keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Sanna Marin ja nurinkuriset budjetit

 Ovatkohan nuo vassareiden rahanjakoluvut nyt ihan oikein päin?

Luulisi, että Suomen rahoittamisessa kinasteltaisiin miljardeista, MUTTA ulkomaiden avustamisesta korkeintaan miljoonista.

Mutta, koska tänäänkin selvästi voidaan lukea, että Suomi heittää ulkomaille miljardeja ja sitten poliitikot kinastelevat suomalaisten nakkirahoista, niin eikö se jo olisi osoitus siitä, että poliitikoilla on kaksi eri budjettia: Yksi on ulkomaiden elämöinnin rahoittamiseen ja se toinen on, kertaluokkaa pienempi, Suomi-valtion pystyssä pitämiseen.

Ihmettelen vaan, miten nämä luvut ovat esimerkiksi Italiassa, Kreikassa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa ja Irlannissa? Väitelläänkö niissäkin maissa, miten senttejä käytetään kotimaan hyväksi, kun samaan aikaan lapetaan rahaa Suomeen niin kuin hiiltä Titanicin höyrykoneen kattilaan? Kysyn vaan?

  • Unkari saa 7 miljardia, poistaa verotuksen alle 25 vuotiailta.
  • Italia saa 173 miljardia, korottaa lapsilisät aina 21 ikään vuoteen asti.
  • Espanja saa 140 miljardia, aloittaa 4-päiväisen työviikon kokeilun.
  • Suomi maksaa lähes viisi miljardia, kiristää veroja.
Luulen, ihan aihetodisteitakin lukien, että missään muussa maassa poliitikkojen ei tarvitse keskenään riidellä, kumpaan suuntaan heittää enemmän mania; Suomeen vaiko kotimaahan. Päin vastoin; Kaikki Suomea eteläisemmät maat, Saksaa lukuunottamatta, kinastelevat siitä, miten jaetaan Suomen heittämät miljardit.

Onneksi viimeistään kesäkuussa taas kuullaan, miten Etelä-Euroopan maat kehuvat, että Suomeen voi aina luottaa.

PS. Jäin juuri odottamaan lääketieteellistä tulosta siitä, minkä puolueiden kannattajia ovat ne 10 prosenttia suomalaisista, jotka ovat ruuhkauttaneet pääsairaalat. Olisi ihan mielenkiintoista muidenkin tietää ihan tieteelliseltä pohjalta, mikä idelogia aiheuttaa vähiten pään vaivaa.

PPS. Olisi todella omituista, jos päälääkärit eivät kysyisi potilaidensa poliittista kantaa. Sellainen saamattomuus näkyisi vain siinä, että historia toistaa itseään.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huorahaaremin äänestäjät saavat kyllä nyt maksaa tuon ilveilyn ihan itse.Onnea naiset - TE äänestitte nuo kuvottavat maanpetokselliset huorat hallintoon,joten TE saatte muuten tuon perseilyn lopputulokset nyt sitten maksaakin.Itkette ja maksatte.Yhdentekevää - TE maksatte.Ja ei,ketään ei todellakaan enää kiinnosta että osa naisista ei noita huoria äänestänyt.Tarpeeksi moni intersektionaalisen fasismin puolesta äänesti joten GET OVER IT.Kannatte sitä rakastamaanne kollektiivista vastuuta sitten välillä sen pahan patriarkaatin sijaan kun sitä paskaa olitte muille syöttämässä.Bon appetit vaan.