torstai 13. lokakuuta 2022

Perustuslaki vastaan vaitiololaki

 Ajatelkaas sitä, että rikoslaissa ei siis mitä ilmeisimmin ole mitään lakia poliitikoille. Perustuslaissa esitetty rehellisen poliitikon edellytys ei siis sekään ole mikään laki!

Luulen, että perustuslakivaliokunta ei pysty näkemään mitään ristiriitaa siinä, että laki ministerien vaitiolosta rikkoo räikeästi perustuslain vaatimusta ministerin kunniallisuudesta. Nyt siis ministerit vaativat, että voisivat olla jopa vuoden ajan kunniallisia, jos heille vain maksettaisiin 30000 euroa kuukaudessa siitä hyvästä, että he eivät ajattelisi.

Aika outo ajatus, että Suomen kansalaiselta vaaditaan rehellisyyttä ja moitteettomuutta vain  silloin, jos hänelle sattuu ministerin pesti. Ihminen saa siis siis olla mikä tahansa hunsvotti sekä ennen että jälkeen? Poliitikot saisivat vast'edeskin täysin vapaasti lobata vaikka atomipommia Putinille, mutta jotta he eivät tekisi sitä, niin siitä hyvästä he vaativat itselleen täydellistä vapautta rehellisestä ihmisyydestä. 

Poliitikot siis vaativat, että he voisivat näytellä kunniallista ja rehellistä kansalaista, jos vain heille maksettaisiin siitä. Jos vaitiolosta maksaminen ei ole Suomen perustuslain vastaista toimintaa, niin sitten varmaan saamme kohta puoliin nähdä mistä muusta moraalittomuudesta poliitikoille pitää maksaa.

Pidän jokaista ihmistä pelkkänä saastana, joka millään tavoin kannattaa ideaa, että poliitikoille pitää jopa maksaa rehellisyydestä ja suomalaisuudesta.

Se olisi ollut jollakin tavoin rehellistä toimintaa, että poliitikot olisivät säätäneet ankarat sanktiot, jos he lavertelesivat tietojaan muille, mutta nyt he ovat ovat säätämässä, että heitä pitää palkita, jotta he eivät paljastu rikollisiksi.

Maanpetos maksaa 30000 euroa per kuukausi.

Ei kommentteja: