keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Vanhukset vankilaan hoitoon

Ei hemmetti; ei tästä tule yhtään mitään; milloin poliitikot saavat nuo totuudenkirjoittajat lopulta kuriin, jottei tarvitse joka ikinen päivä lukea kauheita kirjoituksia? Vangitko muka pitäisi asuttaa vanhainkoteihin? Ei hemmetti, eihän kukaan voisi olla niin julma?

Olisi kohtuullista, että suomalainen voisi kritisoida maahanmuuttaneita samoista asioista, mitä yleensä suomalaistakin motkotetaan, mutta kuin ei se käy poliitikoille. En mää oikeesti halua olla nuiva ja suvaitsematon; haluaisin ihan oikeesti, että maahanmuuttajat olisivat Suomessa suomalaisia, joille kelpaisi työ kuin työ, ja jotka eivät päivät pääksytysten pyllistele amerikkalaisia päin (kts google earthista, missä päin on Allah, ketä kohden musujen pitää kumarrella, kun muut tekevät vain sen, joka pitää tehdä, jotta Suomi ei vielä toimisi pakolaistehtaana).

Nyt pitänee taasen soittaa siskolle Koukkuniemeen, että onko siellä havaittu samaa, mistä Pauli Vahtera kirjoittaa blogissaan.Iltalehti: Vahtera; Laitetaan vanhukset vankilaan ja rikolliset vanhainkoteihin!:
Kulttuurierot hoitotyössä
Suomalaisille on uskoteltu, että huutavan työvoimapulan takia tarvitsemme paljon maahanmuuttajia mummojen ja vaarien pyllyjen pyyhkijöiksi. Kertomatta on jäänyt, että uskonnollisista syistä johtuen useat jo Suomessa koulutetut lähi- ja sairaanhoitajat eivät voi täysimääräisesti hoitaa suomalaisia vanhuksia. Jotkut vetoavat kulttuuriin, jossa vääräuskoisten alastoman kehon näkeminen ja koskeminen, eikä etenkään alapään ja takapuolen koskettaminen ole sallittua. Monikulttuurisuuden nimissä maahanmuuttajia on palkattu kotihoidon tehtäviin, mutta työ on muutamassa päivässä osoittautunut mahdottomaksi. Herää kysymys, kannattaako tällainen koulutus lainkaan, vai koulutammeko heitä vain omiensa hoitamiseen. Jos suomalainen hoitaja kieltäytyisi hoitamasta toisin uskovia, hän saisi nopeasti syytteen syrjinnästä ja rasismista. Pitemmän päälle töiden organisointi tulee mahdottomaksi, jos kulttuurierot on otettava kaikessa huomioon. Tällainen kulttuurin pitäminen kaiken yläpuolella antaa mahdollisuuden myös loisimiseen.

Maahanmuuttajat vievät paljon kotihoidon resursseja. Suurilapsisissa perheissä käydään auttamassa ja siivoamassa, koska perheiden miehet eivät osallistu kotityöhön. Jotenkin tuntuisi kohtuulliselta, että terveet, usein työttömät, monilapsiset perheet hoitaisivat itse kodin asiat. Jos lapset uuvuttavat, heitä voisi hankkia vähän hitaampaan tahtiin.

Poliitikoiden tulisi kiirehtiä sitä lakia, joilla maahanmuuttajien ja vanhainkotien kritisoiminen tehdään laittomaksi. Muutoin sitä joutuu edelleen ahdistumaan totuuden julkitulosta, totuuden, jonka piti olla vapauttava. Että tuo Lasse Lehtinenkin sitten osaa puhua ahdistavia totuuksia: Hyvää laitoshoitoa:
Laitoshoitoon joutuneita vanhuksia ylilääkitään, heitä sidotaan sänkyyn eikä hygieniasta aina huolehdita riittävästi. Henkilökuntaa on liian vähän. Aiheesta on tehty koskettava näytelmä Kuin ensimmäistä päivää, joka menee Avoimet ovet -teatterissa Helsingissä ja Lahden kaupunginteatterissa.

Onneksi on laitoksia, joissa asukeista pidetään esimerkillisen hyvää huolta. Kiitos siitä kuuluu ensi kädessä eduskunnalle, mutta myös Rikosseuraamusvirastolle ja Vankeinhoitolaitokselle.

Rikoksesta syytetyillä on oikeus valtion kustantamaan oikeusapuun. Juristien ponnisteluista huolimatta joku aina joutuu kiven sisään, laitokseen. Niinpä Suomessa on noin kolme ja puoli tuhatta vankia, joista ulkomaalaisia joka kymmenes. Hoitohenkilökuntaa eli vartijoita on kiitettävästi saman verran.
Tässä tulee mieleen työkaverin kertomus, jonka sussu on erään ravintolaketjun päällikkö, jonka tehtäviin kuuluu mm. työvoiman haaliminen. Suomi on kouluttanut paljon päteviä kokkeja maahanmuuttajista -- mutta kun he eivät voi koskea sianlihaan, eivätkä he voi muutenkaan liata käsiään kulttuurillisesti. Ota siinä sitten kokki, jonka pitäisi tarjota ei-musulmaaneille ruokaa kun ruokaa. Jos et ota töihin, niin muslimikokki haastaa oikeuteen rasismista.... Ja musuille pitäisi järjestää vielä tilat pyllistelyä varten :-(

Ihmettelen vaan, että onkohan eduskunnan ravintolan keittiöön vielä saatu yhtään muslimia, jotta poliitikotkin alkaisivat huomaamaan olevansa kulttuurisestikin rikkaita. Rahallisestihan poliitikot ovatkin jo niin rikkaita, että vollottavat alwariinsa olevansa palkkakuopassa... Kerjäläisiä kun ovat.

Blogit.Iltalehti: Mummojen hinta
Talousanomat: Maahanmuutto on luokkakysymys
Image Shack: Seida Sohrabi; Kaikkia asioita ei tarvitse suvaita
Puruja; HS; Mielipiteitä maahanmuutosta
Portti.Iltalehti: Somalialainen Mohamed A. paljastaa miten Suomen sosiaalihuoltoa huijataan
Sotkamo-lehti: Netti-lehden lukijoiden pyynnöstä: Toisinajateltu 4.12.2009 Pakoloiset
Aamulehti.blogit: Reiska aikoo lapioida lumet pihaltaan!!
Aamulehti.blogit: Hölmöläisten elvytystä
Aamulehti.blogit: Satu rikastuttajista ja perunanenistä

Ei kommentteja: