maanantai 18. huhtikuuta 2011

Edustajan oma vakausrahasto

Tiesinhän minä, miten kansanedustajat ovat ainoastaan ja vain oman edun tavoittelijoita, mutta aina se jaksaa ottaa mua tuoreesti päähän, kun huomaan jonkun kansanedustajan toimineen puhtaasti oman edun mukaisesti Aamulehti: Putoajan kohtalo: Minna Sirnö joutui heti pähkäilemään asuntolainan järjestelyitä.

UPDATE 25.4. 2011: Iltalehti; Pudonneille jättieläkkeet: "Nuoret ex-kansanedustajat voivat nostaa tuhansia euroja kuussa loppuelämänsä ajan."

Olisiko mitenkään mahdollista, että edes yksi kansanedustaja pystyisi elämään vaatimatonta elämää esimerkkinä muille, joka vähimmillään tarkoittaa sitä, että kansanedustaja eläisi samalla summalla, jolla hän vaatii köyhien elävän onnellista elämää.

Mitä viisaampi ihminen sitä helpommin hän pystyy elämään minimi- tai perustulon suuruisella rahalla. Kaikkein viisain ei tarvitse rahaa, koska hänen viisautensa kehittää hänelle päivittäisin elämisen.

Mutta vähäinenkin viisaus antaa ymmärtää, ettei ole mitään mieltä elää kädestä suuhun, ja että velaksi eläminen estää vähäisenkin viisauden ilmentymisen. MTV3: Ministerit hamstraavat huikeita velkataakkoja!

Jos kansanedustaja ei pysty tulemaan toimeen sillä rahalla, jolla hän edellyttää köyhien tulevan toimeen, miten hän siinä tapauksessa voi olla asiantuntija säätämään, millä summalla jonku muun ihmisen pitäisi elää?

Kerronpa taasen, miten itse saan työstä palkkaa n. 900 euroa kuukaudessa. Siitä jää säästöön noin puolet, ja silti minulla on esimerkiksi varaa uusimpiin älykännyköihin. Se on vain niin helppoa elää, kun ei ole himoriippuvainen mistään: Olen tyytyväinen vähästäkin, mutta vaatimattomuus ei millään tavoin estä minulta luovuutta ja tehokkuutta ja paremmuutta:

Inhoan yli kaiken sitä, että minun pitäisi tyytyä huonouteen; työni ei varmastikaan ole monen mielestä minkään arvoista, mutta teen sitä ikään kuin olisin töissä viiden tähden ravintolassa, koska yksinkertaisesti rakastan riman ylittämistä.

Koskahan tulisi sellainen aika, jolloin kansanedustajat ja muut julkisista varoista elantonsa saavat kilpailisivat sillä, kuka heistä pystyisi elämään onnellista elämää kaikkein vaatimattomammin?
Tuollainen kilpailuyhteiskunta vaatisi silloin sen, että rahan arvo nousisi koko ajan, joka olisi täysin päin vastainen nykymenolle, joka edellyttää sitä, että rahan arvoa pitää koko ajan alentaa, jotta raha virtaisi keskeytyksettä köyhiltä rikkaille.
Rikasta (holtitonta, typerää) elämää elävät kansanedustajat ovat itsessään se markkinavoima, jolle poliitikot niin mielellään haluavat jättää päätöksen teon ikävistä asioista, kuten huono-osaisuuden poistamisen maailmasta.
Jos ihminen ei pysty elämään vaatimattomasti, niin silloin hän on syyllinen kaikkeen huono-osaisuuteen, köyhyyteen ja rikollisuuteen; Ahneus on ihmiskunnan pahin vitsaus, sillä sen seurauksena luonto tuhoutuu, ihmiskunta lisääntyy yli äyräidensä ja kärsimys kasvaa.

Ei voi olla vaikeaa elää suu säkkiä myöten: Jos kansanedustajuudesta pudonnut valittaa, miten hän selviytyy rahallisesti tästä eteen päin, niin se on kiistaton todiste siitä, että semmoinen ei ole lainkaan ollut kansanedustaja, vaan on käyttänyt luottamusasemaansa törkeästi omien etujensa ajamiseen.

Miten ihminen voisikaan ajatella kansan etua silloin,
kun hän on himoriippuvainen kuluttamisesta...

Järkevä ihminen ei voi edes miettiä sitä, että hänellä ei olisi puskurirahaa pahan päivän varalle; Jokaisella ihmisellä pitäisi olla vähintään kolmen kuukauden palkka säästössä puskurina odottamattomia tapahtumia varten. Viisaille sellainen puskuri on itsestään selvyys, joten tämä ei olekaan kirjoitettu viisaita varten.

Sen sijaan ei voi muuta kuin hämmästellä sitä, että on kansanedustajia, joilta puuttuu täysin oman elämän puskurit, ja jotka kaiken lisäksi ovat vielä tahallaan velkaannuttaneet itsensä niin, että heidän itsensä itselleen säätämät eläke-edut ja muut etuoikeudet eivät sitten heille riitäkään!

Koska itse olen pystynyt luomaan n. 900 euron kuukausittaisesta palkastani itselleni muutaman kuukauden puskurin, niin edellytän todellakin sellaista heiltä, joiden on määrä hallita kansakuntaa ja olla esikuvina kansalaisille.

Päättäjien on näköjään erittäin helppoa vaatia köyhiä elämään vaatimattomasti, mutta itse he eivät sormeankaan nosta oman vaatimattomuutensa toteuttamiseksi.

Päättäjille lopuksi sellaiset terveiset, että lopettakaa tykkänään muiden rahojen jakaminen työttömille, nisteille, alkoholisteille ja maahanmuuttajille ja muille himoriippuvaisille, kuten rikkaille, joihin itsekin omasta mielestänne kuulutte.

Ainiin, ja vielä lisäksi sellainen kaino toivomus, että älkää edes pyrkikö luottamusasemaan, jos teillä ei ole omat asiat viimeistä piirtoa myöten kunnossa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos aiot eduskuntaan/valtuustoon vain siksi, että saisit maksajan asuntovelallesi ja himoillesi, niin unohda koko juttu, koska silloin olet todellakin typerys!

Iltalehti 25.4. 2011: Kansanedustajan palkkio nousee vapulta 2011
Iltasanomat: Näin kansanedustajien palkkiot nousevat

Ei kommentteja: