torstai 13. joulukuuta 2012

Valtio markkinavoimana-energiatodistus

Saako asukas vähemmällä rahalla energia-arviotodistuksen -tai myytyä asunnon-, jos hänen asuntonsa on energiaa säästävä? Vastaus: Ei saa, koska valtion ainoa tarkoitus on vain nostattaa elinkustannuksia; keksiä täysin turhia maksuja.

Että jälleen kerran poliitikot onnistuivat todistamaan valtion olevan markkinavoima numero yksi. Asumisen ja elinkustannusten nousu johtuu yksinomaan poliitikoista:
IS, 13.12. 2012:  Mistäs tämä putkahti?
500-700 euron pakollinen maksu talonsa myyjälle tai vuokraajalle
:
"Arvostelijoiden mielestä halvemmalla voisi päästä, jos Suomessa otettaisiin Ruotsin mallin mukainen energiatodistus, jossa todistuksen lähtökohtana olisi toteutunut energiankulutus."
Mitähän poliitikoiden päässä liikkuu. Ei paljoa vaadita, kun ymmärtää, että sähkö-/lämmityslasku kertoo tarkasti, miten paljon energiaa joku talo vie. Muuallakin kulutus lasketaan toteutuneen kulutuksen mukaan. Selvästi poliitikot haluavat vain ja ainoastaan nostattaa kaikkien elinkustannuksia, jotta he voivat pika pikaa julkistaa, että me tarvitaan lisää palkkaa, kun oomma taas säätäneet (turhia) lakeja niin paljon.

Etäluettavista mittareista ei saada nyt täyttä hyötyä, koska poliitikoiden mukaan niistä ei voi tehdä johtopäätöksiä, paljonko talo kuluttaa. Kaikki energia muuttuu lämmöksi, myös laitteiden kuluttama energia, ja siten se lämpöenergia pienentää lämmitykseen käytettävää energiaa. Toisaalta, jos talo on tiiviisti tehty, niin kesällä sitä pitää viilentää suunnilleen samalla määrällä energiaa mitä talvella kului lämmitykseen.
Talon kuluttama energia on siis lämpötason ylläpitämiseen kulunut energia plus laitteiden käyttämä energia. Sähkölämmitystalossa ne molemmat nähdään etäluettavasta mittarista. Öljylämmitystalosta myös öljylaskusta. Ja kaukolämmityksen piirissä se tieto on myös jostain saatavilla. Sekä lisäksi: Myös talon sisällä olevat ihmiset pitää laskea mukaan; ihmisen jatkuva antoteho on noin sata wattia. Kaikki muu energian mittaaminen on huuhaata.

Ja mitä valtiolla on tekemistä omavaraisten talojen energiatodistuksien kanssa? Jos talossa on vihreiden mieleiset vermeet, joilla pystyy tuottamaan talon tarvitseman energian lämpöön, laitteisiin ja kylmään, niin silloin se ei varsinaisesti kuluta valtio pennin vertaa.

Vihreän energian käyttö ei ole vaarallista ympäristölle, joten talot, jotka käyttävät vihreää energiaa, eivät ole vaaraksi kelleen muulle paitsi poliitikoille, jotka tarvitsevat kipeesti rahaa heittääkseen sitä Etelä-Euroopaan, missä ei ole kuultukaan mistään talojen lämpöeristeistä.

Kreikankin talot ovat yksinkertaisia seiniä ja ikkunoita, joita pitää talvella lämmittää pirusti ja kesällä jäähdyttää helvetisti. Ja varmaa on, että jos Urpilainen ehdottaisi Kreikan poliitikoille, että te saatte kerättyä kreikkalaisilta miljardeja, jos vain laitatte joka talolle laskennallisen energiakulutustodistuksen, niin sellainen politiikka merkitsisi itsemurhaa. Tilanne paranoituisi siitä kovasti, kun kreikkalaisilta alettaisiin periä asumistuloa myös: Kreikkalaiset ansaitsevat 50 miljardia asumisella

Suomessa on noin 2 800 000 asuntoa, joista joutuu maksamaan ainakin kerran energiatodistuksen, joka tekisi jotain kolme miljardia. Ja ei riitä hallitukselle, että asuntoon on tehty kerran arvioperustainen kulutustodistus, vaan se pitää tehdä joka kerta, kun asunnon asukas vaihtuu.

Poliitikot ovat keksineet keinon, jolla he pitävät ihmiset muuttohaluttomina. Tämä ei tietysti koske maahanmuuttajia, joiden talojen/asuntojen energiatodistuksen maksaa valtio ja niin he edelleenkin muuttavat maalta Hesaan.

Blogi 24.8. 2009: Valtio rahastaa

PS. Odotan edelleen, milloin poliitikot saavat aikaan älytuloveron: Rikkaat selvästi ansaitsevat pelkällä ajattelulla satoja miljardeja joka vuosi, joka jää nyt verottajan ulottumattomiin, koska poliitikot eivät ole hoksanneet, miten ihminen rikastuu joka kerta, kun hän ajattelee.

Poliitikoiden ei olisi tarvinnut lainkaan rokottaa taas kansalaisia, kun he olisivat vain keksineet, että heidän nerokkaat ajatuksensa ovat tuloa jo sinänsä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä linkki amerikalaiseen uutiseen, joka koskee asuntotuloa.

http://www.breitbart.com/Big-Government/2012/12/08/the-most-absurd-loophole-in-the-tax-code

Siellä on kuulemma verotuksessa porsaanreikä, koska toteutuneiden asumiskustannusten ja markkinahinnan välinen ero on tulo, joka tulisi lisätä verotettaviin tuloihin, jos markkinahinta on toteutuneita kustannuksia suurempi.

acc

Brainleak kirjoitti...

Hieman sama "logiikka" on jo Suomen verokarhulla käytössä:
Suomalaiset "ansaitsevat" 7mrd asumisella !

Johtuu siitä, että kaikkien maiden eliitti juokse alwariinsa salaseurojen (Bidelberg, Skuls et bones,...) kokouksissa, joissa supereliitti sanelee, millaista veropolitiikkaa muidenkin kannattaa tehdä.