sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Valitsitko hitaimman jonon

Jaappanissa on kehitetty tietokone-ohjelma, joka laskee, mikä jono etenee nopeimmin. Toivottavasti sitä ohjelmaa ei käytä yhtä aikaa kovin monta ihmistä, koska silloin sen ohjelman valitsemasta jonosta tulee hitain.
TiVi, 16.12.2012: Valitsitko taas hitaimman kassajonon? Ohjelma ratkaisee ongelman
IS, 2.3. 2015: Näin valitset nopeimman kassajonon - 10 vinkkiä ripeään kauppareissuun

Itse olen ratkaissut tämän jo kymmeniä vuosia sitten; Ei pidä katsoa ainoastaan jonossa olevien ostoskorin ostoksien määrää, vaan myös niiden laatua. Jos siellä on esim monta hedelmäpussukkaa, niin usein joku niistä on unohdettu punnita, jolloin kassalta kuluu aikaan, kun hän yrittää tungossa käydä vaa'alla.

Samoin en mene fiinien ihmisten taakse jonottamaan; kas, kun he diivailevat kassalla ja narististisesti yrittävät eleillään ja tyylillään kertoa muille; katsokaa, miten hieno olen. Ja sellaiset eivät lopultakaan tajua raha-asioita, joten jo laskun maksaminen tuottaa heille ongelmia.

Sama pätee ulkomaalaisiin ja tiettyihin etnisiin kansalaisiin. Myös heillä on taipumusta diivailla kassalla ja usein he ovat niin pahasti eksyneitä, etteivät tiedä itsekään, missä ovat.
Etnisiä ja fiinejä ihmisiä pyrin välttämään kassajonoissa. Mitä huolitellumpi olemus sitä varmemmin sellainen kuluttaa aikaansa kassalla, koska muutoinhan hänen työnsä oman itsensä tuunaukseen menisi hukkaan, jos hän suoriutuisi kassalta nopsaan.

Ihminen puunaa itseään esitellääkseen itseään muiille, ja mikä olisikaan parempi paikka tuottaa narsismin kukkasia kuin ruuhka-ajan kassajono ja varsinkin kassalla olo
Kovin köyhien näköisten taakse ei myöskään kannata mennä; he näpräävät pennien kanssa ja laskevat tarkkaan saamansa vaihtorahat. Ihan perussuomalaisten näköiset  ovat mielestäni kaikkein joutuisampia kaupassa kävijöitä. Se ei ole heille mikään suoritus, vaan ihan samaa laiffii kuin muukin elämä.

Joskus myös sattuu niin, että kassoja on auki vähän vaikka jonot ovat pitkiä. Silloin kannattaa jäädä hieman sivummalle odottamaan, varsinkin, jos näkee myyjän painavan jotain nappia tai kuulee jonkun oudon summeriäänen; silloin tietää, että uusi kassa avataan pian.


Ei kommentteja: