keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Persujen nykyinen asiantuntijuus

Mediassa on ollut kovaa kritiikkiä siitä, miten perussuomalaisilla ei ole asiantuntijuutta. Itse olen tehnyt saman havainnon muiden puolueiden osalta; Poliitikoiden tapana on ollut jättää asiantuntijalausunnot täysin vaille huomiota, joka onkin ymmärrettävää, jos he haluavat toteuttaa hallitusohjelmaansa:
Jos poliitikot ovatkin kuunnelleet jotakin asiantuntijaa, niin se on ollut hyvin valikoivaa; vain sellaisia asiantuntijoiden lausumia otetaan huomioon, jotka ovat samaa mieltä poliitikon kanssa.

Eduskunnan kuulemat asiantuntijat eivät saa olla erimieltä hallitusohjelman kanssa
Hallitusohjelma sanelee yks'kantaa, mitä mieltä asiantuntijat saavat olla; Hallitusohjelma käytännössä estää hallitusta kuuntelemasta puhtaan järjen kritiikkiä ja ottamasta huomioon dynaamisuutta ja muuttuvaa maailma ja laman opetuksia. Hallitusohjelman ajaminen on aina menneisyyden tukemista ja vääryyden yläpitämistä.

Edellisen hallituksen ohjelma vaikuttaa siihen, minkälaisia asiantuntijamielipiteitä poliitikko kuuntelee; Maailman talous ja olosuhteet eivät enää ole samat kuin neljävuotta sitten, jolloin tuli voimaan viimeisin hallitusohjelma. Yhä edelleen poliitikot kieltäytyvät ottamasta huomioon nykyisen hallitusohjelman vastaisia asiantuntijalausuntoja maailmalta ja erityisesti Suomesta:
Uusi Suomi: Lehdet: Professorit haukkuvat EU:n – ”Velkasaneeraus tehtävä”

Uusi Suomi: Yle: ”EU-viranomaisiin ei voi luottaa – tulevaisuudessakaan”

MTV3: Professori EU-velkakriisistä HS:lle: Euromaat mukana eräänlaisessa rahanpesussa
HS.uutiset: Professori Holmström kyseenalaistaa EU:n keinot velkakriisissä

Aamulehti: Portugalista oltava selkeä kanta 16.5. mennessä, mutta kuka sen esittää eduskunnalle?. Jospa poliitikot lukisivat edes asiantuntijalausuntojen otsikot ennen kuin esittävät mitään kantaa; ei voi olla mitenkään preusteltavissa, että tämän vuoden puolella esitetty kritiikki Etelä-Europan maiden tukemisesta jätettäisiin täysin huomiotta, ja kelattaisiin vain viiden vuoden takaisia lausuntoja edes takaisin....

Siis tällä tavalla: Salon Seudun Sanomat: Uhon jälkeen on reaalipolitiikan aika. Ei mitään puhettakaan, että Kokoomus kuuntelisi asiantuntijoita, vaan se edelleen haluaa voimaan neljän vuoden takaisen hallitusohjelmansa, joka perustui vuosien takaisille, 1920-luvun lamaa edeltäville rikkaiden populistisille sekoiluille.

Voidaan rehellisesti sanoa, että perussuomalaisten asiantuntemus kumpuaa nykyhetkestä, kun taasen Kokoomuksen asiantuntevuus perustuu vuosien takaiselle ja lamaa edeltävälle käsitykselle siitä, mikä oli silloin rikkaille siunaukseksi. Jos Kokoomus saa läpi Etelä-Euroopan maiden tukemisen, niin silloin se on ainoastaan pankkien tukemista, eli mikään ei muutu. Kokoomuksella on jälleen kerran käsi työtä tekevän kansan taskussa.

Edellisessä hallituksessa mukana olleet puolueet eivät kuuntele nykypäivälle päivitettyjä asiantuntijalausuntoja. Timo Soinille ja Jutta Urpilaiselle tämä tiedoksi

Ei kommentteja: