sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Suvaitsevaisuus johtuu Mantelitumakkeesta


Jälleen jossakin on tutkittu aivoja ja niiden osien suhteita poliittisiin mielipiteisiin:
YLE 8.1. 2012: Aivojen mantelitumake saattaa vaikuttaa poliittiseen mielipiteeseen:
"Aivojen rakenne heijastuu ihmisen äänestyskäyttäytymiseen, kertoo uusi brittitutkimus. Sen mukaan pelon tunnetta säätelevän mantelitumakkeen koko voi vaikuttaa ihmisen poliittiseen mielipiteeseen ja siihen, äänestääkö tämä liberaaleja vai konservatiiveja."

Suvaitsevaisilla pieni mantelitumake, mutta impivaaralaisilla suuri manteli


Itse olen sitä mieltä, että aivotutkijoiden tulisi systemaattisesti ottaa jokaisen vastasyntyneen aivoista kuvannus, mistä selviäisi niin mantelitumakkeen koko kuin välittäjäaineiden suhteet.... Sillä hypoteesini on, että aivojen osien liikakasvu tai pieni koko johtuu ihmisen omaksumista asenteista. Verrataan asiaa vaikkapa ihmiseen, jolla on päähänpintymä suurista lihaksista, jolloin tuo asenne saa ihmisen toimimaan niin, että hänelle kasvaa suuret lihakset. Ja jos ihmistä ei kiinnosta fyysinen liikunta, niin silloin ilman mitään ponnistelua sellaisen ihmisen lihakset pienenevät.

Saman tulee päteä kaikessa muussakin; Jos ihminen harrastaa matematiikkaa, niin joku aivojen osa-alue alkaa kasvaa ja siitä tulee suurempi kuin sellaisella, joka ei jurikaan päätään laskennolla vaivaa. Olisi mahdoton ajatus, että matemaatikon ja taviksen aivot olisivat ilmiasultaan samanlaiset, sillä jos niin ajateltaisiin, niin silloin matematiikka ei vaadi aivoja lainkaan. Kyseessä olisi sama tilanne, mitä ateistit julistavat jumalageenin puutteestaan: Ateistien mukaan uskontogeeni saa aikaan ajatuksen Jumalasta. Mutta:

Ateistien mukaan taasen ateismia ei saa aikaan geeni, eli ateismilla ei ole geneettistä syytä, josta heti huomataan, että ateismin vaikuttaa ihmiseen henki. Ateismin Henki siis valikoi ateistin tahdosta mitään välittämättä, kuka on sopiva ateismi, ja sen mukaan ateismin henki pakottaa ihmisen päähän ateismin.
Ateismin mukaan uskontogeeni aiheuttaa tahdosta riippumattomasti ihmiselle uskon, mutta koska ateisteilla ei ole uskoa, eikä ateismi johdu geeneistä, eli todellisuudesta, niin siksi ateismin saa aikaan henki, joka ateistin tahdosta riippumatta saa aikaan ateismin, ateistella ei ole mitään vapaata tahtoa ajatella toisin.
 Ateisteille ei tullut mieleen se mahdollisuus, että Jumala olisi asettanut ihmiseen "Soita Kotiin" -sovelluksen, joka näkyisi esim uskontogeeninä.

Havaittiin selvästi, että jos geenin syyksi sanotaan jokin käytös, niin silloin myös sen geenin  puute pakottaisi yhtä lailla ihmisen toimimaan tahdottomasti. Onko mikään mielettömämpää kuin selittää ihmisen käytöstä geeneistä johtuvaksi, tai ihmisen poliittista mielipidettä johtuvaksi mantelitumakkeen koosta!

Ei ole kovinkaan inhimillistä laittaa ihmisen käytöstä kemian syyksi, koska jos kemia ihmisen motivaattorina otettaisiin oikeasti todesta, niin silloin sen pitäisi johtaa oikeuslaitoksen lopettamiseen ja sen korvaamiseen lääkinnällä.
En usko edes sitä, että serotoniinin puute saisi aikaan impulsiivisuutta ja väkivaltaista käytöstä.:

Hypoteesini mukaan ihmisen asenne ilmenee aivoissa: Jos ihminen on liberaali, niin hänen mantelitumakkeensa surkastuu, koska liberaali-asenne ei vaadi aivoilta juurikaan mitään. Ja jos ihminen on totuttautunut väkivaltaiseksi, niin silloinkin sen pitää näkyä jotenkin aivoista, kuten serotoniinin puutteena. Olisi absurdia ajatella, että liberaalinen elämän asenne saisi mantelitumakkeen kasvamaan muskelimaiseksi! Olisi absurdia ajatella, että ihmisestä kasvaisi lihaksikas ilman voimaharjoittelua.
Olisi absurdia ajatella, että ihminen voisi ajatella väkivaltaisia ajatuksia
ilman vaikutusta välittäjäaineiden tasapainoon:
Yksikin väkivaltainen ajatus vähentää serotoniinin tuotantoa;
- mitä tekeekään silloin  jatkuva väkivaltainen asenne.

Alussa esitin, että jokaisen vastasyntyneen aivoista tehtäisiin tarkka kartta. Oletus on, että jos ihminen hurahtaa tapahtumain kulun vuoksi ja omien valintojensa tähden suvaitsevaisuuteen ja liberaaliin ajatteluun, niin sellaisen ihmisen mantelitumake surkastuu, koska suvaitsevaisuus ei edellytä mantelitumakkeelta juuri minkäänlaista prosessointia.
Laiska ei tee mitään lihaksilla eikä suvaitsevainen mantelitumakkeella.

Vasta edellä esitetty kymmenien vuosien ja tuhansien ihmisten aivojen tarkka seuranta vauvasta 5-kymppiseksi antaisi meille luotettavaa tietoa asenteen vaikutuksesta aivojen funktionaalisuuteen.
Jos tällaista pitkäkestoista tutkimusta ei tehdä, vaan uskotaan sokeasti, että poliittiset mielipiteet johtuvat aivojen anomalioista, niin seurauksena ei voi olla mitään muuta kuin ihmisten lääkitsemistä tahdottomiksi oikean puolueen kannattajiksi. Kyseessä olisi silloin sama, jos nahjus voittaisi sumopainijan, tai jos laskennosta luokalle jäänyt valittaisiin matematiikan professoriksi.

Suuri mantelitumake liberaalilla on yhtä todennäköinen kuin punakattoinen avoauto.
Suvaitsevaisuus on älyllistä laiskuutta, joka ei voi olla vaikuttamatta aivomuutoksia.

Blogi: Profeetan kehonkuva
Infiniittinen aisti

Ei kommentteja: