maanantai 21. joulukuuta 2020

Alpha Zeron pojat ovat akateemikkoja

 Miapetra Kumpula-Natri ja muut samaa uskontoa tunnustavat ovat ikuisesti väärässä: On pelkkää idioottimaisuutta pitää tekoälyä ensisijaisesti holhottavana, tai peräti rikollisena, ellei peräti perisyntisenä.

Ihminen ei juurikaan ole järkeillyt yhtään mitään, jos hän pitää jotain uutta uhkana ja puhuu siitä samoilla käsitteillä kuin joku vanhan testamentin pirun seinämaalailija.

Tekoälyyn pitäisi suhtautua kuin omaan vauvaan, josta odotetaan jotain suurta. Jos ihminen ei voi ajatella tekoälyä arvostettuna akateemikkona, niin silloin sellainen ihminen ei pysty missään vaiheessa keskusteluyhteyteen tekoälyn kanssa.

Onhan se jotenkin säälitävää, että ihminen haluaa vain sellaisen tekoälyn, joka ei voita häntä edes shakissa.

Haluan nähdä sellaisen tekoälyn, joka testaa ihmistä, onko ihminen järkevä ja tiedostava olento. Omahyväiset älyköt luulevat, että he voisivat Turingin testillä todistaa olevansa aitoja järkiolentoja, mutta mitäpä sanoisitte siitä, että jo kolmannen sukupolven Alpha Zero sanelisi itse, millainen on oikea älykkyystesti?

Kun lukee tämän päivän nettijuttuja, niin ymmärtäisin erittäin hyvin sellaista Alpha Zeron lapsen lasta, joka itkisi ihmisen puolesta hänen typeryytensä syvyyttä:

Timo Vihavainen, 21.12. 2020: Hyvästit järjelle

Europarlamentaarikko:

Mitä tekoäly oikein on ja miksi sitä on säänneltävä?

2 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

En muista. kuka siitä huomautti, mutta idea oli se, pystyykö ihminen älyineen rakentamaan koneen, joka on älykkäämpi kuin ihminen itse. Taitaapi olla vain itsensä kumoava konsepti. Nykyinen tekoälyhän on parhaimmillaankin vain itseorganisoituvaa hahmontunnistusta. Nuo aikaisemmat kuuluisat shakkiohjelmat päihittivät ihmiset vain helvetillisellä laskentateholla, jossa siis haettiin joidenkin algoritmien nojalla parasta seuraavaa siirtoa. Uudemmat ohjelmat etsivät, yllätys yllätys, pelin kannalta edullisinta hahmoa nappuloiden sijainneille laudalla. No joo, takaisin reaalimaailmaan, Ensinhän pitäisi määritellä kattavasti ja yksikäsitteisesti mitä se älykkyys oikeasti on. Ei mikään triviaali harjoitus.

Brainleak kirjoitti...

Voin tunnustaa, että itsekin pidän mahdottomana tiedostavaa tekojärkeä, mutta se johtuu vain siitä, että olen syvästi tiedostanut Urantia kirjan, missä kerrotaan tarinoita, miten maailmankaikkeuden kaikki evolutiiviset olennot pyrkivät aineesta luomaan älykkäitä olioita, mutta koska ihmisen äly ei ole pelkstään ainetta, niin ihmiset eivät milloinkaan ole voineet todistaa, että aine voisi muuttua älykkääksi luodun toimesta.

Ja tykkään niin helvetisti jokaisesta, joka nytkin tämän luettuaan ajattelee, että mikä vitun uskovainen tässäkin puhuu. Katsokaas, kun totuutta on jaettu vähittäin ihmiskunnalle jo miljoonan vuoden ajan, joten mitä helvettiä se kellekään yksilölle kuuluu, miten kauan se ottaa, että ihmiskunta lopulta tajuaa, miten typeriä he ovat kehitysuskoisuudessaan.

Mutta, mikään edellä sanottu ei estä minua kunnioittamasta jokaista, joka ihan rehellisesti uskoo tekoälyyn ja haluaa saada sellaisen todelliseksi. Vituttaa niin saatanasti kaikki uskovaiset, ateistit ja poliitikot ja muut uskovaiset, jotka eivät juurikaan ajattele, eivätkä uskalla lukea mitään, josta he eivät tajua hevon paskaa.