tiistai 17. tammikuuta 2012

Sukupuoli ei ole arvo

Pekka Haavisto, Paavo Arhinmäki, Sari Esaya ja Eva Biaudee saavat paljon ääniä nuorilta vain siksi, että he ovat nuoria. Nuoruus voi olla Haavistolle ja Arhinmäelle samanlainen meriitti, mitä naiseus tai äiteys on Eva Biaudeelle:
YLE 17.1. 2012: Biaudet loppukiriin sukupuolikortilla
"RKP:n presidenttiehdokas Eva Biaudet vetoaa naisäänestäjiin, jotta nämä miettisivät tasa-arvokysymyksiä äänestyspäätöstä tehdessään. Biaudet'n mielestä yksi naispresidentti ei tarkoita, että tasa-arvo olisi saavutettu."
Iltalehti 17.1. 2012: Biaudet puuttuvista opinnoistaan: Äitiys antaa valmiuden presidentiksi
"Neljän lapsen äiti sanoi äitiyden antavan valmiudet mihin tehtävään tahansa."

En ole ihan varma, onko Arhinmäki vedonnut vaalipuheissaan nuoruuteensa, mutta ainakin se on selvää, että hän esiintyy ikään kuin nuoruus itsessään olisi pätevöittänyt hänet presidentin tehtävään. Asia huomataan, kun kuullaan, miten päivittäin nuoret ylistävät Arhinmäkeä siksi, että hän on nuori ja siitä syystä häntä pitää äänestää. Itse en näe mitään eroa siinä, vedotaanko äänestäjiin tasa-arvokysymyksellä vaiko nuoruudella; kummallakaan ei ole mitään positiivista meriittiä presidenttiyteen.
Pikemminkin on niin, että jos ehdokas pitää sukupuoltaan tai nuoruuttaan meriittinä, niin sellaista ehdokasta tulisi välttää,  koska hänen arvonsa eivät ole oikeita arvoja:
Nuoruus ja sukupuoli ja sen suunta eivät ole arvoja.

Ei tietysti vanhuuskaan ole arvo, mutta kokemus on. Kokemus yhdistettynä kestäviin arvoihin on jotakin sellaista, joka tekee johtajasta arvojohtajan. Kokemukseen vaaditaan ikääntymistä.

Kansojen herran blogi: Biaudeen korttipakka
Vetoaminen nuoriin äänestäjinä on yhtä tyhmää kuin vetoaminen naisiin.
Nuoruuden ihannointi on kokemattomuuden jumalointia
Nuorekkuus estää kokemuksen  kasvun.

Lue lisää päivityksestä:
Blogi, 10.1. 2016: Ihmisen oleminen poliitikkona on harhaa

Ei kommentteja: