tiistai 19. huhtikuuta 2011

Vakauspakettiin laivatilaus

Saksa asetti Kreikan avustamiselle ehdoksi, että Kreikka ostaisi saamallaan lainalla miljardeilla saksalaisia sotateollisuustuotteita. Iltalehti: Lehti: Kreikka käyttää hätälainastaan 8 miljardia euroa aseisiin

Mutta, mitä tekeekään Katainen; Hän julistaa, että Portugaliin pitää lähettää laivalasteittain euroja, ja Portugali saa vapaasti käyttää niitä omien poliitikoiden voiteluun. Taloussanomat: Katainen HS:lle: "Kukaan ei pääse karkuun Portugalin tukea": "– Siihen pitää kanta määrittää, ja sen kannan on oltava sellainen, että Suomi ei luo ongelmia vaan ratkoo niitä, Katainen sanoi"

Siis, oliko asia niin, että kun Saksa asetti lainan ehdoksi miljradiluokan vastaostot Saksasta, niin Suomi ei saa vaatia Portugalia ostamaan Suomesta mitään, jottei tule ongelmia?

Mutta! Tietääkö Katainen, josko Saksa vaatisi Portugalia hankkimaan saksalaisia tuoteiota vastineeksi avustaan? Saksahan joka tapauksessa olisi sen tuen suurin antaja, ja koska Saksa vaati suurinpana Kreikan rajoittajana vastineeksi Kreikka ostamaan saksalaista, niin siitä voidaan päätellä, että näin myös tässä tapauksessa.

Suomi siis jakaisi ilmaista rahaa Etelä-Euroopan rötösherroille, kun taasen Saksa saisi vastineeksi saksalaista työllisyyttä tukevaa toimintaa

Mitäpä, jos Portugali velvoitettaisiin hankkimaan Suomesta huippuristeilyalus, tai muutoin ei tule lainaakaan?

Suomi on ollut EU:n nettomaksaja jo kymmenen vuotta, kun taasen Portugali on ollut EU:n nettosaajana alusta saakka. Suomi on jo tukenut Etelän rötöstelyä enemmän kuin tarpeeksi.

Iltasanomat: Portugalin talvisotaheiton tausta paljastui. Kirjoituksen kommentteja:
"Suomi älä lainaa rahaa. Kriisi on meidän omien korruptoituneiden poliitikkojen syytä", nimimerkki Parasitas kirjoitti.

Toinen nimimerkki katsoi, että Suomi voisi halutessaan lahjoittaa Portugaliin vaatteita, mutta lainan vaatiminen pieneltä pohjoiselta maalta on kohtuutonta.

Osa kirjoittajista esitti jopa sankarillisia kuvauksia Suomen historiasta.
"Maa menetti sodassa 10 prosenttia maastaan ja maksoi Neuvostoliitolle monien miljoonien korvaukset. Valittivatko suomalaiset kohtaloaan? Eivät. He käärivät hihat ja alkoivat töihin", eräs kirjoittaja kuvaili.
"

Professorin ajatuksia: Portugalin valtionvelka ja muita omituisuuksia
Professorin ajatuksia: Ensimmäinen merkki Euroopan vakausrahaston seurauksista?
Professorin ajatuksia: Maksaa mitä maksaa

Ei kommentteja: