lauantai 5. syyskuuta 2009

Pompi Sauli pompi

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö on kuulemma valmis palauttamaan NOVA Groupilta saamansa vaalirahat, jos NG:n pesänselvitys osoittaa, että aihetta olisi! Että semmosta politikointia tällä kertaa.

Koirakin hyppää, kun käsketään. Käskystä hyppääminen ei kuitenkaan ole inhimillistä toimintaa. Mutta ymmärrän täysin, miten poliitikoiden tulee odottaa käskytyksiä ennen kuin he voivat toimia.
Toisaalta, voi olla niinkin, että NG:n pesänselvitys jo tiedetään poliittisesti, joten onhan se kiva antaa poliittista kuvaa kirkastava lausunto julkisuuteen, että kyllä palautan, jos vaatimus tulee -- jota ei siis tule koskaan, koska olisi se vallan tyhmää jäädä odottamaan käskyä....

Tavallisesti poliitikot ottavat yritysjohtajilta vastaan käskytyksiä, jotta saisivat valtion olemaan hyvä ja optimaalinen vain rikkaille, joten on hyvin ymmärrettävää, ettei kukaan poliitikko pysty itsenäisesti päättämään, mikä on oikein ja kohtuullista

Tuskin edes Pääministeri Matti Vanhanenkaan voi itsenäisesti palauttaa saamiaan vaalitukia, koska hän ei ole ministerinä palkan takia, kuulemma?

Iltalehti: Nova-tuhlailun huippu: Tapani Kansan keikkoihin yli 160 000 euroa!

Uusi Suomi: Nova-ökyilyn huippu: Tapani Kansan kiertueelle 87000 e

HS: Poliitikkoja rahoittaneelta Nova Groupilta jäi miljoonavelat

Iltasanomat: Pesänhoitaja: Nova Group törsäsi itsensä konkurssiin

HS: Pesänhoitaja: Nova Group antoi vaalitukea kohtuuttoman paljon

Uusi Suomi: Niinistö harkitsee vaalituen palauttamista

HS: Niinistö valmis palauttamaan Novalta tulleen vaalituen

Blogi: Poliitikkona palkan takia

Ei kommentteja: