keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

V-uskovaiset eivät tunne empatiaa

 Ideologia tunnistetaan uskonnoksi siitä, miten armottomia siihen ideologiaan uskovat ovat ihmisiä kohtaan. Voidaan todeta totuutena, että mitä armottomampi ihminen on sitä uskovaisempi hän on. Uskonnot ja ideologiat opettavat ihmiset armottomiksi toisinajattelijoita kohtaan. Empatiapuutteen ohella uhriutuminen on kaikkein alhaisin uskonnollisuuden muoto. Ei ole sattumaa, että uskovaisista  kaikkein surkeimpia ovat niitä, jotka eniten vollottavat surkeaa asemaansa.

Meidän ei tarvitse katsoa kuin lähi-Itään, josta huomataan, että siellä on on valtava puute empatiasta, koska siellä ihmiset ovat tosi uskovaisia. Ihminen ei kuitenkaan tarvitse uskomuksia voidakseen elää inhimillistä elämää. Kuka tahansa voi olla empaattinen, vaikka hän ei uskoisi yhtään mihinkään. Mutta.

Ihmisen on mahdotonta olla empaattinen, jos hän uskoo johonkin oppiin, koska ihminen voi uskoa johonkin oppiin vain silloin,  kun hän julistaa sen opin olevan ainoa mahdollinen totuus, jolla maailma voidaan pelastaa. On nimittäin mahdotonta, että ihminen voisi uskoa oppiin, joka olisi vasta toiseksi paras. Itsestään selvää siis on, että uskovainen ihminen uskoo ainoaan oikeaan totuuteen.

Tänä päivänä huomataan, miten sadat tuhannet suomalaiset haluavat olla täysin armottomia lähimmäisiään kohtaan, kun he samaan aikaan uskovat, että vain heidän ideologiansa on ainoa oikea totuus.

On totuus, että uskovaiset eivät voi tuntea empatiaa toisin uskovia kohtaan. Sekin on totta, että uskovaiset eivät voi uskoa mitään hyvää toisinuskovista. Esimerkiksi, vasemmistolaiset eivät pysty uskomaan, että heidän oikeistolaisiksi nimittämänsä ihmiset voisivat tuntea empätiaa. Juurikin tuo vasemmistolainen usko siihen, että oikeistolaiset ovat vasemmiston oppien mukaan täysin empatiakyvyttömiä, on syynä myös näihin poliittisiin lakkoihin.

Uskovaiset eivät koskaan halua tutustua faktoihin, koska faktat, eli tosiasiat ovat totuuksia vain silloin, kun ne ovat täysin neutraaleja. On fakta, että koneellistumisen alkuaikoina patruunat järjestivät työläisilleen säälliset olot, kuten asunnot, koulut, maantiet ja kaupat. Eli selvästi patruunat olivat empaattisia (kuten muuten olivat myös ne yrittäjät, jotka työllistivät ihmisiä ennen koneiden aikakautta, vaikka nykyajasta katsoen heidän työolonsa olivatkin karmeita, mutta se ei ollut rikos vasemmistolaisuutta kohtaan, vaan empatiaa työläisille). Mitenkä empaattisia ploretaarit olisivat vastaavassa tapauksessa?

Suomi on maailman maallistunein kansa ja se on syynä siihen, että Suomi on kärjessä vähän kaikessa, millä mitataan valtioiden paremmuutta Maallinen valta ei kuitenkaan koskaan saisi omia itselleen uskonnollisia piirtteitä.  Valitettavasti Suomesa on meneillään kehityskulku, jossa piirun verran vasempaan siirretty ideologia haluaa määräillä kaikkia muita. Tuon porukan pomottajat julistavat, että oikeistolaisilla ei ole mitään empatiaa suomalaisia kohtaan. Samaan aikaan kuitenkin huomataan, miten lakkoilijoilla ei ole pienintäkään määrää empatiaa suomalaisia kohtaan.

Onhan se varsin surullista todeta, miten puoli suomea on sitä mieltä, että vain vasemmistolaisilla on kyky tuntea empatiaa, joka ilmenee jumalallisemmin siten, että vasemmistolaisilla ei ole minkäänlaista kykyä tuntea empatiaa suomalaisia kohtaan.

On todella uskomatonta, miten puoli suomea on satu uskomaan, että yli puoli suomea on valinnut johtajakseen täysin empatiakyvyttömät ihmiset. Onneksi jokainen vähänkin järkevä ihminen pystyy ihan itse ajattelemaan, että tässä lakkoilussa on kyse uuden uskonnon synnystä, joka valtaan päästyään tekisi Suomesta diktatuurin, joka ulisisi kuin rakkikoira Kiinan jaloissa.

Lopuksi pieni totuus. Faaraot työllistivät miljoonittain ihmisiä kiven hakkuilla ja kiven hakkaajien elättämisellä. Mutta harvapa ihminen pystyy tajuamaan, että juuri sellainen työllistäminen sai aikaan hajallaan elävien heimojen yhdistymisen ja sitä kautta keräsi pienelle alueelle ihmisiä, jotka muutoin eivät koskaan olisi voineet olla luovia. Huolimatta siitä, miten kovaa elämää silloin elettiin, niin se oli täysin välttämätöntä sille, että nyt maailmassa on kansa nimeltä Suomi. Suomi ei ole valmis, joten myös tänään tarvittaisiin todellisia johtajia, jotka vaikka piiskaisivat ihmisiä yrittämään parhaansa.

Se ei ole empatiaa syöttää ihmistä, vaan se on empatiaa vaatia ihmistä tekemään työtä, jos hän ei itse tajua omaa parastaan.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Uskomatonta, mutta totta. Uskovaiset eivät pysty ymmärtämään sitä järkeilyä, joka on heidän ajattelunsa perusteena, koska heidän on mahdotonta käsittää, että heidän ajattelunsa voidaan selittää tyhjentävästi pelkällä logiikalla.

Kaikki uskovaiset kommunisteja ja ateisteja myöten siis ovat sitä mieltä, että heidän uskonsa on täysin kaiken logiikan yläpuolella, joten juuri siksi yksikään uskovainen ei pysty käsittämään, mitä tässä on kirjoitettu.

Brainleak kirjoitti...

Oppi ei voi olla totuus, jos se voidaan selittää järjellä.