lauantai 28. tammikuuta 2012

Maassa maan tavalla, osa 101

Kun ihminen sopeutuu toiseen kultturiin, niin silloin hän pystyy sopeutumaan myös muuttuneeseen oman maansa kulttuuriin! Vai luuleeko joku, että Somalian tai muun kehitysmaan ongelmien ratkaiseminen ei edellytä niiden kulttuurien muuttamista? Juuri tähän astinen kehitysmaissa vallitseva kulttuuri saa aikaan pakolaisuutta, ja juuri sen on muututtava. On siis erinomaisen typerää vaatia vaikka somaleita elämään Suomessa sen kulttuurin mukaan, joka aiheuttaa pakolaisuutta.
Ulkomaat Suomi mukaan lukien vaativat Somaliaan ja muihin pakolaisuutta tuottaviin maihin toisenlaista kulttuuria, koska niiden ongelmia ei voida ratkaista siten, että vaadittaisiin niitä säilyttämään nykyinen kulttuurinsa, joka toteuttaa heidän pakolaisuutta tehtailevan hallintomallinsa.

Mitäpä, jos me samalla tavalla vaatisimme somaleita elämään myös täällä sellaisen somalikulttuurin mukaan, joka ei tuota pakolaisuutta, eli sellaisen somalikulttuurin mukaan, joka Somaliassa vallitsee joskus kaukaisessa tulevaisuudessa! Olisiko se suomalaisuutta?

Suomalaisuus on kaikkien kulttuurien päämäärä. Kaikki kulttuurit kehittyvät vääjäämättä kohden sitä elämäntapaa, mikä Suomessa on ollut vallalla, mitä ymmärtämättömät impivaaralaisuudeksi nimittävät.


Suomalaisuus on kehittyvä kulttuuri. Talvisotaa edeltävänä aikana suomalaisuus oli erilaista, mitä se on tänä päivänä. Sotaa edeltävä suomalaisuus ei ole täysin viaton siihen, mitä suomalaiset saivat kärsittäväkseen sotien seurauksena. Meidän suomalaisten  puolustukseksi on toki sanottava, että meidän luonnetta on yritetty valloittajien taholta muuttaa sellaiseksi, jota emme ole, ja siksi ruotsalaistaminen ja sitä seurannut venäläistäminen saivat meissä aikaan reaktioita, joilla pyrimme takaisin omanluontoiseen, edistyvään elämäämme. Eikä se vastareaktio ole meissä vieläkään sammunut.

Kansoilla on omat rotukohtaiset luonteenpiirteet, joista kansojen hallitsijat eivät ole koskaan tykänneet, koska rodulliset ominaispiirteet tuppaavat kehittymään ilman lakeja. Hallitsijat ovat kautta aikain vaatineet alamaisiaan elämään sellaisten sääntöjen mukaan, jotka toteuttavat hallitsijoille mukavan elämän.

Hallitsijoiden mukava elämä integroidaan kansalaisten elämää sääteleviin lakeihin. Itse asiassa, hallitsijan elämäntapaa on mahdotonta ottaa irti laista, koska hallitsijan elämänasenne määrää sen, minkälaisia lakien tulee olla, jotta hallitsija saisi elää omaa, kansasta irti olevaa elämää tavallisen kansalaisen työstä. Mitä ylellisempää elämää hallitsijat elävät sitä tiukemmin kansalaisen elämä on säädeltyä.

Kansalaiset saadaan uskomaan elämän sääntelyyn, kun sitä perustellaan yliluonnollisuudella, kuten kapitalismilla tai muulla uskonnollisuudella. Hallitsijan epä-inhimillinen elämäntyyli selitetään johtuvaksi taivaallisen olennon elämäntyylistä. Esimerkiksi kansalle pakkosyötettävän "Jumaluuden" erioikeudet selitetään sillä, että hallitsija haluaa elää hillitöntä, seksististä elämää, joka tosin tapahtuu aina kansalta salassa, palatsin suojissa.

Kun pohdimme järjellä maahanmuuttoa ja monikulttuurisuutta pitäen tiukasti mielessä kulttuureihin liittyvän hallitsijaeliitin elättämisen, niin huomaamme, ettei ole missään mielessä järkevää vaatia maahanmuuttajia elämään oman kultuurinsa mukaan vain siksi, että voisimme kehua olevamme monikulttuurisia.

Jos vaadimme esimerkiksi somaleita elämään Suomessa somaleina, niin silloin me tavallaan museoimme somalilaisuuden, - koska varmaa on, että Somaliassa voi tapahtua edistystä vain siten, että itse somalilaisuus muuttuu. Somalikulttuuri ilman Somaliaa ei ole mitään kulttuuria, koska todellisuudessa Somaliassa tapahtuu koko ajan kulttuurin muutosta, kun taasen somalikulttuuri muissa maissa ei muutu miksikään -- tai jos maahanmuuttajien kulttuuri muuttuisikin, niin se pakosta vääristyisi irvokkaaksi muunnelmaksi siitä, mitä se oli. Maahanmuuttajien kulttuuri on kulttuuria samalla tavalla, mitä eläintarhan luonto on luontoa.

Monikulttuurisuutta ihannoivat vaativat maahanmuuttajia elämään lähtömaansa kulttuurin mukaan, mutta ilman omaa, kehittyvää maataan. Maahanmuuttajat pakotetaan elämään sellaista elämää, joka etäännyttää heidät hetki hetkeltä ja päivä päivältä siitä kulttuurista, josta he ovat lähtöisin. Koska esimerkiksi Somalian kulttuuri muuttuu joka hetki:
Jo kymmenessä vuodessa Suomen somalien kulttuuri olisi erilaista kuin Somalian somalien kulttuuri. Kyse on lajiutumisesta; Jos mikä tahansa eläin erotetaan populaatiostaan, niin se alkaa muuttua toiseksi lajiksi! Jos somalikulttuuri tuodaan Suomeen, niin hetken kuluttua se ei enää ole somalikulttuuria! Tätä tosiasiaa monikulttuurisuutta hokevat eivät pysty tajuamaan, vaikka he ovatkin ehkä olleet läsnä koulun biologian tunnilla, missä opetettiin lajiutumista

Otetaan esimerkkinä mustalaiset; Suomen mustalaisten kulttuuri on täysin erilaista kulttuuria, mitä se oli silloin, kun mustalaiset tulivat Suomeen. Jopa mustalaisten asut ovat nykyään sellaisia, joita ammoin eläneet mustalaiset eivät tunnistaisi mustalaiskulttuurin asuiksi! Missään muussa maassa mustalaisilla ei ole sellaisia asuja kuin Suomessa, ja se johtuu vain siitä, että monikulttuurisuuden hypettäjät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan luulleet säilyttävänsä mustalaisuuden sillä, että mustalaisilta ei vaadita mitään sopeutumista.

Vaaditaanko kohtapuoliin maahanmuuttajillekin vaaterahaa, jota he voisivat esittää paremmin monikulttuurisuutta niille, jotka ihastelevat monikulttuurisuutta -- jolloin tapahtuisi sama vaatekehitys, mitä tapahtui mustalaisten asuille? Kohta myös arabeilla ja somaleilla olisi erinomaisen röyhelöiset vatteet, joita väitettäisiin arabien ja somalien kansallisvaatteiksi. Intiaanienkin päähineet kokivat uuden pöyhistelevän kukoistuksen, kun intiaaneja vaadittiin esiintymään inkkareina...
Suomen somalien kulttuuri muuttuu muinaisjäänteeksi päivä päivältä, koska monikulttuuriuskovaiset vaativat somaleita säilyttämään juuri sen kulttuurin, joka Somaliassa oli silloin, kun massoittain maahanmuuttajia tuli Suomeen. Uskonnon tunnusmerkki on se, että uskovaiset haluavat säilyttää ajasta aikaan uskomukset; Monikulttuurisuus on uskomus, johon uskovat vain sellaiset, jotka eivät halua muutosta.

Tulevaisuudessa Somaliasta tehdään Suomeen matkoja Somalian muinaishistoriaan. Silloin tänne turisteina saapuvat somalit osoittavat Suomen somaleita ja ihastelevat, miten primitiivistä heidän kulttuurinsa on joskus ollut.

Monikulttuurihypettäjät haluavat tehdä Suomesta kulttuurien museon. Mutta ilman impivaaralaista kulttuuria; Suomalaisuutta kyllä vaaditaan rasismisyytösten uhalla muuttumaan, kun taasen monikulttuurisuudesta palkkansa saavat, veronmaksajien selkänahkaa nylkevät vaativat maahanmuuttajia museoimaan oman lähtömaansa kulttuurin.

Monikulttiuurisuutta ihannoivat vaikenevat kulttuurievoluutiosta,
koska kulttuurien kehittyminen ei sovi monikulttuurisuuteen2 kommenttia:

hannuhoo kirjoitti...

Juuri noin, niinpä ruotsalaiset käyvät täällä kuuntelemassa miltä suurvalta-ajan ruotsinkileli oikein kuulostaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa tekstiä eikä mitään tyypillistä hyshys tämä on rikkautta tai kaikki mamut saunan taakse ja...

Kerrankin joku ajattelee omilla aivoilla