perjantai 20. huhtikuuta 2012

Loukkaantumishakuisuudesta parantuminen

Palaanpa minäkin vielä tuohon Helena Erosen hienoon kirjoitukseen, josta jotkut vetivät herneen nenäänsä. En yksinkertaisesti pysty ymmärtämään ihmisiä, jotka ihan itse loukkaavat itsensä sanoista. Sanat eivät loukkaa, eikä niin ollen kenenkään ihmisen ulostama sana voi ketään loukata, vaan ihminen loukkantuu vasta sitten, kun hän ihan itse vetää sanan aivoihinsa. Painetussa mediassa sanat ovat staattisessa tilassa. Vasta aivoihin imettynä sanoista tulee aktiivisia, jotka saavat ihmisen hermosolujen välittäjäainetasapainon täysin sekasorron valtaan.

Kyse humalahakuisuudesta; Kukaan ei pakota ihmistä juomaan viinaa, mutta jos ihminen kallistelee lasia, niin hän juopuu. Sanat mediassa ovat kuin pullot Alkon hyllyssä; Ne eivät voi vahingoittaa ketään, vaan ihminen saa vahingon itselleen vasta sitten, kun hän tahallaan nauttii sanoja/viinaa loukkaantumistarkoituksessa.


Eihän viinan polttaminenkaan tee kestään juoppoa.
Samoin sanojen kirjoittaminen ei voi loukata ketään;

Vasta viinan juominen juovuttaa --
ja vasta sanojen lukeminen loukkaannuttaa.


Loukkaantuminen on ihmisen itsensä suorittama teko. Maailman kirjallisuus on täynnään sanoja, mutta ne eivät loukkaa ketään --kunnes joku lukee niitä, ja kun lukija ihan itse haluaa loukkaantua, omien mielteidensä mukaan.

Loukkaantuminen on kuin juopumus, jonka ihmisen itse aiheuttaa.

Täällä on suuri joukko loukkaantumishakuisia; ihmisiä, jotka täysin tahallaan haluavat juopua, eli sekoilla sanoista. Suomeen pitäisi saada kiiruusti laki, että loukkaantumishakuisilta ihmisiltä pitäisi kieltää pääsy Internetiin. Eihän Alkoonkaan pääse sisälle, jos haisee, kulkee risaisissa vaatteissa ja vaatii, että mulle pitää antaa Absolut Votkaa, koska mää haluun sekoilla! :: "Mulle pitää kirjoittaa satiiria, ett mää voin loukkaantua"

Kyse on ammattiloukkaantujista. Vertaan ammattiloukkaantujia suoraan rappioalkoholisteihin. En näe mitään laadullista eroa ammattiloukkaantujan ja rappioalkoholistin välillä; Molemmat ovat himoriippuvaisia; Rappioalkoholisti on himoriippuvainen viinasta, kun taasen ammattiloukkaantuja lukee mediaa kuin piru Raamattua; "Tässä varmasti on sellaista, josta mun pitää nyt loukkaantua"


En tiedä, kuka oli se ammattiloukkaantuja, joka vaati Uuden Suomen sensuuria poistamaan Helena Erosen kirjoituksen, mutta jos sitä kirjoitusta ei olisi poistettu, niin se ei olisi koskaan saanut aikaan mitään hysteriaa muualla mediassa.
Sensuroitu kirjoitus on ammattiloukkaantujien rustaama "molotovin koktaili."

On helposti nähtävillä, että ammattiloukkaantujat suorastaan nauttivat siitä, kun saavat jonkun ihmisen polvilleen. Jos haluat ammattiloukkaantujaksi, niin sinulla tulee olla sadistisia luonteenpiirteitä ja pitkälle kehittynyt narsismi.

Mutta! Jos haluat vieroittaa itsesi loukkaantumishakuisuudestasi, niin sinun tulee ensinnä itse tunnistaa olevasi himoriippuvainen loukkaavista sanoista. Toiseksi, en suosittele absolutismia, koska se on ihmisen moraaliselle ihmisyydelle terveellistä nauttia loukkaavia sanoja päivittäin —vähäisiä määriä. Esimerkiksi alkoholi tekee hyvää sydämelle ja verenkierrolle, kun sitä ottaa vain terveydeksi, eli pari ravintola-annosta päivässä. Mutta! Viiina tekisi huonoa päättämättömyydelle, joka vaivaa poliitikoita; Viina saisi poliitikot päättäväisiksi.

Myös loukkaavia sanoja voi ottaa terveydeksi, jolloin ihminen huomaa, ettei niistä ole mikään pakko kokea mitään loukkaantumishulluuskohtauksia. 

Loukkaantumishulluuskohtauksessa ihminen on kuin pirun riivaama, joka huutaa ylt'ympäriinsä, miten hänen päähänsä koskee. On kuitenkin lohdullista tietää, että itsensä loukkaantumisesta voi parantua; ei ole mikään pakko ruoskia itseään, ei ole mikään pakko viillellä itseään, juoda itseään sekopäiseksi, eikä ole mikään pakko olla suvaitsevainen, joka ei suvaitse sanoja. Jos olet absolutisti, niin vaaditko siksi alkoholi-molekyylin kieltämistä?

YLE 20.4. 2012: Helena Eronen A-Streamissä

Sanan kirjoittajan syy ei ole se, jos lukija loukkaantuu. Sillä tämä on puhdasta logiikkaa, koska jos olet eri mieltä, niin silloin olet tullut väittäneeksi, että viinan keittäminen saa sinut juopoksi.

Blogi, 17.1. 2013: Suomen Laittomuuden Puolue

Ei kommentteja: