perjantai 18. kesäkuuta 2010

Monarkian saattohoitoa

Mitä virkaa on edustuksellisella monarkialla? Vastaus; ei mitään. Edustuksellinen monarkia on ainoastaan sirkushuvia lamaantuneille kansanjoukoille, joiden ainutkertainen elämä kuluu ilman haasteita, mutta muuten mukavasti typertyneessä tilassa kuninkaallisten toilailuja seuratessa, jottei tarvitse kehittää omaa ajatteluaan, joka vaatisi omaehtoista elämää vailla idoleita.

Olisin monarkian puolella, jos monarkki valittaisiin kehittyneellä demokratialla ja valitulle monarkille annettaisiin absoluuttinen toimeenpanovalta. En siis kannata mitään nykyistä monarkiaa, koska niissä olevat ihmiset eivät edes edusta ihmiskunnan huippua, vaan ovat lähinnä tylsämielisiä rikkaita, jotka elävät kansakuntien loisina.

Monarkit ovat uskonnon kaikkein alhaisin muoto; he uskovat kaiketi ihan vilpittömästi olevansa kuninkaallisia vain siksi, että he ovat "kuninkaallisten" jälkeläisiä, tai he ovat naitu "kuninkaallisten" kanssa. Mitään aitoa kuninkaallista behaviorismia ei sitten heistä löydykään...

Demokratiasta saataisiin helposti kuninkaalliseen valintaan kykenevä, kun vain lopetettaisiin uskomasta alkukantaiseen uskomukseen yleisestä ja yhtäläisestä äänioikeudesta; mikään tieteellinen tutkimuskaan ei koskaan ole todistanut ihmisten olevan älykkyyydeltään tasavertaisia.
Päin vastoin; toinen toistaan seuraavat tieteelliset tutkimukset kertovat karulla tavalle typertyneen kansan kanssa huoraavalle poliittiselle eliitille, miten erilaisia ihmiset ovat älyllisesti ja muiltakin ominaisuuksiltaan. Mutta poliitikot eivät ole koskaan uskoneet tutkijoiden tutkimuksista muuta kuin ne rusinakohdat, jotka jollakin tavoin tukevat typerän eliitin vallassa pysymistä.

Yleinen ja yhtäläinen äänioikeuskin perustuu niihin uskomuksiin, joita kehitettiin ja markkinoitiin kansalle satoja vuosia sitten, jotta päästiin eroon tyranneista, ja jotta yksittäisten tyrannien tilalle saatiin hieman laajempi eliitti.

Mitään älyllistä perustelua nykyisenlaiselle vaalitavalle ei enää ole.

Jos todella rehellisesti halutaan kansakunnan parasta ja ihmisten henkisen puolen kehittymistä, niin siksi ihmiskunnan -tai ainakin Suomen- tulee olla niin rohkea, että hylkää yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden ja ottaa sen tilalle kyvykkyyteen kannustavan ja henkiseen kehitykseen innostavan vaalitavan.

Olen ehdottanut, että kaikilla ihmisillä olisi heti vauvasta asti yksi ääni; Hallinto ei siten enää voisi kuluttaa kansakunnan energiaa ja varoja sen typeryyden pohtimiseen, missä iässä ihminen olisi niin niin älykäs, että pystyisi muodostamaan oman mielipiteensä. Sillä äänioikeusikäraja ei ota millään tavoin huomioon ihmisten erilaisuutta, vaan pakottaa ihmiset samaan muottiin, joka on kaiketi poliitikoiden tarkoituskin, jotta kansakunta voitaisiin pitää älyllisessä pimeydessä, missä sallittuja keskustelunaiheita tiputetaan tipoittain ylhäältä kuin mannaa taivaasta: Äänestysikäraja on poliittisen populismin paskakukkanen!

Jokainen ihminen ikään katsomatta siis omaisi yhden perusäänen. Jos sitten ihminen osoittaisi kyvykkyyttä, niin hän saisi siitä lisä-ääniä: Tiede.fi/keskustelut/monarkialta katkaistava kaula:
"Jos ihminen sitten ilmentää poikkeuksellista kyvykkyytä, niin hänelle annettaisiin siitä lisä-ääniä -ilman ikärajoituksia. Mutta poliittinen aktiivisuus ei olisi minkäänlainen positiivisen kyvykkyyden osoitus, vaan päin vastoin; poliittisesti aktiiviset laitttaisiin "keskitysleiriin" kunnes oppivat, että kyynärpäillä on parempaakin käyttöä.
Samoin julkishallinnon virassa oleminen ei olisi mitään kyvykkyyttä, koska ihmisen tulee muutenkin kaikissa töissään tehdä parhaansa. Ei myöskään suurperheen saaminen olisi mitään kyvykkyyttä.
Vanhemmaksi tuleminen ei ole mitään inhimillistä kyvykkyyttä, mutta vanhenpana olo sitä on; vanhemmuus laskettaisiin yhden lisä-äänen arvoiseksi vain, jos lapsista ei kasva uskomuksiin uskovia, ja ainakin yksi lapsista saisi aikaan jotakin seuraavaa:
Kyvykkyydeksi laskisin uusien mullistavien asioiden keksimisen, löytämisen, ihmisten pelastamisen ilman rahaa ja hyvän elämän eläminen ilman varallisuusvaatimuksia. Tuollaisista ihminen voisi saada lisä-ääniä aina kymmeneen ääneen asti, jolloin demokratialla olisi positiivisemalla puolen äänienemmistö; pienikin ero hyvyyden hyväksi merkitsisi pitkässä juoksussa valtavan paljon -- kun nyt demokratia suosii aivan liikaa tyhmyyttä, joka ajaa kansakuntaa tuhoon.
Yhteiskunnassa pitää olla voimassa lähtökohtatasa-arvo; kaikilla tulee olla samat lähtökuopat, mutta ihmisiä ei tule pitää elämässä tasa-veroisina -- koska ihmiset ovat erilaisia.

Tuollainen viisas demokratia ei valitsisi edustajikseen pyrkyreitä, vaan heitä, joilla on jo enemmän sitä, mitä yhteiskunta tarvitsee. Esimerkiksi toimeenpanopäälliköksi voisivat asettua vain täyden kymmenen äänen saaneet, eikä ihminen voisi siitä kieltäytyä."
Kun demokratian olemus olisi kehitykseen kannustava ja kyvykkyyttä palkitseva, niin silloin ihmiset alkaisivat ajatella elämäänsä uudella tavalla; taakse jäisivät kuninkaallisten elämän tylsämielinen toljottelu, taakse olisivat jääneet älyttömyydet ja mediatotuuksien seuranta.

Nykyisin ansioista jaettava mitali on vain irvikuva siitä, miten -kratian olisi palkittava kyvykkyyttään käyttävät; Demokratiassa vallalla oleva hullutteleva keskinkertaisuus ei edes pysty ajattelemaan sellaista, että -kratia pitäisi olla osa kansalaisen syvintä olemusta, joka olisi silloin totta, kun kansalainen omaisi kehittyvän äänioikeuden heti syntymästään asti; jokainen kansalainen tietäisi silloin, että se on hänestä itsestään kiinni, miten paljon hänellä on äänivaltaa, ja siten se tieto kannustaisi kansalaista kunnostautumaan ja toteuttamaan omia luontaisia ominaisuuksiaan yhteiskunnallisesti.

Tyrannian kauaksi jättänyt kehittymätön demokratia vajoaa takaisin barbariaan, jos sen olemusta ei haluta muuttaa. On aivan mieletöntä kuvitella, että demokratia olisi niin pyhä ja arvokas asia, että se kelpaisi sellaisenaan ihmisille hamaan tulevaisuuteen asti. Jokainen, joka uskoo yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen, uskoo typeryyteen, koska yleinen ja yhtäläinen äänioikeus päästää vallalle typeryyden:
Aamulehti: Poliisikin ihmettelee: Huumeiden käyttö lisääntynyt räjähdysmäisesti
Iltalehti: Junat saattavat myöhästellä päivien ajan;
Tulipaloja sytytettiin radan varteen

Iltalehti: Teemu Lehtilä otti kiinni kiviä heitelleen pikkupojan,
joutui rikoksesta epäillyksi.

Iltalehti: Kevätjuhla peruttiin, Koululaiset sotivat ruualla 4.6.2010
Uusi Suomi: Outo ilmiö: Muurahaispesiä sytytetty tuleen
Vartti: Helsingin puistoista tuli kaatopaikkoja
Aamulehti: Joukko nuoria tunkeutui perheen kotiin
Iltalehti: Kaahari kiilaili potilasta kuljettanutta ambulanssia
Aamulehti: Tuupitaan autoja kadulle

Ei ainoastaan edustuksellinen monarkia ole taantumuksellisuutta, vaan myös edustuksellisuus sinänsä on tullut tiensä päähän; kansanedustajat ovat jo pidemmän aikaa toimineet pelkkinä pelleinä huoraten typeryyden kanssa, kuten monarkit ikään.
Edustuksellisuus oli hyvä vain silloin, kun hävitettiin tyranneja, mutta tyranniuden häviämisen jälkeen käyttöön pitäisi ottaa viisas yksinvaltius, jollainen saadaan aikaan, kun kansalaisten annetaan kilpailla luontaisessa kyvykkyydessään -- kun ihminen kokisi saavansa haastellisuudestaan jotakin muutakin -kratialta kuin halvan metallilätkän tai prenikan rintaansa.

Uusi Suomi: Dagens Nyheter: Ruotsalaiset viilenevät monarkialle

Työhön työhön, sanoi lapatossu vähemmistöistä: Laita Kekkosen kirjoittaman vähemmistö-sanan tilalle laiska nuoriso, maahanmuuttajat, älymystö ja muut elämää pelkäävät ja elämästä syrjäytyneet.

Ei kommentteja: