torstai 21. joulukuuta 2023

Vuoden tietoisku koulupudokkaille

 Tiesittekö, että kouluttamattomilla ja koulutetuilla on erilaiset mielipiteet? Hyvä, että tiesitte sen! Sillä siitä seuraa tietoisku juuri sinulle: Jos sinä kouluttamaton haluat ymmärtää koulutettujen maailmankuvaa, niin se käy helposti, kun vain menet koulunpenkille. 

Toisaalta, jos sinä koulutettu haluat ymmärtää kouluttamatonta, niin lakkaa tykkänään lukemasta ja laskemasta, niin eipä aikaakaan, kun olet pudonnut sen kelkan kyydistä, jolle kouluttamattomat eivät koskaan ole halunneetkaan, johtuen tietysti siitä, että heillä on erilaiset mielipiteet, eikä kouluttamaton halua muuttaa mielipidettään, joten hän ei halua tietää mitään, joka muuttaisi hänen mielipidettään.

Mielestäni on ihme rutinaa, että kouluttamattomien mielipidettä ei kuunnella tarpeeksi. Mielestäni heitä ei nimenomaa saa kuunnella missään asiassa.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Mielestäni on käsittämättömän typerää, että kouluttamattomilla on yhtä paljon äänivaltaa kuin koulutetuilla. Aänivallan voisi hyvin pisteyttää ihmisen oppineisuuteen, eli mitä koulutetumpi sitä enemmän äänivaltaa. Ainakin suomen kieltä osaamattomilta pitäisi heti evätä äänioikeus, samoin niiltä, jotka eivät osaa kunnolla lukea eivätkä laskea. Sillä tavoin saataisiin ihmisille lisää motivaatiota esittää tietoon perustuvia mielipiteitä.

Anonyymi kirjoitti...

Mietippä seuraavaksi mitä ne koulutetut ovat oppineet ja keneltä ja miksi.

Typerimmät ihmiset ovat niitä jotka eivät osaa kyseenalaistaa "oppimaansa"