keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ehdotus Urpilaisella ja poliitikoille

Koska Te poliitikot olette joissakin yhteyksissä olleet huolissanne politiikan arvostuksen laskusta, niin minulla olisi sen arvostuksen nostamiseksi lyömätön ehdotus.

Teillä poliitikoillahan on aina kiire. Olettehan itse aikataulunne laatineet, joten se on hyvin ymmärrettävää, että te ette siksi useinkaan jouda valtion yritysten hallintoneuvostojen kokouksiin, joihin teidät on tahtonne vastaisesti määrätty.
US, 7.10. 2010: Vielä löytyi yksi työstään laistaja – ”En ehtinyt”

Jotta hallintoneuvostopaikkanne ei menisi hukkaan, niin ehdotan, että aina silloin, kun te ette aikataulunne tiukkuuden mukaan itse ennätä sinne, niin sijaiseksenne määrättäisiin päivystävä sossun asiakas, eli sellainen asiakas, joka juuri sinä hetkenä sattuu olemaan sossussa, kun te olette jossain muualla kuin hallintoneuvostossa. Siitähän ei olisi mitään haittaa itse hallintoneuvoston arvovallalle, kun sossun asiakas olisi siellä valtion asetuksella.

Tällä tavoin tavalliset kansalaiset saisivat tietää, miten rankkaa kansan johtaminen on ja mitä se vaatii, kun tavikset joutuisivat vastentahtoisesti sossun tiskin odotushuoneesta Teidän sijasta kokemaan hallintoneuvostotyöskentelyn raskauden ja vaativuuden.

Ajatelkaa, miten suuresti kansalaiset arvostaisivat Teitä ja politiikkaa, kuin heillä olisi omakohtainen kokemus niinkin vastenmielisestä työstä, mitä hallintoneuvostossa kokoustaminen on. Voi tietysti olla, että tavallinen kansalainen vaatisi sellaisesta kokouksesta jopa suuremman palkkion kuin mitä nyt joudutaan poliitikoille siitä jakamaan -- mutta juuri sehän todistaisi, miten paljon he sitä silloin arvostaisivat.

Valtio tietysti säästäisi tässä, koska silloin päivystävälle sossun asiakkaalle ei juuri sillä kertaa tarvitsisi maksaa sossun varoista, vaan hän saisi tarvitsemansa summan valtion takataskusta. Samalla kansalaiset todellakin saisivat tietoa siitä, miten valtiota hoidetaan, ja se (salainen) tieto on mittaamattoman arvokasta.

Käytyään kerrankin hallintoneuvoston kokouksessa, kansalainen ymmärtäisi, miten paljon raskaampaa eduskunnassa istuminen on, kun siitä on pakko maksaa poliitikoille palkan lisäksi kaikenlaisia etuisuuksia. Kansalaisten nurina politikoiden eduista loppuisi kertakaikkisesti, kun kansalaiset saisivat suuremmassa määrin itse kokea istumisen olevan hyvin raskasta työtä.

YLE, 5.10. 2010: Urpilainen laiskin Neste Oilin kokouksissa kävijä
- kahdesta kokouksesta lähes 14 000 euroa


IL, 30.5. 2012: Kansanedustajilla muhkeita sivutuloja
US, 8.10. 2010: Miksi Veikkaus lennättää poliitikot ulkomaille? ”Turistiluokassa”
Blogi, 09.01. 2013: Urpilainen: Lakia voi muuttaa, jos lakia ei voi rikkoa

Ei kommentteja: