torstai 9. marraskuuta 2023

AY-liike ei ole tehnyt arjen hyväksi mitään

 Minua on aina vähän risonut, miten ammattiyhdistykset julistavat omahyväisesti, että ilman heitä ihmiset vieläkin raataisivat 12 tuntisia päiviä seitsemänä päivänä. No, kysyn vaan, että millä sopimuksella ihmisten arki on sitten helpottunut? Millaisen työsopimuksen teki ihminen, joka rakensi itse tai osti polkupyörän, jolloin  hän pääsi liikkumaan jopa maalikylille asti. 

Vastaavia arkea helpottavia koneita tulee vieläkin, eikä kukaan väitä, että ihminen on itse taistellut itsensä vapaaksi ryytimaastaan, kahvipapujen jauhamisesta, tiskaamisesta, lokaalisuudesta jne. Ilmi selvästi ammattiyhdistyksillä ei ole eikä koskaan ole ollut mitään roolia ihmisen vapauttamisessa oman elämän ylläpitoa vaativista työtehtävistä. Vielä parisataa vuotta sitten ihminen kulutti päivänsä leivän hankkimiseen, kun nykyään koneellistettu maatalous ja maalta kauppojen hyllyille kulkeva koneiden ketju hoitaa miljonille kätevästi senkin, johon ihmisen ei ole tarvinnut mitään työsopimusta.

AY-pomot uskovat, että ilman heitä yritykset pitäisivät ihmisiä orjinaan. Mutta kuka silloin ostaisi yrityksien tuotteita? Miksi ihmisille ei voida sallia sitä samaa sopimusmallia, joka on AY-pomoille. Hehän maksavat itse itselleen hävyttömiä palkkoja, palkkioita ja kulukorvauksia ilman minkäänlaista neuvottelua työnantajien tai valtion kanssa.

Ainoa taho, joka yhä edelleen pitää orjia, on ammattiyhdistysliike, joka johdollisesti toimii kuin mikä tahansa ahne yritys, mutta jonka tuotteena on kansakunnan jakaminen. Ammattiyhdistys pitää yrityksiä ja valtiota orjan asemamna; Niille on ammattiyhdisdtyksessä varattu vain maksajan rooli, mutta sitäkään ammattiyhdistyspomot eivät uskalla kertoa työntekijöille.

Ei kommentteja: