keskiviikko 30. joulukuuta 2020

Pörssit ovat rikkaiden leipäjonoja

 Meillä ei voisi olla yhtäkään mijardööriä, jos leipäjonoissa olisi vain nälkäisiä.

Leipäjonot todistavat siitä, että tavallisissa ihmisissä on jo se ahneus, joka saa ihmisen ahnehtimaan yhä lisää palkkaa, satasia, tonneja, miljoonia ja miljardeja, vaikka hänen itsekin pitäisi ymmärtää, että hänellä on jo riittävästi. Jos siis väitetään, että leipäjonoissa ei esiinny ahneutta, vaan siellä olevat tarvitsevat ihan oikeasti lahjoitusruokaa köyhyytensä, niin sitten pitää kysyä, onko täällä olemassa montakin eri ihmislajia.

Erityisesti vasemmisto haluaa kaiken ilmaiseksi. AY-liikekin murisee, jos joku silmäätekevä vaatisi lainsäätäjiä ja verottajaa puuttumaan ay-liikkeen ilmaisiin lounaisiin. Tavallisten ihmisten kritiikki on ahneille samaa kuin vesi hanhen selälle.

Juuri tänä päivänä (30.12.2020) lehtien otsikoita hallitsevat poliitikoiden jakamat joululahjarahat. Kun kysytään poliitikoilta asiasta, niin totta kai hekin sanovat ottavansa kansan kassasta vain tarpeeseensa.

Olen todistetusti kritisoinut yli kymmenen vuotta tässä blogissa niin rikkaita kuin poliitikkoja ja ammattiyhdistyksiä niiden puhtaasta ahneudesta. En voisi kokea olevani johdonmukainen, jos en tilaisuuden tullen antaisi kritiikkiä myös ruokalahjoittajille ja ruokajonottajille.

Ruokajonoissa seisomiseen ei vaadita muuta kuin hävyttömyyttä ja ahneutta. Se ensimäinen kerta voi ottaa koville omaan itsetuntoon, mutta jo seuraava miljoo... eiku ruokakassi ei tunnu enää miltään.

Ihan sama juttu kuin missä tahansa muussakin oman keon keräilyssä. Tälläkin hetkellä tuhansissa suomalaiskodeissa homehtuu sitä jonoista saatua ruokaa, joka on sama juttu, kun miljardöörien setelit nukkuvat veroparatiiseissa. Jotkut keräävät asuntoonsa rojua ja ruokaa, jotkut isompipalliset keräävät samalla asenteella miljoonia.

Miksi Ämmässuon kaatopaikka haisee kilometrien päähän?
Koska ihmiset heittävät satoja tonneja lahjoitusruokaa ja
ilmaista ruokaa ja vanhentunutta ruokaa sekajätteisiin.

Esityisen halveksittavaa tuo asenne on kansanedustajissa, joiden ei edes tarvitse koskea varsinaiseen palkkioonsa, kun he elävät herroiksi kaikilla kokouspalkkioillaan, asuntoeduillaan, matkakorvauksillaan jms., 

En pidä ihmistä kovinkaan loogisena ajattelijana, jos hän kritisoi raha-ahneita, mutta väittää, ettei kukaan voi ahnehtia ruokaa.

Blogista 20.2. 2011: Juoppo: Oi, jospa kaikki järvet viinaksi muuttuisi.

Rikas: Oi, jospa kaikki köyhät rahaksi muuttuisivat.

Ruokajonottaja: Oi, jospa saisin joka päivä kaikki ilmaiseksi.

Blogi label: Palkkakuoppa.


Ahneus on ihmisessä olevaa eläintä. Ihmisen elämäntehtävänä tulisi olla oman sisäisen eläimen kesyttäminen, jolloin ihminen ei kasaisi muiden työtä salaisiin kekoihinsa.

Ei kommentteja: