lauantai 5. joulukuuta 2020

Puoluekultti on demokratian tuhoksi

Uskonto on sitä kestävämpi, mitä enemmän sillä on profeettoja, mutta puolueen olemassaolo vaatii, että sillä on vain yksi ainoa ideologia, jota puolueuskovaisen pitää hokea.

Yhden uskonnon kansakunta on joko kehitysmaa tai maailman paras ja onnellisin kansa, tai jotain siltä väliltä. Puolueisiin uskovaiset eivät koskaan voi toteuttaa korkeinta yhteistä hyvää, eli tehdä politiikkaa. Puolueuskovaisen korkein tavoite on puolueen vaalivoitto, eli diktatuuri ilman korkeimmuutta. Puolueuskovaisuus estää tehokkaasti ihmiseltä rajattoman ajattelun, koska puolueuskovaiselta ei edellytetä muiden ajatteluun syventymistä.

Kansa ei voi hyvin, jos siinä on enemmän kuin yksi uskonto, yksi kulttuuri.

Yhden puolueen kulttuuri tuhoaa ihmisyyden, mutta yhden uskonnon kulttuuri vapauttaa ihmisyyden, jos uskovaiset eivät perusta puolueita. Puolueiden arvot eivät koskaan voi olla taivaallisia, josta johtuen yksinvaltainen puolue tai siihen pyrkivä puolue ei voi mitään muuta kuin tuhota kaiken inhimillisyyden. Monipuoluejärjestelmä pärjää vain silloin, kun siinä on puoleita, joiden perusarvot ovat edes vähän yhteneväisiä menneiden profeettojen, filosofien ja gurujen ajatuksien kanssa. Sillä menneisyyden ihmiset olivat kaikessa parempia kuin nykyihmiset, jotka nojaavat kaikessa kumuloituneeseen maalliseen tietoon, mutta vähät välittävät menneiden aikojen suurmiesten korkeista, henkisistä ajatuksista.

Puolue henkilöityy aina johonkin ihmiseen; Puolue on henkilökultin kliimaksivaihe.

Menkää katsomaan minkä tahansa puolueen päämajaa, niin sen seinät ovat täynnään henkilöiden kuvia, joita kukaan puolueeseen uskova ei saa kritisoida, ja jos joku penkoo jonkun puoluepomon elämää, niin hänet nimitetään välittömäksi joksikin ääri-istiksi, joka ei tajua mitään ainoasta totuudesta.

 Ei mulla muuta. Pitäkää hauskaa.


Täällä on myös hauskaa, kun tiedetään, miten ironista on kauhistella henkilökulttia puolueen päämajassa, jonka seinät ovat täynnään henkilökultteja esittäviä hahmoja.


Joskus tuntuu siltä, että juutalaiset ovat oikeassa kieltäessään kuvien palvonnan, mutta se oikea tunne voi johtua siitäkin, että juutalaisilla on eniten profeettoja, josta seuraa se, että juutalaiset joutuvat lapsesta pitäen pohtimaan monien profeettojensa erilaisten ajatusten yhteneväisyyttä. Juutalaisen kansan yhtenäinen luonne ei johdu pakosta, vaan siitä, että he joutuvat etsimään yhtäläisyyksiä monien profeettojensa ajattelusta, josta seuraa se, että heidän pakko sallia myös oman aikansa ihmisten esittää omia ajatuksiaan, jonka näkyvin seuraus on noin 200 fysiikan nooppelia. Voin olla väärässäkin, jos joku pystyy antamaan lopullisen selvityksen, miksi allahin seuraajilla ei ole kuin pari fysiikan nooppelia, jos sitäkään.

Puolueuskovaisilta ei koskaan edellytetä eri puolueiden "profeettojen" ajattelun synkronointia, koska kaikki puolueet ovat vihollisia toisilleen. Keskustalaisten on mahdotonta ajatella alkiolaisuuden olevan millään tavoin yhteen sovitettavissa leninismin kanssa, kun taasen yhden uskonnon uskovaiselta jopa edellytetään, että hän pystyy itse sovittamaan yhteen saman uskonnon monen eri profeetan näkemykset. Mitä enemmän profeettoja ihmisen uskonnolla on sitä syvemmin ihmisen pitää ajatella saadakseen itselleen jonkinlaisen yhteneväisen kuvan uskostaan. 

Mutta. Yksikään puolue ei pysty omimaan omakseen ketään muuta kuin vain ne, jotka hokevat puolueen tunnustaman ideologistin mielipiteitä, joka olisi täysin hyväksymäntö sellaiselle uskonnolle, joka sallii sisälleen monia eri näkökulmia samasta subjektista. Tästä syystä johtuen on triviaalia esittää lopputulemana, että kansakunta voi esittää korkeimman näkemyksen ihmisyydestä vain silloin ja siinä, kun sillä on vain yksi uskonto, joka antaa jokaisen ihmisen esittää omanlaisensa summaus uskonnon kymmenien eri profeettojen näkemyksistä. Kotitehtävä. Summaa kaikkien puolueiden johtohenkilöiden ajattelu ja yritä sillä saada puolueuskovaiset äänestämään itseäsi, niin ymmärrät, että kaikki puolueet tahtovat vain diktaattoriksi diktaattorin paikalle. Sinua voitaisiin kuunnella vain silloin, kun sinulla olisi  esittää oma, johdonmukainen ja looginen mielipide yhden uskonnon 66 profeetan mielipiteistä.

ps. Muistatteko, mitä muuan newyorkilainen jutsku kysyi lapseltaan, joka tuli koulusta? Hän ei kysynyt, mitä tänään opit koulussa, vaan hän kysyi lapseltaan, mitä tänään kysyit opettajalta. Sitten täällä Suomessa vielä kehdataan väittää, että suomalainen koulu olisi parempi kuin se koulusysteemi, joka tuottaa suurimman osan nooppelin palkinnoista. Hävetkää.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Puolueuskovaiset sensuroivat kaiken toisin ajattelun -uuden ajattelun-, mutta uskovaiset nostavat uusien, korkeamman asteen ajattelijat profeetoiksi. Mitä korkeampia on uskonnon arvot sitä enemmän sillä on profeettoja.
Alkeellinen uskonto tunnetaan siitä, että sillä on korkeintaan yksi profeetta.

Brainleak kirjoitti...

Mää voisin nauraa enemmänkin, mutta tuo johnie walkerin pullon pohja alkaa vihdoinkin näkymään

Brainleak kirjoitti...

Mää opin kansakoulussa sen, että älä ikinä kyseenalaista sellaisen ihmisen mielipidettä, joka vetoaa tieteeseen, koska et voi tietää, että olet itse lukenut samaisen tiedon. Eli, älä ikinä usko sellaista jehua, joka vetoaa uskontoon tai ideologiaan, koska uskonto ei ole tiedon väärti.

Kansakoulussa olin kaksi kertaa eri mieltä opettajan kanssa ja kaksi kertaa opettaja nauroi minulle luokan edessä, mutta hän ei koskaan pystynyt esittämään, että olisin ollut väärässä. Kysyin yhden kerran, että onko syöpä periytyvää ja sain osakseni koko luokan naurua. Toisen kerran kerroin, että maa kiertää aurinkoa 30 kilsaa sekunnissa ja sain jälleen naurua. Minä sentään sain syntymälahjaksi 1950 pikkujättiläisen, jota ei löytynyt koulun kirjastosta, joka sai minut ajattelemaan, ettei opettajakaan voi tietää sitä, mitä hän ei ole lukenut. Sen jälkeen olen ollut hiljaa, näihin päiviin saakka. Enää minusta ei väännä volyyminappulaa kukaan muu kuin minä itte.