keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Arkkitehdit vanhan lämmittäjiksi

 Kaikilla muilla aloilla se on jopa sääntö, että lämmitetään vanhoja juttuja. Jos joku ala ei osaa tai halua lämmittää vanhoja juttuja, niin seurauksena on pelkästään kakofoniaa. Koska jostain (tietystä) syystä edistyksestä addiktoituneet luulevat, että heidän ei enää tarvitse välittää harmoniasta ja kauneudesta.

Esimerkiksi laulaja-lauluntekivät tuottavat nykyisin pelkkää kakofoniaa. Samaa tuottavat myös arkkitehdit, jotka luulevat, että he eivät saa piirtää yhtään kaarta rakennepiirustuksiin, koska muutoin he (nykyarkkitehdit) uskoisivat, että he voisivat luoda jotain ikiaikaista kauneutta.

Arkkitehdit ovat ainoa ammattikunta, joka ei halua lämmittää vanhojen mestariarkkitehtien luomuksia.

Olen sitä mieltä, että arkkitehdeiltä pitää kieltää kävely kaupunkien kaduilla kesäisin, koska muutoin he voisivat huomata, että turistit ihastelevat ja kuvaavat vain vanhojen arkkitehtien luomuksia, Ihan sama juttu kuin nykymusiikissa, missä korkeintaan kiljutaan entinaikaisia harmonisia säveliä, koska nykyisin laulaja-lauluntekijöiltä vaaditaan vain sitä, ettei se saa millään tavoin muistuttaa entisaikojen kauniita ja harmonisia sävelmiä sanoituksilla, joissa on päätä ja häntää.

Nykyarkkitehti luulee, että kun vain piirtää kuutiomaisen rakennukseen jonkun suorakaiteen muotoisen haarakkeen, niin se on kauniinpi kuin vanhojen arkkitehtien ornamentit. Nykyisin ihmisiltä ei enää vaadita minkäänlaista kauneudentajua, millään alalla.

Kaikkein paras lopuksi: Katsokaa heinäkuussa Kaisaniemenkadulla, kumpaan suuntaan turistien objektiivit enimmäkseen sojottavat; Elielin rakennukseen vaiko Makkarataloon? Luultavasti parempiakin kontrasteja on lukematon määrä.

Olisi mahtava juttu, kun vain joku arkkitehti piirtäisi uudelleen Helsingin vanhan keskustan rakennukset. Toivotonta. Me emme koskaan saa takaisin kauneutta, koska arkkitehtien mukaan nykyihmisiset eivät pysty tajuamaan samaa kauneutta kuin vaikkapa Persepoliksen arkkitehdit.

PS. Se on tieteellisesti todistettu, että ihmisen älykkyys on ollut laskussa 1800 luvulta lähtien. Yksi syy ihmisten typeryyden kasvulle on siinä, että arkkitehdit eivät enää osaa piirtää ilman suorakulmioita. Uskomatonta, miten typeriä arkkitehdit voivat olla; heidän mukaansa nykyaikaiset kivenmuokkauslaitteet eivät pysty samaan kuin homo habilisis tuhansia siten.

Ehdotan, että verorahoilla ei seuraavaan tuhanteen vuoteeen opettaisi yhtään ihmistä arkkitehdiksi, koska maailman museot ovat jo nyt täynnään piirustuksia erittäin kauniista rakennuksista, jotka ihmisen ahneus on tuhonnut.

Blogi label: Arkkitehti.

Facebook: Kertakäyttöarkkitehdit

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Arkkitehtien mukaan kauneudentaju on jokin sairaus, joka muuntuu ajasta aikaan, kuin jokin koronaviirus, joten siksi arkkitehdit uskovat, että he eivät saa piirtää mitään sellaista, jota ihmiset pitäisivät ajasta aikaan kauniina.

Sairaanhoitajilla on toisenlainen lähestymiskulma ihmiseen. Sairaanhoitajat haluavat, että ihmiset pysyisivät samoina ajasta aikaan, terveinä. Terveyttä halutaan, mutta kauneutta pelätään.