perjantai 13. huhtikuuta 2018

Sananvapauden rajoittaminen johtaa diktatuuriin

Helsingin Sanomat, 13.4. 2018: Vallanpitäjillä on taipumus koota ympärilleen ihmisiä, jotka ovat kaikessa samaa mieltä heidän kanssaan – ja se on tyhmää ja vaarallista.
HY, Ajankohtaista, 19.2. 2018: Mik­si keh­no pää­tös on vai­kea pe­rua?

Samanmielisistä koostuva hallinto ei voi sietää ajatuksen vapautta, koska ajatuksen vapaudessa suurin osa ajattelusta osoittaa erinomaisen suurta erimielisyyttä samanmielisyyttä korostavan hallinnon kanssa. Siksi sananvapauden rajoittaminen alkaa aina, kun hallinnon ihmiset voivat osoittaa joka neljännen heistä olevan samanmielinen omien ajatustensa kanssa, jolloin heidän muodostama ryhmäpaine alkaa ahdistamaan muita yli puoluerajojen, joka johtaa siihen, että poliitikot vaativat jokaista allekirjoittamaan jonkun julkilausuman, jolla painostetaan loputkin poliitikot kannattamaan Ainoaa Oikeaa Totuutta. Sen jälkeen jokainen puolue kirjoittaa omat julkilausumansa, joilla he vaativat jokaista ihmistä ajattelemaan putkiaivoisesti, ja lopulta puolueet lähettävät jokaisen kotiin julkilausuman, joka jokaisen kansalaisen pitää allekirjoittaa, tai muutoin seuraa keskitysleiriä.

Netistä löydettyä:
"Diktaattorin jälkeläinen saa yleensä hyvän koulutuksen, ja saattaa edes joskus olla jopa isäänsä fiksumpi. Kun EU:n komissio täydentää itse itseään, se kutsuu jäsenikseen tasan tarkkaan itsensä kaltaisia pikku idiootteja, jotka uskovat aina olevansa aivan joka tilanteessa ehdottoman täysin oikeassa. Ne jakavat saman globaali- ja monikulttuurisuuden uskonnon, kuin jokin lahkolaisporukka, ja toista mieltä oleville ei saa enää edes puhua, ettei vain tule mitään älyllistä tartuntaa vääristä mielipiteistä. Edes yhdessä (??) toimiessa niitä toista mieltä olevia ei tarvitse enää tervehtiä, saati sitten kätellä, ja mitään muutakaan hyvien tapojen mukaista toimintaa ei pidetä enää edes suotavana. Sitähän tuo Cordon Sanitaire -periaate ihan oikeasti tarkoittaa."

Omilta blogisivuilta löydettyä:
Talousasiantuntijat tietävät, että rahajuopot poliitikot rakastavat yli kaiken sellaisia asiantuntijoita, jotka opettavat ahneutta. Itse asiassa on niin, että poliitikot hyväksyvät vain sellaiset asiantuntijat virallisiksi talouden asiantuntijoiksi, joiden oppien mukaan rikkaiden tulee voida rikastua kaikissa olosuhteissa. Tästä johtuen valtio ei voi koskaan palkata sellaisia asiantuntijoita, jotka tyytyisivät itse vaatimattomaan elämään; Kaikki valtion virat ja yliopistojen taloustieteiden oppituolit ovat ahneiden hallussa.

B, 6.1. 2013: Taloushuuhaata yliopistoissa.
B, 5.1. 2018: Poliitikon talousnerokkuus hakusessa.


Ei kommentteja: