torstai 21. huhtikuuta 2011

Portugalia ei voi tuhota

Portugalin ex-presidentti kertoo, ettei rahamarkkinoilla voida tuhota yli 900- vuotta itsenäisenä ollutta kansakuntaa. Iltasanomat: Yle: "Kääpiöt hallitsevat Suomea!" - Portugalin ex-presidentti jyrähti: "- Tänään suomalaiset uskovat, että spekulatiiviset markkinat ja rikolliset luottoluokituslaitokset voivat tuhota kansakuntia, joilla on yhdeksän vuosisadan itsenäinen historia. Se on hirmuinen harha, Mario Soares kirjoitti Ylen mukaan."

Täysin päin vastaista mieltä on Olli Rehn; Rehn julistaa, että jos velkaiset suomalaiset eivät anna yhtä velkaisille portugalilaisille lisää velkaa, niin Portugali menee vararikkoon. Mikähän se semmoinen vararikko on, mihin menee vain harvat ja valitut? Uusi Suomi: HS: Olli Rehn hoputtaa Suomea hyväksymään Portugali-tuen:
"EU:n talouskomissaari Olli Rehn varoittaa Helsingin Sanomien haastattelussa Suomea Portugalin tukipaketin hylkäämisen seurauksista. Rehnin mukaan Suomen ”ei” voisi kaataa tukipaketin ja viedä Portugalin vararikkoon."

Minäkään en usko, että Portugali voisi tuhoutua siitä, kun Suomi jättäisi antamatta lisää velkaa jo ennestäänkin hirmuisen velkaiselle Portugalille. Kysymys on siitä, että mitä se semmoinen politiikka on, joka ei kuuntele sen koommin suomalaisia kuin portugalilaisiakaan.
Portugalilaiset vetosivat kiitollisuuden velkaan, joten olisi täysin turvallista antaa heille miljardeittain euroja, koska kiitollisuuden tuntoisina heidän täytyisi maksaa kaikki takaisin korkojen kera miljoonakertaisesti ...

Multimedia- ja connecting people -kännyköiden aikakautena päättäjillä tuntuu olevan edelleen käytössään vain käsivälitteinen veivattava puhelinvaihde. Halloo, täällä sentraalisandra. Kelle vois niinq yhistää? Täällä Olli Rehn. Yhdistä minut Lontoon pörssiin....

Ei kommentteja: