keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Yksityistaminen tappaa valtion

RIKKAITA EI VOI KILPAILLUTTAA.
SK, 14.4. 2016: Umpisurkeaa kaivospolitiikkaa: Suomi myi miljardien kultaesiintymän pilkkahintaan.
The Sydney Morning Herald, 27.7. 2016: Privatisation has damaged the economy, says ACCC chief.
HS, 1.11. 2017: Yksityistämis­vimman seuraukset ajoivat ruotsalaiset Suomeen synnyttämään.
Tekniikka et Talous, 20.10. 2017: Perusinsinööri: "Pian kaupataan pohjavedet ja jokamiehenoikeus".
US, 4.2. 2016: Professori äimänä: Suomi teki taas ”digitat” – Miksi poliitikot myivät varman rahakoneen?
US, 29.12. 2017: TE: Suomen sähköverkkoa myytiin taas – jättihinta jättää Carunan varjoonsa.

Kun valtiota yksityistetään, niin se ei todellakaan ole verrattavissa yksityisyrittämiseen. Ihminen todistaa vain oman tyhmyytensä, jos hän sanoo, että poliitikot pitävät valtiota yrityksenä, kun he yksityistävät kansallisomaisuutta ja veronmaksajien rahoilla rakennettua infraa.

Viisas poliitikko pitää kaikessa valtion puolta, koska järjen mukaan kaikki kansalaiset muodostavat valtion. Poliitikko on eittämättä maanpetturi, jos hän yksityistää valtiota, sillä yksityistäminen on kansalaisten pettämistä, valtion jättämistä ahneiden armoille.

Yksityissyrittämistä voi olla vain sellainen toiminta, joka ei syö itseään.

Poliitikot, jotka myyvät valtiota, ovat verrattavissa ihmiseen, joka on päättänyt kuolla nälkään, jolloin keho syö omaa itseään, kunnes lopullinen kuolema koittaa.

Yritys ei voi olla kestävällä pohjalla, jos se myy omaa rajallista pääomaansa. Yksikään valtio ei voi saada lisää kansallisomaisuutta itsestään, joten silloin sen yksityistäminen ei voi olla minkään valtion etu.
Valtiot voivat näennäisesti saada lisää vain ryöstämällä muita maita. Juuri siksi poliitikot myyvät Suomea ulkomaille, että he itse rikastuisivat ja samalla he rikastuttavat muita rikkaita -- ja sitten poliitikot ovat mukamas ihmeissään, kun maailman 62 rikkainta omistaa yhtä paljon kuin puolet ihmiskunnasta.
Blogi, 18. 1. 2016: 62 rikkainta--Talouden huuhaaoppia yliopistoissa.
Me olemme jo historian alkuajoista nähneet, miten kansallisomaisuuden yksityistäminen nostaa hintoja, maksuja ja veroja. Tietysti niiden korottaminen ei haittaa poliitikoita ja muita rikkaita, koska heille valtio on yksityinen rahantekokone, jonka viritinosana toimii lainsäädäntä, jolla poliitikot optimoivat valtion rikkaille.

Vaikka poliitikoiden ei tarvitse välittääkään hintojen noususta, niin kansalainen tuntee varmasti yksityistämisen kärsimyksenä. Rikkaiden mielihokema on, että kuka vaan voisi olla rikas, jolla rikkaat perustelevat sen, että se on köyhän oma vika, jos hänen palkkansa ei riitä elämiseen.
Köyhät ovat  rikkaille laeilla luotu työvoimareservi, jonka yksinomainen tarkoitus on se, että rikkaat voivat rikastua kaikissa olosuhteissa.

Puheet siitä, että valtion yksityistäminen olisi kansalaisille eduksi on pelkkää valehtelua. Poliitikot ensin eivät halua, että valtion laitokset olisivat hyvin hoidettuja, koska heillä on jo etukäteen mielessä, että he yksityistävät kaiken mahdollisen, jotta poliitikot saisivat edelleen paikkansa rikkaiden pöydissä.

Poliitikoilla tasan kaksi myyntistrategiaa:
A) Jätetään jokin hunningolla, jotta saadaan myydä se halvalla tuttaville.
B) Laitetaan jokin veronmaksajien rahoilla huippukuntoon, jotta saadaan myydä se muille rikkaille.

Loputtomasti kestävässä valtiossa kaikki kansalaiset ovat valtionsa omistajia, jotka tekevät työtään itselleen.

Kansalaisia ei juurikaan kiinnosta pitää työpaikkojaan ominaan, eli työskennellä ikäänkuin omistajan asenteella, koska meillä on poliitikot, jotka kaikessa opettavat, että työntekijöiden pitää pysyä lestissään, eikä kuvitella olevansa Suomen omistajia.
Eihän se tosiaan sovi rikkaille (joiden joukkoon poliitikot laskevat itse itsensä ilman minkään valtakunnan järkiperusteita), että Suomen omistaisi jotkut muut kuin rikkaat.

Lait ovat rikkaiden satuja, joilla he nukuttavat kansalaisia siihen uskoon, ettei kansalaiset omista valtiota. Ajatelkaas sitä, että Vanhan Testamentin alkuaikoina ihmiskunta tarvitsi vain kymmenen käskyä, kun nykyään niitä on jo satoja tuhansia ja lisää tulee jatkuvasti, koska meillä on poliitikoita, joiden mielestä ihmiset eivät itse osaa ajatella, ja tuollainen mielipuolinen käsitys syntyy vain siitä, että poliitikot uskovat, että heidän pitää kuulua rikkaisiin, koska muutoin poliitikot eivät pystyisi ajattelemaan samalla tavalla kuin rikkaat.
Poliitikot vaativat itselleen mielettömiä etuja, etuoikeuksia vain siksi, että he pystyisivät ajattelemaan rikkaiden tavalla. Ei ole mitään väliä, minkä puolueen poliitikko kokee omakseen, koska kaikki puolueet toimivat sillä periaatteella, että jonkun tahon pitää olla rikkaampi kuin muiden.
Sellaisessa valtiossa, joka syö itseään, kaikki sotivat valtiota vastaan. Se on täyttä sotaa valtiota vastaan, jolla AY-liikekin perustelee ahneutensa. Jokainen vaatimus ottaa valtiota, mutta ei anna sille mitään.
Ja sitten tuollaiset vaatijat kaikessa ahneudessaan julistavat, ettei valtiota saa johtaa kun yritystä, koska ahneet eivät ole ikinä ymmärtäneet, mitä on yrittäminen.

Vaativa ihminen ei voi antaa valtiolle enempää kuin saa, koska jos ihminen antaisi enemmän kuin saa, niin hän ei voisi olla vaativainen. Jokainen rikkaiden johtama valtio kuihtuu ja köyhtyy kaiken aikaa, sillä rikkaat ja rikkaiksi haluavat ovat valtion syöpä.

Rikkaiden valtiot eivät yllä lähellekään perheyrityksien ikää:
IS/TS, 28.10. 2001: Maailman vanhin perheyritys toiminut 1 300 vuotta.
Myös Suomi tulee kuolemaan hyvin nuorena, koska sitä johtavat sokeat ja rahasta sairaat.

Valtio ahneiden poliitikkojen saattohoidossa
Valtion pitäisi suojella kansalaisia, mutta poliitikoiden lait suojelevat valtiota kansalaisilta. Rikkaiden poliitikoiden lait erottavat valtion kansalaisista, joten älä kysy, miksi ihmisiä ei kiinnosta työnteko ja sitoutuminen.
"Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut, ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi.” (Risto Ryti marraskuussa 1944 Lennart Segerstråhlelle)
Blogi, 23.11. 2016: PUOLUEETON SUOMI OY.
Blogi, 02.02. 2016: OPI KAPITALISMI MINUUTISSA.
Blogi, 25.08. 2014: Poliitikoiden vaatimukset taloussotaa kaikkia vastaan.

KILPAILUTTAJIA  EI  SOVI  KILPAILUTTAA
Miksi me emme voi ikinä kilpailuttaa politikoita samalla tavalla kuin poliitikot kilpailuttavat meitä?
Poliitikot ja muut rikkaat ovat ainoa "kansanryhmä", joka ei toimi kapitalismin oppien mukaan missään systeemissä:
Poliitikot ovat kuin koneja, joille pitää antaa tuhannen metrin tasoitusajoissa kilometrin etumatka, että ne pärjäisivät:
-- Rikkaat ovat jo maalissa mässäilemässä voitollaan, kun muut ovat kilparadalla.


IL, 2.12. 2016: Tuomas Enbuske kolumnissaan: Guggenheimin kannattajat ovat itsekkäitä ja ahneita
Tuomas Enbuske: "Ihmiset haluavat valtiolta enemmän kuin ovat sille valmiita antamaan. Siksi julkiset taloudet ovat lähes kaikkialla maailmassa kriisissä. Jokainen julkisella rahalla rahoitettu projekti tarkoittaa, että joku muu on joutunut tekemään sen eteen jotakin oikeasti tuottavaa työtä yksityisellä sektorilla."
Blogi, 11.8. 2017: Kaikki ilmaiseksi ulkomaalaisille-Poltetun maan taktikkaa.
Blogi, 24.1. 2013: Huonot maat kannattavat yksityisia ratoja.
Blogi, 8.8. 2017: Vaatimattomuus on rikkaiden helvetti.
Blogi, 13.4. 2017: Poistetaan rikkaat maailmasta.
Blogi, 22.1. 2013: VR-monopoli versus rahantekomonopoli.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Suomessa on monia aloja, joilla on määräaikainen työ, mutta siitä huolimatta rikkaat kilpailuttavat niitä. Tämä vaan tiedoksi niille, jotka esittävät, että kyllähän kansa sitten päättää neljän vuoden välein, ....

Mitenkähän tää nyt menee:
Sadat tuhannet määräaikaiset eivät itse saa päättää omasta arjestaan, mutta jos määräaikaisuus on luottamustehtävä, niin siksi siihen luottamustehtävään pitää sisältyä omavaltaisuus päättää, että nyt tässä kuulutaan rikkaiden joukkoihin, kun laitetaan komeesti veroeuroja omiin taskuihin.

Ja kaikki muut määräaikaisetkin nyökyttelevät hyväksyvästi, että joo toihan on tosi reilu meininki, että kilpailuttakaa vaan sitten meitä, mutta älkää vaan itseänne,...

Ja neljän vuoden päästä poliitikot pääsevät suoraan eläkkeelle, eläkevirkaan tai muutoin vaan voivat nostaa sopeutuseläkettä, mutta nehän eivät koske ketään muuta määräaikaista, koska kaikki muut itkevät, ettei politikoita saa kilpailuttaa, koska he muutoin joutuisivat tekemään jopa kymmentä eri työtä selviytyäkseen:
IS: Kansanedustajilla kovia lisätuloja – listan kärjessä Jari Leppä
Hahhaa