keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Palkkojen lasku, Viina, VR-monopoli hyvinvointivaltio

Talouden keskiaika nyt. Uudenajan alku: Palkkojen lasku. Rahan nimellisarvon leikkaus. Vuoden 1963 rahauudistus uusiksi. Alkoholipolitiikkaa. VR:n monopoli. Halpamaa. Viinanhakuretket historiaan. Suomalaiset rekat valloittavat Euroopan. Valtion tulot ylös ja menot alas. Sijoittajien ryntäys. Maksimipalkka.

Il, 9.1. 2013: Leikola: "Jos esimerkiksi 10 000 euron kuukausipalkka laskee 5 prosenttia eli 500 euroa, niin valtiolta jää saamatta 250 euroa, jos marginaalivero olisi 50 prosenttia. Työnteosta jää puolestaan noin 200 euroa vähemmän käteen. Jos hän olisi käyttänyt tästä puolet kulutukseen, niin valtiolta saamatta jäävä summa olisi vielä isompi..."

Rikkaiden ajattelua orjallisesti noudattava Leikola tekee tuossa kolossaalin erheen; hän luulee, että valtion menot eivät pienene, jos palkat laskisivat! Ja vielä suurempi erhe on siinä, jota nämä kaiken karvaiset talousasiantuntijat eivät käsitä, että jos palkkoja laskettaisiin, niin sen tulisi koskea kaikkia; myös keskusliikkeiden johtoa, myös vuokranantajia, myös pankkiireja, etenkin välistä vetäjiä,...

Ajatellaan, että Suomessa palkkatasoa laskettaisiin 50 prosenttia, ja rikkaille asetettaisiin palkkakatto, jotka ovat melko kohtuullisia vaatimuksia siinä tapauksessa, että oikeasti haluttaisiin laittaa Suomen asiat kuntoon.

Se voitaisiin toteuttaa ilman pahempia mielenosoituksia vain siten, että kaikki hinnat ja kaikki velat ja kaikki pankkitalletukset ja kaikki välikädet puolitettaisiin myös. Tietysti palkkojen, palkkioiden, optioiden ja pääomatulojen tulisi silti laskea suhteessa paljon enemmän kuin työntekijöiden 50 prosenttia, koska muutoin tuontielintarvikkeissa olisi edelleen puolet likaa, joka menisi rikkaille.
Vasta tämän jälkeen voidaan ajatella tästä eteen päin, miten valtion talouden kävisi, kun valtion menot puolittuisivat vähintään yhtä paljon kuin tulotkin!

Rikkaille, kuten Leikolalle se tietysti sopisi, että palkkojen laskuissa ei saa ajatella hintason laskua ja pankkiirien voittojen puolittamista ja Cayman saarten pankkien ahdinkoa, jolloin tietysti voidaan vollottaa, että sellainen toimenpide laskisi vain valtion tuloja, mutta lisäisi menoja.
Ensimmäiseksi loppuisi suomalaisten viinanhakuretket!
Suomalaiset eivät suinkaan ole tyhmiä, vaikka päättäjät joutuvatkin aina valituksi tultuaan päättömyyden tilaan. Niinpä halpamaa Suomen Oy Alko AB:n tulot nousivat välittömästi, ja valtio saisi myös sitä kautta valtavasti lisää veroja, kun suomalaisille jäisi kotimaan kulutukseen kaikki ne rahat, jotka muutoin olisivat menneet ulkomailla hurvitteluun.

Toiseksi tulisi se hieno juttu, että halpamaaksi tehty Suomi ei enää houkuttelisi halpatyövoimaa. Niinpä palkkojen, velkojen, talletusten ja hintojen puolittaminen saisi aikaan valtavasti lisää työpaikkoja suomalaisille, koska tänne ei enää tulisi satoja tuhansia ulkomaisia työntekijöitä tekemään pimeesti tai halvalla mitään.

Kun suomalaiset voisivat korvata kaikki ne työpaikat, jotka nyt ovat ulkomaalaisilla johtuen Suomen korkeasta palkkatasosta, niin silloin valtio säästäisi valtavasti, kun työttömyyden hoitoon ei menisi miljardeja.
Viinarahojen ja muiden humputtelurahojen jääminen Suomeen yhdessä työttömyyden radikaalin vähentymisen kanssa toisi valtion kassaan miljardeja. Ja Suomen vienti vetäisi, koska silloin tuotteemme olisi muita maita edullisempia.

Kolmanneksi tulisi se, että todellisena halpamaana Suomi vetäisi valtavasti sijoittajia ja sijoitusrahaa puoleensa, koska Suomella olisi ylivoimainen etu puolellaan, mitä tulisi muihin halpamaihin; erittäin hyvä koulutustaso sekä vakaa ja rauhallinen yhteiskunta. Jopa kiinalaiset voisivat investoida tänne.

Huomataan, että pelkästään nuo yllä mainitut tekijät jättäisivät ja toisivat Suomeen niin paljon rahaa, että Suomi voisi maksaa myös ulkomaan velkansa lyhyessä ajassa pois, vaikka me emme olisi voineetkaan saada mitään ulkomaanvelkaa puolitetuksi siksi, että puolitimme hintatasomme.

Triviaalisti huomataan, että Suomessa ei ole yhtään valtion tunnustamaa virallista talousasiantuntijaa, jotka pystyisivät oikeasti tarkastelemaan hintatason laskua kaikilla mittareilla kaikista näkökulmista. Markus Leikolakin tuossa ylhäällä pusertaa ihme vollotusta, ettei mukamas voida laskea palkkoja, koska hän ei pysty näkemään, miten valtion tulot vain nousisivat ja menot pienenisivät mitä pienempi hintataso Suomessa olisi.

Lopuksi meidän tulee tarkastella kuljetusalaa; Mitä tapahtuisi suomalaisille kuljetusyrittäjille, jos heidän ansiotasonsa puolittuisi, mutta samoin puolittuisi myös heidän elinkustannukset?
Triviaalisti huomataan, että silloin ulkomaiset halparekkayhtiöt eivät enää tulisi Suomeen ajelemaan harmaasti eikä pimeästi. Sen sijaan suomalaiset rekkafirmat pääsisivät valloittamaan muuta Eurooppaa, eikä muilla olisi nokan koputtamista siihen, että suomalaiset muka polkevat hintoja, koska nyt on juuri päin vastoin; ulkomaiset yrittäjät polkevat meidän hintoja.

Jos Suomen hintataso puolitettaisiin, niin silloin en pahasti vastustaisi edes Suomen rautateiden avaamista yksityisyrittäjyydelle, koska tänne tuskin edes venäläiset tulisivat samoilla raideleveyksillään Venäjää alemmilla hinnoilla.
On kuitenkin olemassa erittäin suuri vaara, että huolimatta Suomen hintatasosta, niin venäläiset silti valtaisivat Suomen rautatiet, kuten he nyt ovat vallanneet maantiekuljetukset. Sillä venäläisillä junilla voitaisiin liikennöidä aina Mustalle Merelle ja Vladivostokkiin saakka, ja Kiinaan siinä matkan varrella.
Mikä valtava etu olisikaan venäläisille yrittäjille, kun he voisivat turvata Venäjän rautatiet ulkomaiselta kilpailulta, mutta pääsisivät itse viisumeitta Suomen satamista aina Tyynelle Merelle saakka. Jos joku huomauttaa, että vapaat raiteet koskisivat vain EU:n valtioita, niin eihän siihen paljoa tarvita, kun venäläisillä olisi omat bulvaaniyritykset Euroopan raiteilla.

Nykyinen Venäjän johto tuskin jättäisi käyttämättä tilaisuutta valloittaa Suomen rautatiet siinä tapauksessa, että se kävisi vapaan kilpailun nimissä. Sillä siinä on kyse suurvaltapolitiikasta, ja jos vielä siihen laitetaan Venäjän hysteerinen pelko NATOa kohtaan; Venäjä estäisi Suomen kulkeutumisen NATOon pelkästään korvaamalla omilla junillaan suomalaisten junat.

Jaa! Etteikö muka se kävisi päinsä. Naivi (hyväuskoinen) saa olla, mutta ei sentään typerä. Ei se ole naivi, joka uskoo toisen valheet, vaan valehtelijat ovat naiveja... Mutta silti on hyvä ajatella myös sitä mahdollisuutta, että toinen on vain ahne tai militantti, jonka tarkoituksena ei ole reilu kilpailu.


