sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Saamelaiset aseinsinöörit turpakäräjillä

 Iltalehti 9.3. 2024: "Kommentti: Miksi saamelaiset haluavat kalastaa kulttuurinsa sukupuuttoon? Saamelaiskäräjien mukaan Tenojoen kalastussäännöt tukahduttavat saamelaisuuden, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Leo Kirjonen."

On todella ilo huomata, miten saamelaiset jo tuhansia vuosia sitten harjoittivat perinteitään perinteisesti, kuten kalastivat Tenojoen lohia moottoriveneillä, ajeluttivat turisteja moottoriveneillään. Mikäpä siinä. Jos kerta saamelaisilla on jo tuhansia sitten ollut polttomoottorit ja kiväärit, niin tietysti heille on annettava kaikki kunnia siitä, miten hienosti he ovat hoitaneet perinteitään. Suomalaiset ovat jopa laatineet lain, että saamelaiset voivat edelleen kehittää moottoriveneitään ja verkkojaan yhä tehokkaammiksi luonnon tuhoajiksi, joten syy on täysin suomalaisten, kun Tenojoki tyhjenee kaloista, koska on ilman muuta selvää, että niin sanottujen alkuperäiskansojen täytyy saada harrastaa perinteitään jopa SAKO-kivääreillä, koska laki sanoo, että saamelaisilla on oikeus kehittää kivikautisia pyyntitapojaan. 

Olen joskus aiemminkin sanonut, että kaikki alkuperäiset perinteet ovat tuhottava, alkaen uskonnoista ja ideologioista. On mahdotonta, että maailma pelastuu sillä, että alkuperäiskansoille annetaan oikeus jopa pyydystää kaloja HIMARS-raketinheittimillä, koska sekin olisi vain parannusta alkuperäiskansojen pyyntimenetelmiin.

Montako saamelaista aseinsinööriä on ollut kehittämässä edes haulikoita? Laki nimittäin antaa saamelaisille luvan kehittää ihan itse perinteisiä aseitaan, mutta laki ei anna alkuperäiskansoille lupaa harjoittaa perinteitään sivistyneiden ihmisten kehittämillä aseilla.

Saamelaiset saavat toki tuhota tätä planeettaa siinä missä kaikki muutkin, mutta on aivan kertakaikkisen typerää vedota perinteisiin silloin, kun käy ostamassa länsimaista teknologiaa ja sitten pillittää, kun länsimaalaiset ovat ajattelussaan kehittyneet huomaamaan, miten jopa Lapin luontoa voidaan helposti tuhota länsimaalaisten keksinnöillä, kuten motorisoiduilla jokiveneillä, kun vedotaan kivikautisiin asenteisiin..

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Ehdotan, että andamaanit julistetaan maailman ainoaksi alkuperäiskansaksi, koska heillä on perinteinen oikeus tappaa keihäin joka ikinen kommunisti, joka haluaa tehdä heistä näyttelyesineitä.