lauantai 5. syyskuuta 2009

Poliitikkona palkan takia

Pääministeri Vanhanen sanoi rivien välistä, että häntä rikkaammat eivät ole isänmaan asialla; lainaus:
- Jos hakee myönteisiä puolia, niin palkan takia suhteessa työmäärään kukaan ei tässä ole. Ollaan, tuota, isänmaan asialla - kukaan ei jää roikkumaan väkisin pääministeriksi palkan takia, Matti Vanhanen sanoo Iltalehdessä.
Hyvää iltaa vaan kaikille tasapuolisesti. Tulin juuri Kivilinnasta, missä saa ihan oikeesti toteuttaa itseään, eikä se vaadi edes palkkaa. Siellä hiljaisten kivien seurassa on mukava ajatella koviakin ajatuksia, kuten tämä blogikirjoitus sen paljastaa.

Pääministeri Matti Vanhanen ilmeisesti luulee, että yritysjohtajien paikkoja on kuin omenia syksyisin puissa; senkun vain poimii sieltä parhaimpia.
Poliitikot ihan vakavissaan uskovat, että heistä jokainen voisi olla yritysjohtaja, jos he eivät olisi poliitikkoja.

Juuri tuosta uskomattoman typerästä luulostakin johtuen poliitikot suosivat rikkaita, koska poliitikkojen mukaan yritysjohtajat muutoin lähtisivät ulkomaille yritysjohtajiksi, jos poliitikot eivät pitäisi valtiota rikkaiden yksityisenä etujärjestönä.

Matti Vanhanen ei siis tee työtään isänmaan edun nimissä, vaan ihan silkkaa ahneuttaan, kuten tekee jokaikinen muukin poliitikko. Sillä minkä muun kuin rahan takia poliitikot haluavat valtuustoihin myös?

Eikä edes kansanedustajuus ja kunnallisvaltuutena oleminen riitä heille, vaan sen lisäksi poliitikot ovat itse luoneet hallintoneuvostot yrityksiin, jotta he saisivat sieltäkin nyhdettyä rahat pois.

Pääministeri Matti vanhanen julisti lehdessä, miten hänellä on ministeriydessä niin paljon työtä, ettei kukaan todellakaan sitä tee palkan takia. Mitä hittoa! Jos kerta Vanhasella on jo ministerinäkin kovasti töitä, niin kuka piru on käskenyt häntä haalimaan lisäksi itselleen valtuustopaikan ja kymmenittäin hallintoneustopaikkoja?
Jo työllisyyden tähden olisi paree, ettei yksikään poliitikko tee mitään viraabelihommia!

Kehtaakin vielä julistaa, ettei hän ole palkan takia, että hän muka saisi tuosta noin vain halutessaan jonkun suuryrityksen johdettavakseen! Jos niin olisi, niin miksi sitten Vanhanen haluaa KELAn pääjohtajan pallille?

Salaisesti poliitikot ovat jo tainneet päättäneet, että KELAn johtajuus on Matti Vanhaselle sen verran hyvä eläkevirka, että siitä pitäisi jäädä mukava eläke sitten käteen, ainakin tuplasti pääministerin palkka... Ja mokomat vielä kehtaavat julistaa, että rikkaille ei voida laittaa progressiivista verotusta, koska muutoin he häippäisisivät heti ulkoimaisiin yrityksiin.

Ei toisesti ole asiat hyvin, kun noin vähällä järjellä valtioita hallitaan. Sillä poliitikot ovat samanlaisia puupäitä kaikkialla. G20-maiden raukat eivät edes osanneet laittaa pankkiherroille palkkakattoakaan, koska poliitikot pelkäävät, että pankkiherrat lähtevät pankeistaan pois:
HS; Pankkiirien bonuksille ei saatu kattoa

Taitaa olla niin, että verorahoilla loisiminen on niin mukavaa ja helppoa, että tulee kuset housuun, jos joutuisi ihan oikeesti etsimään työtä itselleen --tai olemaan ihan oikeesti isänmaan asialla.

Iltalehti selvitti ministereiden poissaolot - VALTUUSTOPINNARIT
IltaLehti: Pomot eivät alenna PALKKOJAAN
Iltalehti: Nämä valtuutetut johtavat kaupunginvaltuuston poissaolotilastoa
Iltalehti: "Kukaan ei jää pääministeriksi palkan takia"
Iltasanomat: Vanhanen Kelan johtoon?
Blogi: Pompi Sauli pompi
Tiede.fi: Valtion ideologian luonne
HS: Valtio rahastaa tonteilla
Talouselämä: Sijoittajat ovat elukoita
Iltalehti: Papukaija löi asiantuntijat sijoittajana

Ei kommentteja: