Mitä tarkoittaa yksittäistapaus? Montako yksittäistapausta pitää olla ennen kuin niistä voidaan tehdä yleistys? Esimerkiksi kosmologiassa Alkuräjähdyksen sanotaan olleen yksittäistapaus, mutta onko muita yksittäistapauksia?
Tieteellisessä ajattelussa pyritään menemään erityisestä yleiseen, yksittäistapauksesta säännönmukaisuuteen. Miksi tieteen yleistävä metodi ei saa koskea humanisteja, jotka muutoin haluavat käyttää kovan tieteen luomia hienoja termejä yrittäessään hysteerisesti matkia tieteellistä ajattelua? Kts. Wikipedia: Alan Sokal; "...tieteellistä jargonia jäljitteleviä artikkeleita, jotka ovat täydellistä hölynpölyä"
Einstein keksi ensin "yksittäistapauksen" suhteellisuudesta, josta hän pika pikaa johti yleistyksen suhteellisuudesta. Nyt minäkin haluan yleistää kaikki poliitikoiden ja muiden humanistien yksittäistapaukset yleiseksi totuudeksi rikkaista (rikkaalla tarkoitan tietysti periköyhää, kuten sen jo aiemmin selvitin).
Mitä juoppo sanoo ravintelissa? Vastaus: Yhdet vielä, ja sitten lasku. Otan vielä yhden. En mää oo juovuksissa, joten voin hyvin ottaa vielä yhdet. Ja muuta semmosta.
Huomataan heti, että juopolle jokainen annos on yksittäistapaus; juoppo ei voi yleistää itseään känniin, vaan hän pääsee kunnon känniin vain napsimalla lasillisia -- yksittäistapauksina.
Ihmisestä tulee siis juoppo, kun hän ei käsittele juomistaan kokonaisuutena, vaan vain yksittäistapauksina. Jos ihminen ennen lasillista ajattelisi juomisensa loppuun asti, niin silloin hän olisi yleistänyt kaikki aiemmat kokemuksensa yksittäisistä lasillisistaan mielessään, jolloin hän ymmärtäisi, ettei lasilliset voi olla juomiselle yksittäistapauksia.
Yksittäistapauksia pyritään myöskin vähättelemään, kuten sanonta "ei tippa tapa" todistaa. Fakta kuitenkin on, että kokonaisuus muodostuu tipoista ja muista yksittäistapauksista.
Tieteessä käsitetään se, että säännön luominen edistää tieteellistä ajattelua; kun ensin on nähty monien yksittäistapausten muodostavan säännönmukaisuutta, niin silloin tieteellinen ajattelu vaatii, että siitä pitää tehdä johtopäätös. Jos tiedemies näkisi koko ajan samankaltaisia yksittäistapauksia, mutta häntä kiellettäisiin tekemästä niistä johtopäätöstä, niin sellainen tiedemies ei kauaa nauttisi tieteen arvovallasta.
Edellä olevasta huomataan triviaalisti ainakin kaksi seikkaa:
1. että yksittäistapauksia nauttivat ovat juovuksissa, ja
2. että yksittäistapauksista jatkuvasti puhuvat eivät ajattele järjellisesti.
On helppoa havaita, että poliitikot ovat juopuneita maahanmuutosta; he eivät itse käsitä sitä, mutta pian he tippuvat monikulttuurisuuden baarijakkaralta hoettuaan; hyvin Suomi kestää vielä yksittäisiä maahanmuuttajia, ei yksi isoäiti Suomea kaada, koska hän on vain yksittäistapaus. Maahanmuutto kaikkinensa koostuu poliitikon mielestä yksittäistapauksista. Samoin jokainen maahanmuuttajan tekemä teko on aina yksittäistapaus, josta poliitikot eivät voi nähdä mitään säännönmukaisuutta -- poliitikot ovat siis samassa tilassa kuin rapajuoppo, joka on jo siirtynyt korvikeaineisiin, koska raha ei enää riitä konjakkiin, sivistykseen.
Poliitikot ovat juopuneita monikulttuurisuudestaan, ja heillä on yhtä vähän kosketusta arkeen kuin rapajuopolla, joka elää sillan alla. Eduskuntatalo on vain muuan sillanalus, joka antaa suojan tietynlaisille juopoille.
Ei tippa tapa, eikä ämpäriin huku. Poliitikot ovat keksineet Vexi Salmen sanoituksesta uuden värssyn; Ei yksittäistapaus Suomea tapa, eikä joukkotappelut johda hukkaan. Kun on alkuun päästy, niin otetaan maahanmuuttajia lisää vaan.
Yhteiskunta itsessään koostuu säännönmukaisista yksittäistapauksista. Sitä bruukataan parhaassa tapauksessa kutsua sivilisaatioksi:
Sivilisaatio muodostuu huolella valikoiduista ja käsin poimituista yksittäistapauksista; me emme voi puhua sivistyneisyydestä, jos yhteiskunnan yksittäistapaukset ovat poikkeuksia sivistyneisyydestä!
Koska poliitikot ja muut rikkaat eivät välitä yksittäistapauksista kokonaisuuden rakentajina, niin silloin me emme voi puhua sivistyneistöstä, kun puhumme poliitikoista. Sivistynyt ihminen huomaa yksittäistapaukset ja näkee niistä tulevan kokonaisuuden, millainen se tuleva kokonaisuus on laadultaan; Kokonaisuus on laadultaan samaa kuin niiden alkiot, eli yksittäistapaukset.
Olisi vielä kerran mietittävä, onko "ei tippa tapa"-käsite ainoastaan hyvää proosaa vaiko totuus Suomen tulevaisuudesta. Missä vaiheessa Suomeen ei tuotaisi enää "tippoja"? Arvelenpa hyvinkin, ettei yksikään poliitikko osaa laittaa koskaan jarruja maahanmuutolle, vaan he "ryyppäävät" kaikki "rahansa", koska poliitikot ovat juoppoja, kulttuurijupppoja.
Internet: Juopon yhteiskuntamalli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti