tiistai 10. tammikuuta 2012

Mantelitumakkeiden ja Kallojen mittausta


Hypoteesi 1: Suomalaiset ovat silmin havaittavasti geneettisesti monimuotoisempi kansa kuin mikään toinen maailman alkuperäisväestö; Sen huomaa jokainen, joka katselee vaikka kantakirjasuomalaisten hiusten värejä. Kun sitä verrataan etelän kansojen hiuksiin, niin huomataan selvä ero: Etelässä ihmisillä on päässään yleisesti vain mustaa, joka ilmaisee sen, että etelän ihmisillä on vähemmän geneettistä vaihtelua (olisi huonoa ajattelua ajatella, että suomalaisilla olisi vaihtelua vain hiusvärigeeneissä, mutta muutoin suomalaiset olisivat geneettisesti rappeutuneita).

Muutama kuukausi sitten luin pienen uutisen suomalaisten merkitsevästi suurikokoisista aivoista. Suomalaisilla on tutkimuksien mukaan ihmiskunnan suurimmat kallot, keskimääräisesti. Pimeiden suomalaisten suurille kalloille oli kehitetty selitys kaamoksesta; hämärään tottuneet silmät ovat tavallista suuremmat, joten suuremmat silmät vaativat suuremmat aivot, jotta ne pystyvät käsittelemään hämäriä asioita.
Uusi Suomi 6. 8. 2011:  Suomalaisten erikoisille aivoille löytyi selitys :
"... kaukana päiväntasaajasta asuvat ihmiset tarvitsevat suuremmat silmät, ja suuremmat silmät puolestaan tarvitsevat suuremmat aivot."

Kyseinen tutkimus jäi jonnekin tavallisten aivojeni sopukkaan, vaikka jo silloin ihmettelin, että miten meillä voi muka olla keskimäärin suuremmat aivot kuin muilla, koska viime vuodsisadan alkupuolella tiedemiehet julistivat suomalaiset erityisen pienikalloisiksi ja mongoloidisiksi?

Suurten silmien laittaminen kaamoksen syyksi sai kummastelemaan myös, että onhan huonosti tehty tutkimus, koska siinä ei oltu lainkaan verrattu kaamosihmisten silmien ja kallon suhdetta muiden yöeläinten silmien ja aivojen suhteisiin. Melko suhteeton tutkimus kyllä.
Jopa kotkalla on erityisen suuret silmät, jotka sopivat silti mainiosti kotkan vähän pieneen kalloon. Samaten kotkan näkökyky on verrattomastdi parempi kuin suomalaisten, vaikka suomalaisilla -yöeläiminä- siis pitäisi tieteen mukaan olla keskimääräistä suurempi näköaivo. Duodecim: Kalloharppi piirtää pääasiassa laajoja kaaria

YLE julkaisi hiljattain yliopistotasoisen tutkimuksen mantelitumakkeen (Amygddala) koon ja poliittisen mielipiteen välisestä korrelaaiosta:
Aivojen mantelitumake saattaa vaikuttaa poliittiseen mielipiteeseen

Mielestäni kyseinen mantelitumakkeen koon mittatutkimus jatkaa arvovaltaista kallojen mittausperinnettä. Ennen muinoin ihmisen poliittinen kyvykkyys selvitettiin harpilla, craniometrisesti.
Nykyaikaisten rotututkijoiden ei ole enää tarvis mittailla ihmisiä ulkomuodollisesti, vaan rotututkimus voidaan tehdä mittailemalla aivojen sisäosien kokoeroja. Rotututkimus on ylennetty poliittisten mielipiteiden tutkimiseen; Poliitikoille annettiin pettämätön keino erotella väärät ihmiset oikeista; Ihminen on epäpoliittinen eläin, jos häneltä löytyy suuri mantelitumake. Näin voidaan lukea tuosta tutkimuksesta. Olet suvaitsevaisten mukaan epäkurantti painos ihmisestä, jos sinulta löydetään suurempi manteli kuin mitä on suvaitsevaisilla.

"PIENIKALLOISET" OVAT OTTANEET VALLAN!
Esitän, että suvaitsevaisilla on keskimääräistä pienempi kallo, ja juuri pienikalloisuus saa ihmisen ajattelemaan, ettei millään arvoilla ole enää mitään väliä, koska jos ihmisen pitäisi elää arvollista elämää, niin se varmaan olisi pienikalloisten mielestä äärimmäisen pelottava ajatus. Alkeelliset eläimet eivät ymmärrä arvoista mitään. Sen tulee päteä myös alkeellisiin ihmisiin; mitä pienempi mantelitumake sitä vähäisempää on ymmärrys arvoista; Suvaitsevaisuus ja sen ilmentymä, arvoliberaalius johtuu tutkimuksen mukaan pienestä mantelitumakkeesta. Impivaaralaisilla on keskimääräistä suuremmat aivot kaikilta osiltaan. Jos joku haluaa suuremman mantelitumakkeen, niin omaksukoonsa sitten tietoisesti arvoliberaaliuden sijaan perusarvot.

Suvaitsevaisilla ei ole perusarvoja.
Mitä pienempi mantelitumake sitä periksi antamattomampi.

Hypoteesi 2: Ihmisen mantelitumakkeen koko voidaan havaita hänen arvoistaan; mitä vähemmän ihminen tunnistaa arvoja sitä pienempi mantelitumake hänellä on.
Blogi, 08.1. 2012: Suvaitsevaisuus johtuu mantelitumakkeesta
Blogi, 27.5. 2014: Suomalaisten suurten kallojen syy selitetty
Blogi, 10.1. 2012: Mantelitumakkeiden ja Kallojen mittausta

Seitsemän suomalaista väestöä
HS: Suuret silmät, suuri pää
Intermix: Suomen murrealueet
Tapion ajatukset: Ihmisen alkuperän arvoitus

Ei kommentteja: