tiistai 31. maaliskuuta 2020

Osingot ovat tanssia teho-osastolla

HS, 28.3. 2020: Onko oikein, että yritykset jakavat omistajille osinkoja koronakriisin keskellä? Presidentti Niinistö ja talousvaikuttajat ottivat kantaa.

Osinkokielto pitää ehdottomasti toteuttaa, koska siinä on kyse samasta moraalittomuudesta, mitä tanssiminen sota-aikana olisi ollut.

Sota-aikana julistettiin tanssikielto, koska jokainen voi ajatella, miten se olisi vaikuttanut sotilaiden moraaliin, jos he olisivat kuulleet, miten hauskaa kotirintamalla on.

Samasta syystä nyt on mahdollisimman väärä aika rikastuttaa rikkaita entisestään, koska samaan aikaan sadat tuhannet pienipalkkaiset joutuvat henkensä kaupalla pitämään ihmisiä hengissä ja yhteiskunnan rattaat edes minimaalisesti pyörimässä.
Mikä estää sitä rahaa makaamasta siellä yrityksessä? Kuka pelkää, että maailmasta katoaa rahaa? Tähän saakka kaikkeudessa on vallinnut rahan häviämättömyyden laki; Rahaa tulee koko ajan lisää nopeammin kuin inflatoorisen maailmankaikkeusteorian ensimmäisenä sekuntina tuli energiaa.
Ainoita rahanieluja ovat veroparatiisit, jonne nämäkin vaaditut osingot katoaisivat, mutta ei hätää; lisää rahaa voidaan repiä halpatyövoimasta, jota rikkaat vaativat maailmaan lisää, jotta lähikontaktien määrä lähestyisi infiniittistä.
Matrix pelastaa ihmisen pandemialta.
Tavikset joutuvat kiristämään vyötään, mutta osakkeiden omistajat vaativat, että heille kuuluu lisää rahaa myös silloin, kun kaupat ovat kiinni.
Kansainväliset asuntosijoittajat eivät pysty laskemaan vuokria missään olosuhteissa ja sama pätee kaikkiin kansainvälisiin suuryrityksiin; Ne ovat ihmisvihamielisiä.

Tiedetään, miten lujaa poliitikot ja muut rikkaat nyt taputtavat sairaanhoitajille, rekkakuskeille, poliiseilla ja pelastushenkilökunnille.
Kyllähän rikkaat juhlapuheissaan hyvinäkin aikoina puhuvat hunajaisin äänin ja imartelevin sanankääntein, miten tärkeää työtä vapaaehtoiset tekevät, mutta kas kummaa; kun tulee pieni kriisi, niin huomataan, että rikkaat alkavat tapattumaan myös pienipalkkaisille, eikä ainoastaan ilmaistyötä tekeville.
Miten suuri kriisi tarvittaisiin, että poliitikot palkkansa sijasta taputtaisivat myös itselleen? Taputtaminen kuulemma motivoi vapaaehtoistyötä ja halpatyötä tekeviä enemmän kuin raha, joka taasen on rikkaiden ainoa motivaattori. Rikkaat eivät pysty edes taputtamaan, jos he joutuisivat kiristämään vyötään.

Tiedetään myös se, että osinkokielto koskisi myös hyviä osakeanteja, eli niitä, jotka valuisivat Valtion kassaan. Mutta kun valtio itse ei edes hyvinä aikoina juurikaan pidän ihmisiä yksilöinä, vaan kohtelee heitä massoina, niin nyt valtio voisi tässäkin tapauksessa säätää, että kuten yhdenkin ihmisen tanssi  olisi ollut sotamoraalia rapauttavaa, niin samoin yksikin osingonjako tuntuu erityisen pahalta juuri sairaanhoitajien mielissä, jotka eivät suojavaruteidensa takana ehdi ajattelemaan, mitä olisi oikea talouspolitiikkaa juuri tässä tilanteessa.

Rikkaat toki tietävät missä tahansa olosuhteissa, että heidän kuuluu rikastua, vaikka kaikki muut joutuisivat teho-osastolle. Rikkaiden ei tarvitse edes keskustella, mikä on oikeaa talouspolitiikkaa, koska vain se on talouspolitiikkaa, joka rikastuttaa rikkaita. Kaikki muu on rikkaille pelkkää populismia tai muuta öyhötystä.

Poliitikot kuuntelevat vain rikkaita, koska poliitikot itsekin kuuluvat rikkaisiin, joten tuskimpa poliitikot tajuavat moraalista yhteyttä osingonjakopolitiikan ja tanssikiellon välillä.

b, 2.8. 2018: Korruptiopoliitikot suosittelevat vapaaehtoistyötä.

HS, 4.1. 2017: Influenssarokote on tehonnut odotettua heikommin – ”Joillain alueilla näin kovaa kautta ei ole nähty jopa vuosikymmeneen”.

Ei kommentteja: