perjantai 18. syyskuuta 2020

Propaganda VS Valistus

 YLE/HS, 18.9. 2020: HS: Kirjakustantaja Heikki A. Reenpää on kuollut.

Valistuksen aika on lopullisesti kuollut:

Heikki Reenpää oli viimeisimpiä, joka uskoi valistukseen.

Poliitikkojen mukaan suomalaiset ja erityisesti amerikkalaiset ovat hyvin alttiita propagandalle. Poliitikoilta menee puolet elämästä siihen, että he pyrkivät pelottelemaan omaa kansaansa Venäjän ja Kiinan vaikuttamisen todisteluun.

En ole milloinkaan kuullut oikean median uutisista, että valtiot syyllistyvät järjestelmällisesti omien kansalaistensa aivopesuun. Valistus on täysin unohdettu taito yrittää saada kansalaiset omaehtoisiksi ajattelijoiksi. Jokainen poliitikko missä tahansa systeemissä uskoo sokeasti, että propaganda ja ihmisten pelottelu on tehokkaampaa kuin kansalaisten valistaminen esimerkiksi loogisilla totuuksilla. 

Kommunistitkin ovat tunnettuja siitä, että kaikki paha on aina jonkun muun syy. Poliitikot ovat patakommunisteja, koska he julistavat, että oman maan kansalaiset ovat niin tyhmiä, että he uskovat enemmän ulkomaisiin valheisiin kuin kotimaan poliitikkojen satuihin. Miksi poliitikot aivan hysteerisesti pelkäävät sitä, että ulkomaan agentit voivat jopa pienillä typerillä vitseillä saada kansalaiset uskomaan tehokkaammin johonkin valheeseen kuin oman maan koululaitos? 

Olisiko aikuisten jo aika lopettaa lapsille valehtelu; Miten typerästi aikuiset rakastavatkaan sitä, kun he huomaavat omien pienten lapsien uskovan mitä tahansa valhetta, kuten joulupukkia. Katsokaa jokainen peiliin, miten te typerinä pompitte siitä ilosta, kun huomaatte, miten pieni lapsi uskoo silmät kirkkaina teidän typerimmätkin valheenne! Sitten "aikuisempana" -poliitikon roolissa- joulupukkiin pienenä haksahtanut jatkaa iänikuista satuilua ja julistaa naama vakavansa, että peljätkää te lapsukaiset enemmän Putinia kuin joulupukkia. Miten ihanaa se onkaan uskoa Pukkiin, jonka preesensissä kaikki saavat halinalleja ja kaikilla on aina hauskaa. Siinä onkin sitten kiva vääntää politiikkaa siitä, miten jokaisella kuuluisi olla yksilöllinen oikeus työsopimuksiin, kun ihmiselle on elämän ensimmäinen kymmenen vuotta tolkutettu, että on olemassa toinen todellisuus, missä joulupukki tuo kaiken ilmaiseksi ilman omia ansioita.

Miten se onkaan helppoa syyttää oman maan kansalaisia hyväuskoisiksi uskomaan jonkun toisen maan totuuksia, mutta ei huomata, että oman maan poliitikkojen pelon politiikka on monin verroin hirveämpää ihmisten aivopesua, koska sehän tapahtuu kansalaisten äidinkielellä ja jopa savoksi.

Uskomatonta pötyä julistaa, että ihmiset olisivat hyväuskoisempia valheelle kuin loogisille totuuksille. Tästä on vedettävissä vain se johtopäätös, että Venäjän ja Kiinan mielipidevaikuttajat kertovat johdonmukaisempia tarinoita, koska olisihan se typeryyden huippu poliitikoilta julistaa, että oman maan kansalaiset uskovat aikuisinakin joulupukkiin. -- Suomen ja USA:n poliitikot ovat hyviä vain satuilemaan.

Satusedät pelkäävät, että joku muu kertoo uskottavampia satuja, Onko milloinkaan kuultu, että poliitikot olisivat itse kertoneet langenneensa uskomaan ulkomaan agenttien satuihin?  Ei, koska satuilu on krooninen sairaus, johon kuuluu, että satuja kertova uskoo kaikkien muiden olevan vain hyvä uskoisia hölmöjä. Jos nimittäin poliitikko uskoisi kansalaisten olevan järkeviä ihmisiä, niin hän ei voisi pelotella heitä uskomaisilla satusedillä. Satusairauteen kuuluu, että poliitikot eivät koskaan luota oman maan koululaitoksen suorittamaan valistukseen. Poliitikot uskovat vain siihen, että vain he ovat valistuneita, joihin mikään Venäjän tai Kiinan vaikutus ei voi vaikuttaa, josta syystä poliitikot maalaavat piruja seinillä, jonka lopputulemana on maailmansota.

Ei kommentteja: