lauantai 19. elokuuta 2023

Sannan Salaseurat - Ajatusten Mustia Aukkoja?

Minulla olisi kysyttävää etupäässä heraskaisilta . HS, 13.7. 2023: "Sanna Marin alkaa tehdä puhujakeikkoja: siirtyy samaan toimistoon kuin Obamat".

Miten on, missä mediassa esimerkiksi Sanna Marinin pitämät puheet on saatavilla? Entä, puhuuko Sanna Marin viisaampia salaseuroissa kuin Suomen korkeimmassa lakia säätävässä elimessä?

Politiikan niin sanottuja huippuja kutsutaan milloin minkäkin salaseuran jäseneksi, tai vierailevaksi staraksi, mutta mistä kummasta heidän puhumat viisaudet löytyvät?

Luulisin, että jos Sanna Marin pystyy esittämään itseään viisampaa salaseuroissa, niin miksi hänen ajatuksiaan ei sitten ole luettavissa Suomessa?

Niin sanotussa Antiikin Kreikassa kaikkein viisaimmat pitivät torilla puheitaan ja halusivat tavallisten kansalaisten osallistuvan niihin. Siinä on länsimaisen demokratian peruskivi, jos joku ei sitä ole tullut ajatelleeksi! Mutta! Toista on nyt.

Sanna Marin saa varmasti jopa veronmaksajilta päivärahaa, kun hän on puhumassa Nykissä, mutta ilmeisimmin hän saa siellä puhumistaan ajatuksistaan niin  paljon hynää, ettei hän vain voi tuosta noin vain antaa sitä Suomen valtion hyötykäyttöön.

Toisaalta, jos Sanna Marin latelee salaseuroissa vain niitä latteuksia, joita hän on Suomessakin puhunut, niin mitä kumman järkeä on ensinkään pitää Sanna Marinia niin viisaana, että hänen viisautensa ylittäisi Antiikin Kreikassa Sokrateen kanssa keskustelleiden viisauden.

Onko todella niin, että poliitikot eivät vain halua puhua toreilla ja turuilla kansalaisten kanssa, koska poliitikot pelkäävät, että sitten he ovat tyhjentäneet viisauden arkkunsa torille, eikä heillä olisi enää mitään viisasta latteusta jaettavaksi salaseuroissa, jotka eivät kerro ulos päin mitään, mitä heidän superviisaansa ovat pystyneet kieli keskellä suutä supisemaan? Miten lienee?

Sekä yllä oleva että alimmainen pläjäys ovat Facebookista kopsattuja:

YLEn asiantuntijoiden laskelmien mukaan, mitä tahansa säästöjä porvarihallitus esittääkään, niin ne vain lisäävät menoja, kun taasen kaikki vasemmistohallituksen menonlisäykset ovat pelkkää säästöä.

Vasemmiston mukaan esimerkiksi kerran annettua kielilisää ei voi perua, koska kielilisä ei kannusta maahanmuuttajaa opiskelemaan suomea, sillä suomea puhuville ei anneta kielilisää edes ruotsinkielisillä alueilla.

Heureka! Jos muuttaisin Pietarsaareen niin minäkin saisin kielilisää, jolla tulisin toimeen erinomaisesti.

Lainaukset naamakirjasta loppuivat, ikävä kyllä.

PS. Melkein saletisti Sanna Marinkin on päätellyt, että Suomi säästää satoja miljoonia, kun maahanmuuttajille jaetaan miljardeja, jonka seurauksena kuka perjantai-illan maailmanparantajatavis ymmärtää, että vasemmisto puhuu lillukan varsista.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Jos Sanna Marin puhuu viisaita Suomen eduskunnassa, niin miksi sitten salaseurojen johtajat eivät tule kuuntelemaan Sanna Marinia Suomen eduskuntaan?