maanantai 24. elokuuta 2009

Valtio rahastaa

Suomen valtio toimii kapitalismin vastaisesti. Poliitikoiden moniaat puheet siitä, miten markkinoiden pitäisi antaa hoitaa asioita, ovat kerta kerran jälkeen älyllä tarkasteluna pelkkää pötypuhetta, bullshittia.Lainaus:
"Helsingin kaupunki on tiettävästi tarjonnut metsäyhtiö UPM:lle Töölönlahdella omistamaansa tonttia hintaan noin 1 300 euroa rakennusoikeusneliöltä. UPM on suunnitellut rakentavansa tontille uuden pääkonttorin, ja kaupunki toivoo sen houkuttelevan perässään muita firmoja.

Valtio haluaa tonteistaan ainakin satoja euroja enemmän rakennusoikeusneliöltä.

"Jos tarpeeksi kovaa käypää hintaa ei saada, tontteja ei sitten myydä", sanoo johtaja Heikki Laitakari Senaatti-kiinteistöistä."

Eipä kukaan voisi sen selvemmin sanoa, ettei valtiota kiinnosta milliäkään kapitalismi. Sillä KAPITALISMISSA HINNAT PUTOVAT, JOS KYSYNTÄÄ EI OLE! Pitää olla idiootti, kun julistaa, ettei voi myydä, jos ei saa kovempaa hintaa kuin joku muu on ollut valmis maksamaan!

Mitä valtio aikoo tehdä, jotta valtiossa toteutuisi kapitalismi?
Onko missään kapitalismin manuaalissa koskaan kirjoitettu, että kapitalismissa ei saa kilpailuttaa kilpailuttajia?
Missä kohtaan kapitalismin ohjesääntöä julistetaan, ettei hintoja voi tiputtaa, jos kysyntää ei ole?
Onko koskaan tieteellisesti todistettu, että rahalla saa viisaita päätöksiä?

Olenhan toki kertonut samasta ilmiöstä jo 90-luvun alusta alkaen, mitä olen netissä viihtynyt: Poliitikot ovat se yksinomainen markkinavoima, joka jatkuvasti korottaa kaikkien elinkustannuksia --kaikkien muiden, paitsi poliitikkojen -- koska poliitikoille kaikki on täysin ilmaista.

Poliitikot eivät totisesti tajua mitään hintojen muodostuksesta. Jos nimittäin valtion asiainhoidossa ymmärrettäisiin, mikä valtava vaikutus kaikkiin hintoihin on tonttien mielettömät hinnat ja niiden verottaminen, niin silloin todellakin hintakuplia alettaisiin purkamaan tonttihinnoittelua radikaalisti muuttamalla.

On nimittäin täyttä hulluutta julistaa, että valtiolla menisi sitä paremmin mitä kovempia hintoja valtio vaatii. Vain täydellisesti järkensä hyljänneet julistavat, miten valtio tienaa, kun se vain vaatii MARKKINAHINTOJA! Mitä helvatan markkinahintoja --koska valtion hoitajat ovat ainoita, jotka nostattavat hintatasoa, eli alentavat rahan arvoa.

Pankkiirit, monikansallisten yritysten herrat ovat pelkkiä äijänkäppyröitä poliitikkojen rinnalla; vain poliitikoilla on niin täydellinen tyhmyys, että se riittää erittäin hyvin jatkuvaan rahan arvon alentamiseen, joka tapahtuu juuri niin kuin luimme tuosta Hesarin jutusta.

Yritysjohtajat ovat pelkkiä poliitikkojen narreja, joka huomataan siitä, miten yritysjohtajat kilvat liehittelevät typeryyden huippuja, jota kutsutaan poliitikkojen lobbaamiseksi. Jos nimittäin yritysjohtajat olisivat markkinavoima itsessään, niin silloin asiat olisivat päin vastoin; silloin poliitikot lobbaisivat yritysjohtajia, eikä silloin yksikään valtionhoitaja julistaisi kusipäisesti, ettei me myydä, jos ei saada parempaa hintaa kuin on pyydetty...

Eipä tässä tänään muuta... Turhaahan tällainen analysointi on, koska kaikki ovat tyyten ovat rahanisteja. Pyysin muuten Twitterissa Madonnaa käymään luonani -- ihan vaan siksi, että jos hän olisi tullut sinne, hän olisi nähnyt, mihin yksilöihminen pystyy.

En nimittäin pysty mitenkään ymmärtämään niitä, jotka treenaavat lihaksiaan ilman, että siinä yhteydessä rakentuisi jotakin konkreettista, kuten kivilinna. Kuten en lainkaan ymmärrä muutakaan typeryyttä, kuten poliitikoita ja muita rikkaita, jotka ovat äärettömän köyhiä, koska he ovat ainaisessa rahapulassa; mitä enemmän ihminen vaatii sen suurempi kerjäläinen hän on.

Tavallinen duunari voi joutua poliitikkojen typeryyden tähden tilanteeseen, missä hän vaatisi toimeentulotukena muutamaa sataa euroa. Sellainen köyhyys ei ole mitään ökyköyhien rinnalla; ihmiset vain typeryyttään luulevat, että kun rikas vaatii miljoonia, niin se ei muka ole kerjäämistä. Voi hyvä luoja, miten suurta on tämän maan typerysten typeryys.

Arvopaperi: Valtio odottaa liian korkeaa hintaa 4G-huutokaupassa

Helsingin sanomat 23.8.2009: Valtio aikoo lyödä rahoiksi Töölönlahden tonteilla

Google: Valtio rahastaa

Ei kommentteja: