perjantai 4. tammikuuta 2013

Palkka-alen vastustus raittiiden terroria

IL,4.1.2013: Tuomioja palkkakohusta:"Ansaitaanko jo kohtuuttoman paljon?"
Ihminen on sitä arvokkaampi ihmisenä mitä enemmän hän jättää työnsä arvoa yritykselle/Suomelle. Jos kansanedustaja jättäisi puolet palkastaan Suomelle, niin silloin kansanedustaja olisi kaksi kertaa niin arvokas Suomelle kuin edustaja, joka mittaa täyden arvon itselleen. Vastaavasti; Jos ihminen mittaa kaiken työnsä arvon itselleen, niin silloin hänen arvonsa yritykselle/Suomelle on täysi nolla. Sellainen ihminen saa aikaan huonotta, huonoja aikoja, lamaa,...
Blogi, 19.12. 2012: Jussi Pajusen arvo palkka ja laatu

Säästäväisyys ei ole enää hyve. Ihmiset eivät pysty edes kuvittelemaan, miltä tuntuu päästä tavoitteeseen säästämisen kautta. On vallalla kaikki-mulle-heti-mentaliteetti; Tunteellisuus on voittanut ja ihmiset eivät pysty edes teoriassa järkeilyyn.
Olisitko valmis alentamaan palkkaasi edes yhden Thaimaan loman verran?
Kuolisitko nälkään, jos joutuisit hanhenmaksapalleroiden sijaan syömään hernekeittoa?
Masentuisitko totaalisesti, jos sinun pitäisi hieman vähentää autoajelua;
että jättäisit muutaman kerran menemättä kakkosasunnolle autolla.
Suuttuisitko siitä, jos huomaisit naapurin olevan vahingoniloinen,
jos joutuisit luopumaan kakkosautostasi?
Pahastuisitko pahasti, jos joutuisit herättämään pankkitililläsi
olevan rahakasan päällimmäiset setelit unestaan?
Kuten huomataan, niin kaikkiin palkka-aletta koskeviin kysymyksiin palkkojen alennusta vastustavat eivät voi vastata muuta kuin tunteellisesti.

Palkka-alea ei voi vastustaa älyllisesti, koska älyllisyys on vain heillä, joilla on älyä elää vaatimatonta elämää. Esimerkiksi säästäväisyys voi onnistua vain silloin, kun ihminen toimii älyllisesti. Tunteellisesti toimivat eivät pysty säästämään, vaan he elävät hektistä elämää, tässä-kaikki-mulle-heti.

Palkka-aletta vastustavien pitää vastustaa myös säästäväisyyttä, koska muutoinhan säästäväisyys mahdollistaisi palkkojen, kulukorvausten, pekkaspäivien, lomaltapaluurahojen, kilometrirahojen, kokouspalkkioiden, autoedun, palkkioiden, optioiden ja muiden semmoisten pienentämisen.

Mikä on saanut aikaan sen, että ihmiset eivät enää pysty toimimaan järjellisinä olentoina? Kaikki  palkka-aletta vastustavat haluavat vain pomottaa muita? Se ei voi johtua muusta kuin raittiushysteriasta. Vain raittiutta puolustavat voivat olla niin sokeita, etteivät pysty käyttämään omaa päätään, vaan luulevat, että heillä on kaikki hyvin, jos vain saavat muut pomppimaan oman napansa ympäri.

Keräsin muutamia perusteluja, joilla raittiit ihmiset haluavat estää Suomelta hyvinvoinnin:
Sauli Niinistön palkkion alennus on vain symbolinen ele
Se on populismia puhua palkka-alesta
IS, 3.1. 2013: Palkka-ale lisää työttömyyttä
Suomen kilpailukyky menee, jos suomalainen työ olisi edullista
TE, 4.1. 2013: EK: Johtajien palkka-ale on teennäistä
Il, 4.1.-13: Professori hämmentyi palkka-alesta: "Ei järjen hitua"
TS, 4.1.-13: Palkka-ale lannistaisi pientuloiset ja työmotivaation
EH-l: Johtajien palkka-ale vain sivujuonne yleisen taloustilanteen korjaamisessa.
HS,5.1. 2013: sB4, Johtajien palkka-ale olisi mitätön
Kansanedustajat eivät voi olla esimerkkinä työläisille
Palkka-ale on naivia idealismia ja kosiskelevaa populismia
Suomalainen Palkka-ale kaataisi koko Euroopan
Palkka-ale olisi turhaa teatteria, IS, 5.1. 2013
Kukaan ei enää pyrkisi edustajaksi, jos siitä ei makseta kunnolla

Raittiusaate on länsimaisen sivistyksen tuho
Raittiit ihmiset ovat erittäin kireää porukkaa, joka vastustaa kaikkea sellaista, joka olisi itseltä pois. Raittiusaate saa ihmisen kuvittelemaan olevansa muita parempi. Ja uskoessaan olevansa muita parempi, hän ei voi ajatellakaan, että hänen itsensä pitäisi omalla panoksellaan osallistua mihinkään talkoisiin.

Raittiit ihmiset eivät pysty koplaamaan asioita yhteen. He eivät ymmärrä, mikä yhteys on esimerkiksi köyhyydellä (2.1.2013) ja palkkojen jatkuvalla kasvulla. "Palkkojen kasvu ei mitenkään voi aiheuttaa köyhyyttä", ajattelee raitis henkilö raittiustuolissaan, eikä ole siitä huolissaan.

Raittiiden mielessä palkkojen kasvu ei ole ongelma, joten silloin he kauhistuvat, jos joku ehdottaa palkkojen laskua, koska sillä ei kuulemma voida saavuttaa mitään hyvää. Tuossa ylempänä on lista raittiiden perusteluista, miksi palkkoja ei saa laskea. Siitä puuttuu vain se eliitin hokema, että palkkojen lasku ei auttaisi jo valmiiksi köyhiä.

Palkka-alen vastustajien mukaan palkka-ale aiheuttaisi myös köyhyyttä, mutta ei sinänsä auttaisi jo köyhyydessä olevia, koska palkkojen laskua vastustavien mukaan köyhyyttä voi poistaa vain siten, että omaa palkkaa nostettaan, koska vain siten raittiusintoilijan pöydältä voi tippua murusia köyhille.
Blogi, 3.1. 2013: Tuloerojen kasvu johtaa hulluuteen

Tutkimuksieni ja havaintojeni mukaan raittius uhkaa kaikkea saavutettua sivistystä. Raittiit ovat valmita tuhoamaan kaiken vain siksi, että he voisivat saada mitattua itselleen niin paljon kuin vain mitattavissa on. Raittiilta näyttää puuttuvan täysin lähiauttavaisuus. Raittit ovat valmiita auttamaan kaukana olevia ja tuomaan heitä tänne, mutta sekin johtuu vain siitä, että raittiit eivät pysty tekemään sellaisia päätöksiä, joilla kansat voisivat selvitä omillaan. Maahanmuutto auttaa vain raittiiden ihmisten omaa palkkakehitystä (Tk, Ulkomaista syntyperää olevien työllisyysaste 53,3%), mutta se ei auta pätkääkään antaja- ja vastaanottajakansoja.

Auttavaiset alkoholistit
Jotta päättäjät saataisiin uudestaan ajattelemaan omilla aivoillaan, ja jotta heillä olisi rohkeutta tehdä oikeita päätöksiä ilman poliittista liturgiaa ja kiertoilmaisuja, niin heidät pitää saada pois tuosta raittiuden tilasta.
Jos joku on parantunut raittiudesta, hän voisi perustaa Anonyymit Raittiit, joissa raitis saisi tunnustaa, miten hänkin aikoinaan mittasi kaiken arvonsa itselleen jättämättä siitä kellekään mitään.
Impivaaran aikoihin poliitikot eivät pitäneet kummoisenakaan ottaa viinaa missä ja milloin tahansa, ja mieluummin siellä saunailloissa, missä päätökset syntyivät. Saunaillat ovat nykyisin kielletty siksi, että raittiit voisivat syleillä maailmaa. Mutta, Impivaaran aikoihin tehtiin ne päätökset, joilla Suomesta tuli hyvinvointiyhteiskunta. Tämä nykyinen tilanne ei ole hyvinvointia, koska se vaatii velaksi elämistä ja saunailloista kieltäytymisiä.

Raittiit ihmiset joutuvat matkimaan niiden puheita, jotka aikoinaan pikkusievissä tekivät päätöksiä realiteettien pohjalta. Raittiit eivät pysty käsittämään, mitä hyvinvointiyhteiskunta vaatii, koska he ovat täysin pihalla realiteeteista, kuten siitä, mistä Suomi saa arvonsa. Suomi ei voi saada arvoa päättäjien palkoista ja johtajien  palkkioista, vaan arvo tulee vain siitä, miten paljon päättäjä jättää arvostaan nostamatta.

Kun seitsemänsataatuhatta julkisen sektorin työntekijää jättäisi jotakin Suomellekin, niin silloin julkinen sektori ei tarvitsisi velkaa palkkojen maksuun. Ja kun vain yritysjohtajat ja pääomasijoittajat jättäisivät puolet kuvitellusta arvostaan nostamatta, niin silloin yrityksillä olisi varaa kehitykseen ja työläisiin.

Suomi olisi maailman sijoittajien unelmamaa, jos vain tämä maa saisi takaisin pienet tuloerot. Mutta vain sellaiset johtajat ovat valmiita tinkimään oman arvon mittaamisesta, jotka eivät pingota, ja vain sellaiset henkilöt eivät pingota, jotka eivät sairasta raittiusaatetta. Viinan voimaa päättäjille

Se mitta, jolla ihminen mittaa oman arvonsa, ei synny työlaeista ja palkkataulukoista, vaan se tulee kiertelemättömästä puheesta, jonka ihminen hallitsee vain silloin, kun hän ei ole jonkin aatteen sokaisema. Raittiusaate on sokaissut päättäjät ja saanut heidät kuvittelemaan, että kun vain syleillään suvaitsevaisena maailmaa, niin kaikki pelastuu.

Mutta kun ne muut tekevät koko ajan ohareita!
Kuten Suomenkin päättäjät tekevät kansalaisille koko ajan ohareita

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritin ymmärtää Uuden Suomen kirjoitukseen laittamiasi kommentteja ja päädyin sitä kautta blogiisi. En kuitenkaan täysin ymmärrä perusteitasi palkanalennusvimmaasi.

Mainitset itse "kaikki minulle heti menttaliteetin". Toisin sanoin käteen jäävä osuus palkasta menee heti takaisin talouden kiertoon. Jos palkkoja alennetaan laajasti, vähenee myös talouden kiertoon palaavat rahat, eli kysyntä vähenee vastaavasti. Tämä aiheuttaa kotimarkkinoilla toimiville yrityksille vähemmän liikevaihtoa ja/tai heikompia marginaaleja ja siten uusia sopeutustoimia. Vientiyritysten tilanne voi parantua, mutta korkean teknologian tuotteissa palkat ei ole se suurin kynnyskysymys ja matalakatteisten tuotteiden valmistus on jo aikaa sitten siirretty Kiinaan. Heitä vastaan palkoissa kilpailemiseen ei auta edes heidän parin euron päiväpalkka, koska heillä on puolellaan myös löysät ympäristömääräykset ja rajattomat työvoimareservit (käytännössä orjia).

Laajat palkanalennukset johtavat myös jo nyt riittämättömien verotulojen vähenemiseen (ja progression ansiosta suhteelliseti enemmän). Eli veroja olisi nostettava mikä vähentäisi ostovoimaa (ja kotimaista työllisyyttä) entisestään.

Lopuksi totean että tulorajojen pienentäminen (en puhu muutamasta sadasta ylirikkaasta vaan kovalla työllä tai osaaisella vähän enemmän ansaitsevista) on johtanut siihen että työnteko ei Suomessa kannata. Tätä kannattamattomuutta pahentaa verotuksen voimakas progressiivisuus.

Muutenkin korkea verotusaste tappaa motivaation yöntekoon. Ja vain entistä kovempi työnteko on ainoa mahdollisuus ratkaista budejetti vajeet ja ennätyskorkeat velta (ja sen päälle etelä-euroopan velat). Palkkojen alentaminen vähentää entisestään työhaluja, yllä mainittujen välittömien ongelmien lisäksi.

Olen pahoillani illuusioiden rikkomisesta, mutta näin toimii todellisuus.

Brainleak kirjoitti...

Jos työnteko ei Suomessa kannata, miksi sitten tänne tulee pilvin pimein virolaisia yrityksiä, jotka teettävät työtä alle minkään minimin? Siksikö, että heidän kotimaassaan einkustannukset ovat alempia? Tehdään siis sama tännekin:

Halpatyövoima vie koko ajan suomalaisilta työtä, joten toimiva keino siihen ei ole nostaa työläisten palkkaa, vaan alentaa sitä, mutta vain ja vain silloin, jos kaikki elinkustannuksia nostattavat tahot osallistuvat siihen yhtä lailla, eli vuokranantajien, kauppiaiden, asianajajien, pankkiirien, lääkäreiden, velkojien, energiatoimittajien jms on myös osallistuttava työnsä arvon alentamiseen, jolloin itse asiassa silloin sisäisesti katsoen kaikki olisi alentunut vain nimellisesti.

Kyseessä olisi samanlainen teko kuin 1963 rahauudistus, kun rahasta otettiin pari nollaa pois. Tällainen uudistus tekisi yhteisillä euromarkkinoilla Suomesta kertaheitolla niin hienon maan, ettei tänne tulisi enää yhtään halpatyövoimaa ja maahanmuuttajia, mutta tänne virtaisi valtavasti sijoituksia ja yrityksiä.

Näissä yhteyksissä, kun puhutaan paljan alennuksista, unohdetaan aina, että silloin kaikkien tahojen tulee osallistua siihen, ja mitä korkeampi on lähtötaso sitä enemmän siitä voidaan leikata

Suomesta pitää tehdä sijoitusystävällinen. Tänne ei saa haalia työntekijöitä, vaan meitä on jo aivan riittävästi. Ainoa keino siihen on, että hinnat saadaan alas, jolloin ihmisille saataisiin työtä, jolloin ei tarvittaisi suuria verojakaan, kun ei olisi oleskelijoita.

Nythän ne verot ovat suuria vain siksi, että saataisiin elätettyä valtava joukko syrjäytyneitä, maahanmuuttajia, virkamiehiä, työkyvyttömiä, työeläkeläisiä, masentuneita, oleskelijoita, pankkiireita, rahanvaihtajia, lääkäreitä, maahanmuuttajien holhoojia, ...
Kotimaisetn tuotteiden ostovoima ei alentuisi silloin, kuin kaikki hinnat ja palkat laskisivat. Toisaalta ihmisille tekisi hyvää säästää esim yksi palkka että saisi uuden kännykän. Nythän ihmiset saavat yhdellä palkallaan uuden kännykän, etelänmatkan, ja vaikka mitä sekundaa.

Ajatteles sitäkin, että jos meidän elinkustannukset olisi Viroa alempi, niin silloin me suomalaiset menisimme Viroon halpatyövoimaksi, kun se nyt on päin vastoin. Virolaisten pitää säästää kännykkää varten! Mieti sitä.

Ja elinkustannukset eivät ole Taivaasta, vaan ne ovat ihan tahallaan tehty. Joten ne voidaan myös muuttaa. Mutta, siihen tarvitaan viinaa!
Poliitikot eivät pysty päättäämään asioista silloin, kun he he katsovat nenänvartta pitkin lasiin, joka merkitsee sitä, että he nyrpistävät nenäänsä kaikelle muullekin järkevälle toiminnalle.
Pari rohkaisuryyppyä, niin johan poliitikko ajattelisi, että samperi, alennetaan sitten sitä palkkaa...

Anonyymi kirjoitti...

Olin muotoilussani epätarkka. Tarkemmin ilmaistuna suomalaisen ei kannata tehdä työtä Suomessa ellei tee sitä pimeästi. Tämä kuitenkin on vastoin lakia ja yleistä moraalia.

Miksi virolaisten kannattaa tulla Suomeen töihin? Monesta syystä:
1. Heidän oma verotus on reilusti matalampi kuin meidän, mikä tekee Suomen palkoista heille kannattavampia kuin itsellemme.
2. He ovat pääasiassa töissä alalla jolla rehottaa harmaa talous. Vakuutuksia, eläkkeitä, työnatajamaksuja ja muita veroja välttämällä hämärä työnantaja päihittää hinnalla rehelliset niin kauan kun ei jää kiinni. Suomalaisten on paljon vaikeampi lymyillä verottajaa. Jos verottaja saa alan kuriin niin virolaisten ja muiden ulkomaisten määrä vähenee kertaheitolla. Harmaa talous ei kuitenkaan ole vastaus hyvinvointimme jatkuvuuteen.
3. Viro oli vain reilut 20 vuotta sitten osa romahtanutta Neuvostoliittoa jossa elintaso ja palkat olivat murto-osan siitä mitä meillä. Sukkahousuista maksettiin maltaita (niillä sai paljon viinaa kuten vanhempi porukka hyvin tietää) ja autoa sai jonottaa 10 vuotta. Vapautumisen jälkeen ovat alkaneet ottaa matalan ja työhön kannustavan verotuksen ansiosta koko ajan kiinni, mutta eivät ihan vielä ole menneet ohi.

Palkkoja suuremmat syyt kalleuteen on löytyy byrokratiasta, monista elämää vaikeuttavista säännöksistä, korruptiosta (siellä yläpässä), monopoleista ja kartelleista sekä jo mainituista korkeista veroista. Ensin verottaja ottaa palkasta 30-50%, sitten kaikesta ostetusta menee 24% alv ellei osta autoa, tupakkaa tai viinaa jolloin menee vielä erityisverotkin.

Ongelmat ovat siten paljon laajempia kuin pelkät palkat ja niihin on ajauduttu vuosien saatossa ja kaikkien puolueiden tuella, myös vasemmisto-kokoomuksen. Ensiksi pitäisi voida luopua kaikesta siitä mihin ei ole varaa (=överiksi mennyt hyvinvointiyhteiskunta ilmaisine palveluineen, valtavine byrokratiakoneistoineen ja tulonsiirtoineen)? Sitten saada vanhat velat maksettua, jotain jota kukaan ei halunnut hyvien vuosien n.1996-2009 aikan tehdä? Nyt on parissa-kolmessa vuodessa otettu enemmän uutta velkaa kun mitä 20 vuodessa saatiin maksettua pois! Kun lisäksi viime laman aikana tyhjennettin säästetyt eläkevarat ja myytiin valtion omaisuutta, ei voida sieltäkään toista kertaa menoja paikata.

Ai niin, en ole edes maninnut niitä n. 40 miljardia euroa takauksia ja muita sitoumuksia joita "Kreikka on loistobisnes"-poliitikkomme ovat eri suuntiin luvanneet. Ei pieni Suomi niistä ikinä pääse eroon, edes ilman palkanalennuksia. Meidät pelastaa vain Euron totaalinen hajoaminen ja mieluiten mahdollisimman pian ja etelästä käsin, ettei sota ulotu tänne asti. Mitä enemmän Euvostoliiton väistämätöntä kaatumista pystytään viivyttämään, sitä väkivaltaisempi loppu. Rahan loppuminen kaatoi niin Rooman valtakuunnan kuin supervalta Neuvostoliitonkin. Pankkiirien pyörittämä ja kansaa köyhdyttävä paperirahahuijaus johti Ranskan vallankumoukseen. Rautainen eri kansojen pakkointegraatio kesti Jugoslaviassa 40 vuotta ennenkuin päättyi sisällissodan raakuuksiin. Euvostoliitolla on kaikki ongelmat: keskuspankkiirien pyörittämä peli arvottomalla velkaan perustuvalla rahalla, joka ajaa ihmiset ja valtiot varattomiksi ja kiihtyvällä idelogisella pakkointegraatiolla jota kukaan asioita ymmärtävä valitun eliitin ulkopuolella ei halua.

Viinan suhteen olet oikeassa, eliitin korruptio, röyhkeä propaganda ja kusetus sekä yleinen itsekkyys, laiskuus, välinpitämättömyys ja tyhmyys ei vituta niin paljoa kun on pienessä hiprakassa. Vielä kun pääsis sille tasolle että vois vetää kännit ja jättää huominen töihin meno.

Brainleak kirjoitti...

Anonyymi, kommenttisi (Viron tilanteesta) tuli sähköpostiin, mutta ei näy täällä?

Kaikesta huolimatta, Viro todistaa, että palkka-ale olisi täysin mahdollinen myös Suomessa ja muualla, eikä siitä tulisi katastrofia, vaan päin vastoin; Viro on saanut sijoituksia, koska siellä kustannukset ovat edullisempia kuin muualla.

Ja kustannuksia ei voi saada edullisemmaksi mitenkään muutoin kuin alentamalla palkkoja, kaikkien palkkoja ja hintoja.

Erityisen tärkeätä on hintojen alentaminen; ei voida mitenkään odottaa Suomelle hyviä aikoja, jos vaaditaan vain palkkojen alennusta, mutta hinnat vain nousisivat, kuten juuri nyt tapahtuu. Ja hinnat nousevat yhdestä ainoasta syystä; Siitä, että rikkaat haluavat aina vain lisää.

Tässä on kadoksissa olevan kirjoituksesi kakkoskohta:
"2. He ovat pääasiassa töissä alalla jolla rehottaa harmaa talous. Vakuutuksia, eläkkeitä, työnatajamaksuja ja muita veroja välttämällä hämärä työnantaja päihittää hinnalla rehelliset niin kauan kun ei jää kiinni. Suomalaisten on paljon vaikeampi lymyillä verottajaa. Jos verottaja saa alan kuriin niin virolaisten ja muiden ulkomaisten määrä vähenee kertaheitolla. Harmaa talous ei kuitenkaan ole vastaus hyvinvointimme jatkuvuuteen.

Ykkös- ja kolmoskohdat käsittelivät Viron sisäistä asiaa, mutta tämä kohta viitaa virolaisten touhuihin täällä Suomessa. Nyt on kysymys siitä, miksi virolaisten kannattaa täällä tehdä työtä halvemmalla!

Koska kun virolainen menee pienen tilipussinsa kanssa takaisin Viroon, se on siellä suuri.

Oletetaan, että Viron palkkataso olisi sama tai korkeampi kuin Suomen. Silloin olisi selvää, että heidän ei kannattaisi tulla tänne tekemään töitä pimeästi eikä valoisasti, koska se ei riittäisi heille Virossa.

Minä haluan, että Suomesta tulee ainakin Euroopan jollei koko maailman halvin maailma, jolloin kenenkään ei kannata tulla Suomeen töihin, mutta silloin suomalaiset pärjäisivät täällä erittäin hyvin, koska tänne tulisi sijoitusten tsunameja

Esimerkki: Maahanmuuttajat karttavat Viroa siksikin, koska sen hinta- ja sossutaso on meitä alempi; Me joudumme maksamaan suuria sossurahojakin vain siksi, että meillä on suuret palkat.

Suomi on tehty houkuttelevaksi kaikenlaiselle kähminnälle, joista suurimmat ovat maahanmuuttajat ja harmaa työvoima, ja jos emme mitenkään puutu palkkaeroihin ja kavenna niitä sekä hintoja, niin Suomi ei voi nousta, vaan me joudumme elämään velaksi entistä enemmän.

On selvää, että tänne ei tulisi harmaata työvoimaa Puolasta, Virosta, jos palkkatasomme olisi niitä maita alempi. Mutta, sijoituksia tänne tulisi, koska sijoittajat vaativat maan olevanl halpatyövoiman maa.
Toisaalta; nykyisin sijoittajat alkavat esittämään jotain kumman moraalia, joten silloin Suomi olisi siinäkin loistava poikkeus; Halpa Länsimaa, joka ei sorra väestöään, eikä kiduta, eikä sodi, ...