Miten ylläoleva Suomen hintatason lasku voisi käydä. Yksi mahdollisuus olisi, että luodaan paikallinen valuutta, jonka arvo olisi kolmas osa euron arvosta, eli tehdään hieman sama, mitä tehtiin vuonna 1963; leikataan rahan arvo pienemmäksi, jolloin kaikki rahaan liittyvä pienenee myös.

us-Blogi.ilaskivi, 22. 1. 2013: On maamme köyhä ...
Keskisuomalainen, 12.10. 2012: Harmaa talous uhka Suomen kuljetusalalle
Kymen Sanomat, 19.11. 2012: Kuljetusalan epäterve kilpailu uhkaa koko alaa
Blogi, 22.1. 2013: VR-monopoli versus rahantekomonopoli
Blogi, 24.1. 2013: Huonosti johdetut maat kannattavat yksityistämistä
Tällaisetkaan eivät tulisi valtion piikkiin, kun Suomen hinnat olisivat alle muiden
IS, 22.1. 2013: Kotitalousvähennystä saa nyt myös Virossa teetetystä työstä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hinnat eivät jousta alaspäin ja ne asunto- sekä muut lainat pysynevät edelleen samansuuruisina. Palkka-alen jälkeen niitä sitten makseltaisiin entistä pidempään ja entistä tiukemmalla budjetilla selvittäisiin päivittäisestä elämästä. Eli, ei mitään järkeä ellei halua painaa kansantaloutta umpikujaan.

Brainleak kirjoitti...

Eivät ne hinnat ole taivaassa määrätty. Ihmiset tätä hommaa tekevät, ja jos olisi hyvää tahtoa, niin tämä homma saataisiin myös järjelliseksi.

Palkka/hinta-alen vastustus ei perustu lainkaan älyyn, vaan on pelkkää tunteilua.

Vai mitä mieltä olet Viron hintatasosta? Viro on euromaa, mutta sen hintataso on alle puolet Suomen tasosta. Ja jos todella aikuisten oikeesti haluttaisiin edes Viroon suuntauva viinaralli kuriin, niin ainoa tepsivä keino on silloin pudottaa Suomen hintataso alle Viron tason.

Tuo on vain yksi tuhansista hyvistä syistä hinta/palkka-alelle.

EU-maiden hintatasot ovat jokaisessa maassa erilaiset huolimatta eurosta. Jos tosiaan yritettäisiin auttaa itä-euroopan maita, niin se ei auta heitä yhtään, että niiden maidet kansalaiset tulevat tänne sotkemaan meidän hintamme ja kaiken.

Jotta voisimme ilman väkivaltaa ja rajojen uudelleen asettamista estää x-itäblogin maiden kansalaisia tulemasta tänne, niin ainoa keino siihen on se, että lasketaan oma hintatasomme sille tasolle, missä se onkilpailuhykyinen.

Brainleak kirjoitti...

Lisäys edelliseen: Meidän länsimaisten systeemien tuhoaminen tuohon täysin iljettävään heikkojen maiden tukemiseen tekee lopun meistä kaikista.

Toki se auttaa itäblogin ja eteklän vetelien maiden joitakin asukkaita, kun he hakevat täältä rahamme, mutta se ei saa niiden maiden poliitikoita korjaamaan tilannetta, ja meidän maamme työmoraalille on erittäin kohtalokasta, että täällä hääräävät nuo älyttömät halpatyövoimabulvaanit...

Itäblokki suorastaan haluaa, että meidän työmarkkinat korjaisivat heidän typerät moraalittomat tekonsa.

Tässä on kyse täydellisestä moraalikadosta, joka vain syvenee ja laajenee sitä mukaan, kun sitä pyritään hoitaa kaatamalla mielettömästi rahaa rikkaille ja sitten nuo saatanan typerykset istuivat kädet ristissä ja toivovat, että jonnekin tippuisi niiden pöydältä roposia.

Ja täällä suomalaiset vollottavat, ettei hintoja voida laskea, koska sitten suomalaiset eivät voisi tehdä viinanhakuretkiä Viroon.