keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Rikkaiden ainoa opittu tunne on kateus

 Rikkaat opettavat, että köyhien vihainen puhe rikkaita kohtaan on vain kateutta, mutta minäpä kerron totuuden:

Rikkaat idioottimaisuudessaan eivät pysty eivätkä halua tajuta, että köyhien esittämä viha on itse asiassa syvää halveksuntaa rikkaiden asenteellisuutta kohtaan. Valtion jauhoilla ja veronmaksajien rahoilla elävät eivät pysty erottamaan vihaa ja kateutta toisistaan.

Vaadin, että lapsille pitää opettaa myös vihaa niitä kohtaan, jotka väittävät, että muut ovat heille vain kateellisia.

Kun rikas sölköttää, että sinä olet vain kateellinen, niin silloin sinä voit havaita, että siinä on yksi helvetin pelle, joka ei pysty ajattelemaan.

Vain idiootti voi väittää, että rikkailla ei ole asennetta vähemmän rikkaita kohtaan, vaan että kaikki mitä rikkaat puhuvat, on puhdasta totuutta, ja kaikki kritiikki rikkaita kohtaan on vain kateutta, eikä siinä ole mitään muuta tunnetta, tai järkeä.

Kun siis rikas sölköttää, että hänen vastustajansa ovat vain kateellisia, niin joku aidosti psykologiaa tunteva rehellinen ja uskalias voisi siinä tilanteessa kysyä, että eikö mikään muu tunne selitä köyhyyttä kuin  vain kateus. Ainiin. Taas unohdin, että kaikki psykologit haluavat kuulua vain rikkaisiin ja tuntea, miten he voivat nimetä kateelliseksi jokaisen köyhän, joka jollakin tavoin esittää tunteitaan rikkaita. kohtaan.

Mitä siis siis tulee rikkaiden palkkakehitykseen, niin kaikki tunteet siitä kritisoivista ovat rikastumista himoitsevien mukaan ainoastaan kateellisuutta, mitään muuta tunnetta yksikään palkanvaatija ei voi tunnistaa muista kuin vain kateutta. Jos nimittäin vaikka vuoden täydellä palkalla ilman mikäänlaista työvelvollisuutta himoitseva poliitikko lukisi vaikkapa tämän jutun, niin täysin oppineena kateusasiantuntijana hän ei pysty mitenkään ajattelemaan asiaa veronmaksajan kantilta. Poliitikko jopa uskoo, että hänellä on niin arvokasta tietoa, että jos hän jakaisi sitä, niin hän hän olisi suojassa maanpetossyytteiltä, ja olisi oikeutettu jopa vaatimaan toimittajalta miljoonia

Ei kommentteja: