tiistai 22. syyskuuta 2009

Seminaarilippuja trokareilta

On kerrassaan uskomatonta, miten typeriä ministerit ja muut rikkaat ovat. He myyvät tyhjänpuhujaisiin "seminaarilippuja"! Eikä siinä vielä kaikki; He vähentävät sen vielä verotuksessa --koulutuskuluina! Ja kansa senkun katselee typerääkin typerämpää Big Brothersia ja muuta paskaa!

Keskustapuolue sai siis omalta säätiöltään vastikkeellista vaalitukea, juuri niin kuin Matti Vanhanen sen sanoi; Vanhanen antoi 23000 euron edestä seminaarilippuja säätiölleen -- ja sitten Vanhanen vähensi ne säätiön verotuksessa - eikä Vanhasen tarvinnut maksaa veroa "vaalituestaan", kas näin homma toimii,

ja sitten tänne piti kutsua Paul Krugman luennoimaan seminaariin, että rahasysteemissä on ohjelmointivirhe! Ei tietystikään ole mitään ohjelmointivirhettä, senkin hölmöt, koska systeemi on tehty ahneutta varten; systeemi tekee loistavasti juuri sen, mitä ahneet poliitikot himoitsevatkin! Ainoa virhe systeemissä on köyhät, koska heille ei riitä vihreitä oksia!
Helsingin Sanomat, 28.5. 2008

"Seminaari- ja taulukaupan kautta annettiin yli miljoona euroa tukea viime eduskuntavaaleissa. Suurin tienaaja oli kokoomus 438 100 eurolla. Keskusta kääri seminaarirahaa 284 000 euroa, Sdp 192 000 euroa.

Lähinnä seminaarituloilla kampanjansa rahoittaneista vain Jyri Häkämies (kok) on ilmoittanut myyneensä lippuja köntässä. Muut seminaareilla rahansa keränneet eivät ole ilmoittaneet myyneensä lippuja kenellekään yli 1 700 eurolla. Jos näin olisi, summa ja yritys pitäisi lain mukaan ilmoittaa.

"Tällä hetkellä toiminta menee täysin lain puitteissa, koska laki on alun perinkin kirjoitettu niin väljäksi", arvelee eduskuntatutkimuskeskuksen tutkija Ville Pitkänen.

"Sitä liikennettä on kaiketi aika mahdotonta seurata, ja se 1 700 euron raja ylittyy herkästikin."

Seminaarirahaa kerätään useimmiten kahdella tapaa. Joko kierretään Helsinkiä ja omaa vaalipiiriä useassa eri seminaarissa, tai pidetään pääkaupunkiseudulla kerralla yksi iso seminaari. Lippuja myydään lähinnä yrityksille. Ohjelmaksi järjestetään nimekkäitä puhujia, jolloin yritykset hyötyvät seminaarista ja voivat vähentää seminaariliput verotuksessa. Ne luetaan silloin koulutuskuluiksi.

Esimerkiksi Tanja Karpela (kesk) sai miltei koko vaalibudjettinsa kasaan yhdellä Nuuksion keskustakerhon järjestämällä seminaarilla. Sen tuotto Karpelalle oli 44 300 euroa. Samasta seminaarista kerättiin varoja myös Matti Vanhaselle (kesk), joka sai Nuuksion keskustakerholta 16 000 euroa. Seminaarissa oli yhdistyksen puheenjohtajan Jouko Ahtolan mukaan yli 40 vierasta, joista noin 30 oli yrityksiä. Esiintyjinä olivat ehdokkaat itse. Lippu seminaariin maksoi 1 200 euroa."

Hesari 28.5.2008: Kokoomus kahmi eniten vaalirahaa seminaareilla

Uusi Suomi: Verottaja puuttuu harvoin yritysten maksamien seminaarilippujen verovähennyksiin

Uusi Suomi: Porsaanreikä paljastui Kanervan synttäreillä – Ovelaa korruptiota

IltaSanomat: Vanhanen säätiöiden hämärästä vaalituesta: Ne olivat seminaarilippuja

Uusi Suomi: Novan seminaariliput: Nyt puhutaan ”lahjana”

Blogit/MTV3: Seminaariliput, paljaan rahankeräyksen kulissit

Plaza.FI/keskustelu: Seminaariliput ja verotus?

Tekniikka & Talous: Totta kai rahalla saa poliittisia päätöksiä

Iisalman Sanomat: Meitä kansalaisia kusetetaan

Aamulehden blogista: Järkyttävää ja häpeällistä

Kansan Uutiset: Varaton Nova Group maksoi 285 000 euroa poliittista tukea

Ei kommentteja: