sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Damaskoksessa ihmiset olivat innoissaan kapinallisten lopusta

YLE on julkaissut jutun, joka jostain syystä ei olekaan puolueellinen: YLE, 14.4. 2018: Damaskoksessa elämä jatkuu – Pommiääniä sängyssään kuunnellut syyriansuomalainen: Iskut olivat Trumpille kasvojen pelastus:
"Kettusen mukaan damaskoslaiset ovat olleet enemmän innoissaan Damaskoksen lähiöiden saamisesta hallituksen joukkojen haltuun niitä pitkään hallussaan pitäneiltä kapinallisilta.

–Iskujen ajankohta on hölmö, koska ihmiset olivat innoissaan Ghoutan vapauttamisesta; siitä että aseistetuista ryhmistä päästiin eroon siellä. Sen vuoksi ihmisillä on enemmän leppoisa ja onnellinen olo eikä säikähtänyt, Kettunen arvioi.

Hallituksen alueella asuvat syyrialaiset ovat olleet epäuskoisia kemiallisista iskuista ylipäätään."

On ensimmäinen kerta sitten vuoden 2011, kun YLE kertoo totta Syyriasta. Onhan se ollut aivan hirveätä sotapropagandaa YLE:ltä ja muilta valtamedioilta unohtaa täysin Syyrian seitsemäntoista miljoonaa asukasta ja keskittyä täysin vain vollottamaan muutaman tuhannen kapinallisen kohtaloa. Se olisi sama, jos YLE olisi lähtenyt uusnatsistisen SVL:n (Suomen VastarintaLiikkeen) kelkkaan ja jatkuvasti uutisoinut vain, miten kurjaa muutamalla kymmenellä suomalaisella on, kun virallinen valtio ei heidän vallankumousajatuksiaan niele.

Kuuntelen juuri YLE:n uutisia, missä uutisena on se, että kapinalliset ovat pettyneitä, kun USA ei pommittanutkaan Syyriaa kivikauteen. Olisiko jo aika soittaa Damaskokseen ihan tavallisille syyrialaisille, ja kysyä heiltä, mitä mieltä he ovat maansa tuhoamisesta? Voivatko toimittajat todella olla noin typeriä, että pitävät kapinallisten pettymystä jonakin uutisena?


Ainiin, se edellinen YLE:n oikea uutinen! Se oli silloin, kun Syyrian hallinto kielsi yliopisto-opiskelijoilta hunnut, joka sai äärimuslimit raivoihinsa ja he aloittivat sen kapinansa laillista Syyrian hallintoa vastaan. Ja sen jälkeen YLE on täysillä palkeilla uhkunut ainoastaan vihaa Syyrian laillista hallintoa vastaan.

Jos toimittajat olisivat puolueettomia, niin he menisivät Syyriaan ja haastattelisivat syyrialaisia, eivätkä vain lukisi twitteristä kapinallisten juttuja, miten paha heidän on olla, kun kapina ei sujunutkaan suunnitelman mukaan.

Toimittajat voisivat kysyä vaikka Timo Soinilta, millaisin asein hän olisi valmis puolustamaan laillista Suomea, jos Suomessa joku muutaman sadan ihmisen porukka haluaisi aseilla vaihtaa demokratian pappivallaksi.

1 kommentti:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tjaa, jos tuo pappisvaltaan pyrkivä joukko olisi Jesuiittoja, tuskinpa Timolla olisi silloin siihen mitään vastaanväittämistä. Muussa tapauksessa ehkä.