sunnuntai 7. tammikuuta 2024

Idiootit maksavat idiooteille sähköstä.

 Ennen kuin idiootit pystyivät manipuloimaan idiootteja, Suomessa sähkö maksoi kilowattitunnilta suunnilleen saman, oli sähköstä pulaa vai ei. Jotkut selväjärkisemmät voisivat vielä muistaa, että jopa kaikkein kylmimpinä talvipäivinä sähkö maksoi saman verran kuin kaikkein kuumimpina kesäpäivänä, eli jotain muutaman sentin per kilowattitunti.

Siitä huolimatta Fortum ja muut sähköyhtiöt saivat silloin niin suuria voittoja, että ne lähtivät valloittamaan Euroopan ja Venäjän energiamarkkinoita.

Jossain on esitelty laskelmia, että sähköä tuotetaan jopa alle yhdellä sentillä per kilowatti. Hyvin oletettavaa on, että tänäkään päivänä kilowatin tuottaminen ei maksa juurikaan enempää kuin silloin, kun sähkö oli vielä ilman pörssihintaa.

Kysymys kuuluu, että kenen taskuun pörssisähköön liittyneet sähköyhtiöt laittavat ne futuuriset hinnat, joilla hinnoitellaan sähkön kuluttajien maksut?

VARMAA ON, ETTÄ JOKA IKINEN SÄHKÖYHTIÖ PYSTYISI NIMEÄMÄÄN SEN TAHON, JOLLE HÄN MAKSAA SEN FUTUURIN, JOTTA VOI OSALLISTUA SÄHKÖPÖRSSIIN.

Kyse on täysin puhtaasta ryöstöstä, johon osallistuu niin poliitikot kuin yrityksetkin. Mitenkään muutoin ei voida selittää sähkönhintaa kuin vain siten, että joka ikinen sähköyhtiö haluaa mahdollisimman suuria voittoja, joka on sama asia, mihin mikä tahansa rikollisjärjestö pyrkii.

On täysin idioottimaisuutta pitää piilossa se taho, jolle ne futuurit maksetaan. Itse en pystyisi poliitikkona olemaan hiljaa, mutta on selvää, että rahanahneet poliitikot vasemmalta oikealle tajuavat minua paremmin, miksi futuurien saajat ovat niin tärkeitä luonnon tuhoutumiselle.


2 kommenttia:

Heikki kirjoitti...

Ryöstöhän tuo on. Moni vielä puolustaa mokomaa .

Olavi Koskela kirjoitti...

Niinhän sitä sanottiin jo ammoin, että anna pahalle pikkusormi, niin se vie koko käden. Eihän kaikkien tarvitsemaa perushyödykettä, sähköä, olisi pitänyt ikinä antaa kaiken maailman futuurikoijareiden temmellyskentäksi. No, tehty mikä tehty. Mitä pitäisi pohtia, on se, kuinka tilanne palautetaan sellaiseksi, että sähköstä maksetaan vain järkiperäinen kohtuuhinta. Onko ratkaisu lakisääteinen hintakatto, valtiollinen parlamentaarisesti ohjattu sähköyhtiö, vai mikä, en tiedä. Mutta nykyinen tilanne on täysin kestämätön.