tiistai 7. tammikuuta 2020

Tunteen valtaama maailma

Uutinen todistaa, mistä ongelmat johtuvat: Tunteellisuudesta .
IS, 6.1. 2020: Mies heitti kolikoita matkustajakoneen moottoriin tuomaan hyvää onnea – määrättiin maksamaan jättikorvaukset lentoyhtiölle.

Uskonto on yhtä lailla tunteilua kuin taikauskokin; Kun ihminen on tunteen (uskonnon, puolueen) vallassa, niin hänellä ei ole järjen hiventäkään. Hän voi hyvinkin heittää kolikoita lentokoneen moottoriin uskoakseen sen jälkeen koneen  olevan turvallinen lentää.
Uskovainen voi tappaa tuhansia vain siitä syystä, että näkee pilakuvia. Ja lainsäätäjät säätävät oikean tunteen vallassa, ettei pilakuvia saa piirtää, koska joku voi täysin unohtaa järkensä, jolloin hän on itse ensimmäisenä unohtanut järkensä.

On erinomainen asia, että Suomen kouluissa saatettaisiin aloittaa kaikille oppilaille kaikkien uskomuksien opetus. Vielä parempi olisi, ettei yhdelläkään lapselle enää opetettaisi oikeaa uskontoa. Samoin poliitikon aluille pitäisi riittää oikean idelogian sijasta hyvyys, kauneus ja totuus.
YLE, 7.1. 2020: Suurin osa suomalaisista muuttaisi koulujen uskonnonopetusta – elämänkatsomustiedon opettaja: “Uskonto sanana voi olla jollekulle iso peikko”.

Olisin erittäin tyytyväinen  jo siihen, kun kaikille  lapsille opetettaisiin, ettei ole lainkaan hyvä idea heittää lentokoneen moottoriin onnenkolikoita, jotta lentomatka sujuisi turvallisesti. Siinä olisi jo siemen sille oppiaineelle, millä myöhemmin kerrottaisiin uskontojen ja jopa puolueiden perustuvan taikauskoon. Mutta.

Urantia kirjasta löytyisi valmis kirjallinen pohja kaikille yhteiseen oppiaineeseen, kuten matematiikka on kaikille yhteinen oppiaine:
Luku 131 Maailman uskonnot.
Luku 92 Uskonnon myöhempi kehitys.

Tiedonanto oikeille uskovaisille, jotka pelkäävät islamia:
Kun kouluista poistettaisiin uskonnon opetus, niin silloin osasta koululaista ei enää tehtäisi muslimeja, mutta ei myöskään muita uskovaisia.
Kristittyjen pitäisi ymmärtää, että jos he eivät halua islamin laajentumista Suomessa, niin silloin heidän on itse luovuttava uskonnon opettamisesta ja vaadittava kaikkille yhteistä Maailman uskonnot-kouluainetta. Mielestäni uskovainen ei toimi järjellisesti, jos hän ei hyväksy yhtä uskontoa, mutta pitää omaa uskontoaan oikeana uskontona.

Mielestäni se on tyhmää vastustella kaikille yhteisen maailman uskontojen oppiainetta sillä, että se olisi liian suppea. Eihän peruskoulussa opeteta lapsille laajaa matematiikkaakaan! Tärkeintä olisi saada katkaistuksi tämä uskomuksien typeryys, joka kiistattomasti uhkaa maailman rauhaa, kuten se aiempina vuosituhansina on aina uhannut yhteisöjen olemassaoloa.

Uskonsodat eivät lopu niin kauan,  kun lapsille opetetaan ainoaa oikeaa uskontoa.
Suppea uskomusteoria olisi sopiva alakouluihin ja yläkouluissa voitaisiin sitten opettaa yleistä uskomusteoriaa, johon sisältyisi myös ateismi lahkoineen ja puolueuskovaisuudet.
Nykyisin ei ole olemassa etiikkaa ja moraalia kuin vain ideologioiden sisällä, joihin kuuluu myös ateismi; kun niitä kaikkia opetettaisiin, niin silloin lapset saisivat laajimman mahdollisen tiedollisen opin etiikasta ja moraalista.
ps. Maailman uskovaiset väittävät, että Urantia on taasen yksi uusi uskonto, mutta onko ikinä ennen kuultu, että jonkun "uskonnon" kirja kertoisi kaikista uskonnoista yhtä neutraalisti, eli tunteettomasti? Maailman uskovaiset lähinnä kiroavat kaikki muut uskomukset, kuten puolueuskovaiset pitävät omaa oppiaan ainoana mahdollisena pelastuksena koko maailmalle.

Ei kommentteja: