torstai 30. tammikuuta 2020

Kaksi kuvaa metsästä, joita YLE ei halua katsoa

Tutkivan journalismin YLE on pihalla, mitä tulee Suomen metsätietouteen. Samoin ovat pihalla kaikki muutkin, jotka ilman minkäänlaista ajattelua hokevat, miten Suomen metsät kasvavat ennätysvauhtia.
Puiden määrä voi hyvinkin kasvaa, kun mitataan pelkästään näreiköissä kasvavien taimien määrää. Mutta. Jokainen näkökykyinen pystyy itsekin tajuamaan, mikä ero on näreiköllä ja ja yhdellä puulla.
Yksi aikuinen puu sisältää puuainesta yhtä paljon kuin viiden aarin näreikkö. Valitettavasti Suomessa kasvatetaan metsäasiantuntijoita, jotka eivät pysty näkemään metsän ja puun eroa. Yksi aikuinen puu voi sisältää enemmän metsää kuin hehtaari näreikköä.

Tässä on kaksi kuvaa. Viereisessä kuvassa 200 tonnin kone möyrii näreikössä, josta se ei pysty samaan kasaan kuin kymmenesosan siitä puumäärästä, jonka yksi ainoa metsuri saisi käsisahalla metsästä, missä kasvaa aikuisia puita.
Tämä on siis nykyaikaa, jota YLE ja muut ahneet ylistävät. Minun mielestä täytyy olla idiootti, jos ei pysty näkemään, että kyseiset näreet ovat vielä pelkkiä puiden kakaroita.





Tässä kuvassa nähdään aikuisia puita. Lukijalle voi olla yllätys, että Suomessa on vielä elossa aikuisia kuusia, mutta kuvan kuusi on  edelleen elossa ja hyvissä voimissä Helsingin Keskuspuistossa. Toivon todella, että yksikään rahasta-ajattelija ei koskaan kohtaa tuota aikuista puuta, koska se saisi aikaan sen, että Suomen ainoa aarnimetsä hakattaisiin selluloosaksi.

Kuvia vertailemalla se ei ole vaikeaa tajuta, että yksi ainoa aikuinen kuusi sisältää vähintään yhtä paljon puuainesta kuin kymmenen aaria näreikköä.

Kun nykyään puhutaan, miten Suomen metsät kasvavat puuta ennennäkömättömän paljon, niin nämä kaksi kuvaa todistavat kiistattomasti, että tutkijat eivät lainkaan huomio puiden kokoa, vaan he vain katsovat puiden lukumäärää. Se nyt vaan on tosiasia, että hakkuuaukeilla voi kasvaa tuhat kertaa enemmän yksittäisiä puita kuin vastaavalla alueella vanhaa metsää, mutta sekin on tosiasia, että vanhassa metsässä on vähintään tuhat tuhat kertaa enemmän puuainesta kuin näreikössä.

Kehitysmaissa lapsia on lukumääräisesti moninkertaisesti enemmän kuin aikuisia. Suomi on on metsien kehitysmaa, kun tutkijat luulevat että metsissä on puunainesta sitä enemmän mitä vähemmän siellä on aikuisia puita, niin ainoa asia, mitä he näkevät, ovat pelkkiä näreikköjä, joista ei sai puuta kuin korkeintaan yhden aikuisen puun verran. YLE:n tutkivat journalistit ovat yhtä hölmöjä kuin natsit, jotka luulivat, että kun kansakunnassa kasvaa vain oikeita taimia kaikki on hyvin.

PS. Jos oikeasti Suomeen halutaan maailman korkein puutalo, niin suosittelen, että sen rakennuksen pilarit haetaan Helsingin Keskuspuistosta, koska Suomessa ei ole enää muita metsiä, missä olisi saatavilla aikuisia puita. Olisi typerää rakentaa rakennuksia lapsikuusista

YLE, 30.1. 2020: Monet lajit hätää kärsimässä – katso, missä päin Suomea metsää on hakattu liikaa.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Aika hauskaa, miten valtamedia ylistää näreikköjä ja sekopäisiä murrosikäisiä. Molemmat ikäryhmät kärsivät; Ihmisnäreiköt (lapset ja nuoret) ovat äärimmäisen sairaita ja sama koskee myös metsiä.
Metsissämme on enää vain muutamia aikuisia puita, joka on yksi yhteen sen kanssa, että kansakunnassa on enää muutama vanhempi terve ihminen.

Brainleak kirjoitti...

On se vaan Luojan lykky, että ahneet sellun keittäjät tuhoavat kaikki Suomen metsät, koska muutoin tänne tulisi miljoonittain luontoturisteja pilaamaan meidän aarnimetsät, jotka kaikeksi onneksi ovat keitetty selluksi, jotka ovat siististi lajiteltu eri jätepönttöihin ja biojätteeksi. Mahtavaa!

Brainleak kirjoitti...

Älkää helvetissä kertoko japseille ja kiinalaisille, että Suomessa on viekä yksi aarniometsä, Helsingin Keskuspuisto, koska muutoin sekin tuhoutuu. Menkää mieluummin Wuhaniin yskimään.