tiistai 10. huhtikuuta 2012

Värillisten rotujen synty ja hivenaineet

Ihmisille on annettu käsitys, että rodut ja niiden ihonväri on sopeutuma paikalliseen valaistukseen. Tuo on kuitenkin väärää ajattelua, kun asiaa tarkastellaan eläinhermoston vaistomaisella kyvyllä nauttia eri hivenaineita erilaisiin hivenainepuutoksiinsa ja -tarpeisiinsa.

Ihmisen eri ihonvärit ovat peräisin samasta perheestä; noin puoli miljoonaa vuotta sitten nykyisen Intian maaperällä erääseen perheeseen syntyi kuudet kaksoset, joilla kaikilla oli erilainen ihonväri. Noista kuudesta kaksosesta sai alkunsa ihmiskunnan eriväriset rodut. Ne alkoivat pian etsiytyä niille asuinsijoille joissa niiden iho tuottaisi niille optimaalisesti D-vitamiinia. Tuo on täysin vaistonvarainen toiminta, eikä siinä ole yhtään mitään kummallisempaa kuin eläinten ja luonnonkansojen kyvyssä tunnistaa kehossaan hivenainepuutos ja syödä sellaista maa-ainesta tai viherravintoa, jolla hivenainetasapaino saavutetaan, tai pidetään yllä.

Ihminen ei ainoastaan tiedostamattaan osaa syödä oikeaa ruokaa ja oikeita hivenaineita pysyäkseen terveenä, vaan hän pystyy myös vaistomaisesti hakeutumaan ihon myötäiseen paikkaan --jos tai kun maailma olisi hänelle avoin.

Tämä yllä oleva selittää täydellisesti, miksi mustat mielellään asuttavat päiväntasaajan seutuja ja miksi vaaleammat ihonvärit ovat hakeutuneet korkeammille leveysasteille. Ei siis pidä paikkaansa se, että jos valkoihoinen muuttaisi asumaan päiväntasaajalle, niin hänen jälkeläisensä lopulta muuttuisivat ennännessä sukupolvessa mustaihoisiksi. Pikemminkin tämä todistaa sitä, että jos valkoihoinen olisi vapaa vaeltamaan, hän tai hänen perillisensä -muutettuaan ensin etelään- alkaisi lopulta pikku hiljaa valua takaisin pohjoiseen ihan vaan siksi, että hän tiedostamattaan tuntisi vetoa sellaista ilmastoa kohtaan, missä hänen ihonsa tuottaisi juuri sopivan annoksen vitaminia.

Esimerkiksi Etelä-Afrikassa on asunut valkoisia jo satoja vuosia, eivätkä he vieläkään ole muuttuneet mustiksi, eivätkä lähteneet sieltä valumaan ylös päin, joka tosin johtuu siitä, että maailma ei enää ole vapaa vaelluspaikka, vaan ihmiset ovat rahapolitiikan ja uskontojen orjuuttamia.

Jos nimittäin ihminen vain sopeutuisi ilmastollisiin olosuhteisiin mentyään vastentahtoisesti sinne, missä hän ei tunne olevansa kovinkaan hyvin kotonaan, niin eikös siinä tapauksessa pohjoisen ihmisiä peittäisi mammutin karvoituksen tapainen karvakerros? Ihmisen esi-isien on täytynyt olla alastomia, jos kuvitellaan, että ihmisen iho on sopeutunut melamiinin tuottoa myöten auringon valoon ja sen UV-säteilyyn tai sen vähäisyyteen - ilman, että siihen olisi muodostunut suojaavaa karvapeitettä, kuten muilla eläimillä.Toinen vaihtoehto on se, että ihmisen värilliset rodut tulivat yht'äkkiä maailmaan iholtaan täysin valmiita erilaisiin ympäristöihin.

Punainen ihminen on asuttanut Amerikoissa päiväntasaajan seutuja jo lähes satatuhatta vuotta muuttumatta mustaihoiseksi. Toisaalta tiede on esittänyt, että mustia ihmisiä lähti Afrikasta noin 90000 vuotta sitten -- ja niístä tuli valkoihoisia jo paljon ennen kuin he pääsivät tänne Pohjanperukoille!

Viime vuosina on löydetty Homo-lajin miljoonia vuosia vanhoja jäänteitä ympäri Aasiaa ja Tyynen Meren saaria. Sieltä on yllättävän lyhyt matka ollut Amerikkaan ja aikaakin ihan eri tavalla, mitä tiede on siitäkin seurasta ennen bruukannut opettaa. Ihonvärien kehittyminen ei olekaan ihan niin selvää kuin oppikirjoissa on opetettu.
Facts and Details: PEKING MAN, EARLY MAN AND PREHISTORIC MAN IN CHINA
Native Arts: Ancient Indian Civilizations Index, (20000y ago)
Mail online, 12.1. 2012: Human evolution 'could have happened outside Africa too',
claim scientists as ancient tooth is found in Bulgarian quarry
Wikipedia: Control of fire by early humans,
(ihmiset osasivat tulen käsittelyn about puolimiljoonaa vuotta sitten)

Ei kommentteja: