeläinten luontaista kykyä hiipimiseen. Tai edes intiaanien taitoja.

Lisää pohdittavaa: Miksi metsästäjät eivät pidä itseään petoina? Siksikö, että he eivät harrasta hiipimistä, kuten muut petoeläimet, vaan vaativat oikeutta kaukotappamisen maksimointiin?

Kissaeläimetkään eivät tarvitse lyijyhauleja saadakseen lintuaterian.

Ehdotan, että lyijyuskovaiset kehittäisivät uskontoaan enemmän pelkkään kaukotappamiseen ja siirtyisivät käyttämään köyhdytettyä uraania hauleissaan, joka on selvästi painavampaa ja läpäisevämpää, joten metsästäjien ei tarvitse edes yrittää hiipiä, vaan he voivat räiskiä jo sadan metrin päästä, joka ei juurikaan eroaisi nykyisestäkään räiskintäetäisyydestä. Kaikki linnut vaan tappolistalle.

Mutta. Ihmisistä tulee uskovaisia vain silloin ja siinä, kun heillä ei ole kykyä johdonmukaiseen ajatteluun. Jos lyijyuskovaisilla olisi loogista ajattelua, niin he olisivat jo siirtyneet uraanihauleihin.

Haulikolla räiskivät lyijyuskovaiset voisivat mennä vaikka Amazoniaan oppimatkalle, miten siellä metsästetään puhallusputkilla, joiden nuolien kantomatka on verrattoman lyhyt teräshauliin verrattuna.

Ehdotus joukkotappohaulikoksi:

Teräshauleistakin saataisiin tappavia, kun niitä liuotettaisiin kuraressa, jolloin pelkkä raapaisu lintuun riittäisi tappamaan vaikka koko parven. Mitäs sanotte? Eikös olisikin mahtavaa, kun saisitte yhdellä haulikon panoksella koko teeriparven pataan? Ei muuta kuin kasvattamaan vihreitä sammakoita, joiden selkää raapimalla saisitte helpolla erittäin tappavia aseita. Höhlää ammuskella lyijyhauleilla sinne tonne, kuin teräshauleilla saisitte satakertaisen saaliin, koska juuri saaliin suuruus on teille pääasia. 

Linnuille ei saa antaa mitään mahdollisuutta aseita vastaan!

Ajatelkaas, jos Amazonian intiaanitkin olisivat räiskineet haulikoilla jo sata vuotta, niin sen metsikön lajisto olisi nykyään paljon köyhempi.

b, 6.9. 2020: Haulikkoonkin voisi ostaa uusia osia.

PS. Joku tyhmempikin voisi luulla, että teräshauleilla metsästävän pitäisi olla taitavampi metsästäjä kuin lyijyä ympäristöön kylvävän. Mutta, lyijyuskovaisten ei tarvitse sellaista asiaa pohtia, koska pohtiva mieli voisi alkaa pohtia muutakin omaa käyttäytymistään, jolloin suhde muuhunkin uskontoon muuttuisi kerta rysäyksellä.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Ihminen, joka pitää eläimen tappamista hieman etäämmältä tärkeämpänä kuin luonnon myrkyttämistä, ei ole kovin kiinnostunut pohtimaan muutakaan osaa omasta osuudestaan luonnon jatkuvaan saastuttamiseen. Se on varmaan näyttävää napsauttaa tupakin natsa metsikköön, kun työntää lyijyhauleja piippuun. Muovikaan ei ole luonnolle paha asia, kun juhlii kaukaa oksalta alas ammuttua lyijytettyä pyytä nuotiomakkaralla.

Lyijyhaulien pohtiminen saisi aikaan metsästäjässäkin asenteen muutoksen ja vähän vähemmän ääntelyä, jonka hiljaisuudessa pyyt tulisivat viereen kurkkimaan, että mitä pirua sillä nyt on mielessään.

Brainleak kirjoitti...

Ovatko metsästäjät vähän tyhmiä?
Ainakaan he eivät ole pohtineet haulikon haulien ominaispainoa mistään suunnasta.
Milloin olette kuulleet metsästäjien pohtivan lyijyhaulien ja metsästystaidon välistä suhdetta. Jne.

Itse pyrin nimenomaan pohtimaan asioita, mutta nähtävästi pohdinta on metsästyspiireissä täysin poissuljettu taito, koska se voisi saada aikaan muutoksen kestävämpään kehitykseen.
Senkus menette edelleen ryskyen metsään, koska teillä on painavia hauleja piipuissa, joten voitte räiskiä heti, kun kuulette pyyn lähtevän lentoon.

PS. Montako lautaa olette nähneet sahoilla, joista pilkistää lyijyhauleja? Vai käytättekö haihtuvaa lyijyä? Yleensä pyy istuu oksalla, eikä rungossa, jonka olisitte voineet itsekin pohtia. Onko ihan pakko ammuskella niitä tukkipuiden tunkoja, täh?

Brainleak kirjoitti...

kivi-Ritsa olisi kaikin puolin järkevämpi ase linnustamiseen.
Myös nuolia ampuva rihlakko ei olisi paha, jos puhallusputki tuntuisi aivan liian barbaariselta metsästysaseelta.