tiistai 19. huhtikuuta 2011

Vikarotuisen kahvilayritys

Helsingin kaupunki joutuu ahdistelemaan kahvilayrittäjiä,
jos he eivät ole oikeauskoisia ja oikean värisiä:

Jos nämä viimeaikaiset kahvilayrittäjät olisivat olleet oikean värisiä ja oikean uskonnon edustajia, niin silloin Helsinki ei olisi tehnyt sitä, mitä se nyt teki näille suomalaisille perusjunteille. Koska rasismi.

Se on jo nähty, että julkinen valta ei uskalla tehdä mitään rajoituksia maahanmuuttajille; heille sallitaan täysin vapaasti jopa laittomuudet, koska muutoin julkisen vallan edustaja julistaisi itse itsensä raistiksi, jos hän alkaisi pitämään maahanmuuttajia tasa-arvoisina.

Jos tuon Töölönlahden kahvilan olisi perustanut joku maahanmuuttaja, niin siitä olisi tehty Hesariin kahden sivun juttu, missä häntä olisi ylistetty ja otettu esimerkiksi siitä, miten mahtavia yrittäjiä maahanmuuttajat ovat suomalaisiin verrattuna. Ja yksikään virkamies tai valtuutttu ei olisi uskaltanut käydä hänen päälleen kuin yleinen syyttäjä.

Iltasanomat: HS: Helsinki poistaa suositun kahvilan - syynä vesiletku!
Iltalehti: Miksi kaupunki kielsi kahvila-auton?

Toisaalta on niinkin, että maahanmuuttajilta ei ehkäpä olisi löytynyt vastaavaa yritysideointia, joten tämähän on vain spekulointia, joka kuitenkin näyttää toteen sen, että Suomessa suomalaisten ei kannata ruveta ideoimaan mitään uutta, koska julkinen valta ei sellaisiin suostu antamaan mitään vapautta.

PÄIVITYS 19.4. 2011
Uusi Suomi klo 11:51: Ravintoloista tuli rötösbisnes:
"Juuri valmistuneeseen sisäministeriön selvitykseen on koottu tilannekuva ravintola-alaan kohdistuvasta ja sitä hyödyntävästä rikollisuudesta. Tilannekuvan mukaan harmaata taloutta esiintyy erityisesti pizza-kebab- tyyppisissä pikaruokapaikoissa, keskioluen myyntipisteissä, pikkuravintoloissa ja pubeissa.
Viime vuosina on ollut havaittavissa uudenalaista harmaata taloutta, jolle on tyypillistä työntekijöiden alipalkkaus ja tuotteiden myynti hyvin alhaiseen hintaan. Usein työtekijä ja työnantaja eivät kumpikaan tiedä Suomen lakisääteisistä työehdoista.

Pimeä työpaikka, laiton maahantulo, kiskonnantapainen työsyrjintä ja ihmiskaupan riski liittyvät usein yhteen. Poliisin tietoon tuli vuosina 2004-2010 yhteensä 125 työsyrjintärikosta 87 eri tapauksessa. Vuonna 2010 poliisin tietoon tuli 13 ihmiskauppatapausta, joka on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.
"

Tuossapa sitä olisi työsarkaa virkamiehille, mutta hehän eivät voi puuttua ulkomaalaisten asioihin, koska rasismi!

Sen sijaan suomalaisia virkamiehet pompottavat mielin määrin, sillä suomalaiset ovat median ja poliitikkojen mukaan rasisteja, joiden työtä ja yrittämistä pitää vaikeuttaa, jotta maahan saataisiin riittävästi laittomuutta.

Aamulehti: Ruotsalaisten ja vihreiden mielestä suomalaiset äänestivät väärin
Iltalehti: Joka viides euro menee ravintola-alalla kirjanpidon ohi


UPDATE 20.4. 2011:
Tämäkin blogikirjoitus kaiketi omalta osaltaan oli antamassa sitä huomiota suomalaiselle yrittämiselle, jotta byrokratit pyörsivät päätöksensä kieltää parin suomalaisen yrittäminen: HS: Huomiota saaneet kahvilayrittäjät saivat sittenkin luvat Helsingiltä

Ei kommentteja: