maanantai 7. syyskuuta 2009

Taleban Afganistan

Länsimaiden ei enää tulisi mestaroida muuta maailmaa. Demokratia on yhtä huono vientituote kuin mikä tahansa muukin uskonto. Jos länsimaalaisuus on nykyään parasta maailmalle, niin ilman muuta muu maailma tulee kehittymään aikaansa myöten myös siihen suuntaan.

Kaikkien ulkopuolisten tulee lähteä Afganistanista välittömästi
On länsimaiden etu, että Afganistan muslimimaana jätetään rauhaan. Jos muslimeita kiinnostaa islam-uskonnon hyvyys tippaakaan, niin silloin he itse laittavat uskontonsa näyttelykuntoon; länsimaalaisten on turha yrittää kuvitella, että he voisivat demokratisoida ja tasa-arvoistaa jonkun muslimimaan.
Afganistan näyttäköön koko maailmalle, mitä Islam on. Jos Afganistania kielletään jopa asein näyttämästä Islamin luonnetta, niin juuri sellainen ideologian väkivaltainen tukahduttaminen ainoastaan lisää Islamin suosiota länsimaissa ja ajaa nuoria ääritekoihin, nuoria, jotka itsessään ovat kapitalistisen ahneuden uhreja.

Kaikella on aikansa

Länsimaalaisuuden pyhissä kirjoituksissa on paljon hyviä kokemuksellisesta viisaudesta syntyneitä sanontoja. Kannattaisi siis vain luottaa siihen, ettei talebanienkaan valta ole ikuista; Aika aikaa kutakin!

Naisten asema on islamissa muutenkin aivan hirvittävä, eikä länsimaat ole lähtenyt parantamaan naisten asemaa esim Iraniin tai Jemeniin. On siis lähinnä tekopyhyyttä viedä demokratiaa tykeillä Afganistaniin, jos sitä samaa ei samaan aikaan tehdä kaikille muille maille, missä naisten asema on surkea.

Itse asiassa; uskonnollista valtaa pitävät saavat vastustajistaan ainoastaan lisää syitä lujittaa ideologiaansa; Länsimaiden talebaneihin kohdistama paheksunta ja heidän avoin vastustaminen ohjelmoi islaminuskoisten aivoihin yhä vahvemman oikeassaolon tunteen.

Kun uskonto on saatu tunteeksi ihmiselle, niin sitä ei voida mitenkään sieltä poistaa järkisyihin vedoten tai aseilla uhaten. Kaikki tuollainen vastustaminen ainoastaan lisää vastapuolen tunteellista käytöstä.

Olisi erittäin suotavaa, jos länsimaiden johtajat pyytäisivät aikamme parhailta filosofeilta ja psykologeilta konsultointiapua, mitä Afganistanille pitää tehdä. Tähän mennessä poliitikot ovat ainoastaan kysyneet neuvoa kenraaleilta ja sieltäkin vain siltä konservatiivipuolelta, joka vaatii pappeja siunaamaan tykit ja pyhittämään sotilaat.

Jos meidän ajasta poliitikoiden mielestä puuttuu todellinen elävä viisaus ja järjellisyys, niin siinä tapauksessa Platon ja Sokrates varmaan mielellään auttavat maailman hahmottamisessa. Varmaa on kuitenkin se, että maailmaa ei paranneta sodilla, ei edes yhtä valtiota voi väkivallalla parantaa tunteellisuudesta, jota väkivaltaisuus on.


HS: Afganistanin vaaleissa epäillään massiivista huijausta

Iltasanomat: Kuva (Afganistanissa) kuolevasta sotilaasta nosti kohun

HS: Länsimaat katsovat läpi sormien Libyan ihmisoikeusloukkauksia

Ei kommentteja: